Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Περιορισμένη η αγοραστική κίνηση λόγω κακοκαιρίας (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

19/06/202313:29

Περιορισμένη η αγοραστική κίνηση λόγω κακοκαιρίας (ΦΩΤΟ)

Πως κύλησε το Σαββατοκύριακο – Τι δηλώνουν καταστηματάρχες και εργαζόμενοι ξενοδοχείων 

Περιορισμένη η αγοραστική κίνηση λόγω κακοκαιρίας (ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

 

Η συνεχής βροχόπτωση του Σαββατοκύριακου περιόρισε σημαντικά την κατανάλωση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ανέβαλε τα σχέδια αρκετών καταναλωτών για αγορές.

 

Ωστόσο, οι έμποροι εκτιμούν ότι αυτό ήταν ένα πρόσκαιρο διάλειμμα και εύχονται η άνοδος της θερμοκρασίας το επόμενο διάστημα να αλλάξει τα δεδομένα.

Απογοητευμένοι με την αγοραστική κίνηση φαίνεται πως είναι κυρίως οι επιχειρηματίες στην οδό Εγνατία, καθώς όπως αναφέρουν,  τόσο η κακοκαιρία, όσο και τα έργα του μετρό έχουν μειώσει κατά πολύ τον τζίρο τους τα τελευταία χρόνια.

 

 

Αντίθετη άποψη έχουν εργαζόμενοι ξενοδοχείων του ίδιου δρόμου που είδαν τα δωμάτια να γεμίζουν με τουρίστες κυρίως από τα Βαλκάνια ακόμη και την τελευταία στιγμή.

«Είχαμε πολύ κόσμο το Σαββατοκύριακο, κυρίως Βαλκάνιους αλλά και Έλληνες και τώρα ακόμη πάμε καλά και για αυτή την εβδομάδα. Είχαμε πολλές κράτησες τελευταία στιγμή το τριήμερο», αναφέρει εργαζόμενη σε ρεσεψιόν ξενοδοχείου στη συμβολή των οδών Εγνατία με Συγγρού.

Όμως η βροχή χάλασε τα σχέδια πολλών. Η κίνηση στην αγορά ήταν πολύ περιορισμένη. Αυτό, όμως, δεν αποθαρρύνει τους εμπόρους ότι οι καλύτερες μέρες έρχονται.

«Από τις εκλογές και μετά δεν έχουμε δουλέψει. Πολύ λίγα πράγματα και νομίζω πως η εικόνα είναι ίδια και στην Χαλκιδική δύο εβδομάδες τώρα. Κυκλοφορούν τουρίστες αλλά δε ψωνίζουν. Ελπίζουμε από δω και πέρα να πάμε καλύτερα, να ανοίξει και ο καιρός για να έχει και ο κόσμος διάθεση για ψώνια», σημείωσε ιδιοκτήτης καταστήματος στην οδό Άθωνος.

Θετικότερα ήταν τα μηνύματα των εμπόρων και των εργαζομένων σε καταστήματα της Τσιμισκή όπου παρά την κακοκαιρία, αρκετοί τουρίστες επισκέφτηκαν τα καταστήματά τους.

«Το Σάββατο είχε πολλούς τουρίστες κυρίως Ρώσους και Σέρβους. Παρά τη βροχή πήγαμε καλύτερα απ’ ότι περιμέναμε. Έλληνες όμως δεν κυκλοφόρησαν ιδιαίτερα. Είμαστε αισιόδοξοι και ελπίζουμε να πάμε καλύτερα», τονίζει εργαζόμενη σε αλυσίδα καταστήματος με εσώρουχα στην οδό Τσιμισκή.

«Είχε τουρίστες στο κέντρο κυρίως πιστεύω επειδή εγκλωβίστηκαν λόγω καιρού και δεν μπορούσαν να πάνε Χαλκιδική. Τι να ψωνίσουν όμως με αυτόν τον καιρό; Μαγιό ή πέδιλα; Είναι ακόμα πεσμένα τα πράγματα. Επιτέλους σήμερα έβγαλε ήλιο και άρχισαν να βγαίνουν έξω και οι Θεσσαλονικείς, τον επόμενο μήνα με τις εκπτώσεις πιστεύω ότι θα πάμε αρκετά καλά», ανέφερε ιδιοκτήτρια καταστήματος εσωρούχων και μαγιό στην Τσιμισκή.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

AUTO MOTOSPORTS

26.10.202410:18

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή