Η εθνική γαστρονομία έλαμψε χθες το βράδυ, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace, όπου αναδείχθηκαν 117 εστιατόρια της χώρας στα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας για τις παραδοσιακές τους προτάσεις αλλά και για τις πιο σύγχρονες και δημιουργικές τους προσεγγίσεις.
Κάποιοι είδαν τα εστιατόρια τους να φιγουράρουν στη λίστα με τα καλύτερα για πρώτη φορά, και ένιωσαν συγκίνηση καθώς όπως είπαν στο Ράδιο Θεσσαλονίκη «είδαν τους κόπους μιας ζωής να ανταμείβονται», άλλοι πάλι βρίσκονται στην κορυφή εδώ και χρόνια και εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη τους, ενώ για άλλη μία φορά όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον νικητή των βραβείων, το «Varoulko Seaside» του Λευτέρη Λαζάρου, ο οποίος συγκίνησε με τον λόγο του τους προσκεκλημένους.
«Βλέπω μια διαδοχή κατάσταση σήμερα και αυτό με συγκινεί, εύχομαι να έρθει και μένα η κόρη μου κάποια στιγμή και να μου πει πατέρα παράτα τα, πάνε ξεκουράσου. Το Varoulko είναι το αγαπημένο μου παιδί», ανέφερε μεταξύ άλλων ο διακεκριμένος σεφ.
Ακούστε τι δήλωσαν στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» επιχειρηματίες εστιατορίων που βραβεύτηκαν.