Με μία λαμπερή τελετή στο ξενοδοχείο Makedonia Palace της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του θεσμού των Χρυσών Σκούφων που φέτος γιορτάζουν τα 30 τους χρόνια, κορυφώθηκε σήμερα το βράδυ η γαστρονομική κούρσα των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας, του θεσμού που έχει ως σκοπό την ανάδειξη της παραδοσιακής και εθνικής μας κουζίνας.
https://www.youtube.com/watch?v=jPHm1RpwFSQ&t=7s&ab_channel=%CE%A1%CE%AC%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%98%CE%B5%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%BA%CE%B794.5
Κατά τη διάρκεια της τελετής απονεμήθηκαν συνολικά 117 βραβεία σε εστιατόρια όλης της Ελλάδας, τα οποία συγκέντρωσαν –από τη γευσιγνωστική επιτροπή του Αθηνοράματος και του Alpha Guide– βαθμολογία από 14/20 και πάνω. Μάλιστα, 34 εστιατόρια βραβεύτηκαν για πρώτη φορά στο πλαίσιο του θεσμού.
Φυσικά, το Varoulko Seaside του Λευτέρη Λαζάρου συνέχισε για ακόμη μια χρονιά να διατηρεί την πρωτιά, καθώς ο ίδιος αλλά και η ομάδα του έχουν οδηγήσει το εστιατόριο του Μικρολίμανου σε μια πολύχρονη πορεία με πολλές διακρίσεις.
Όσον αφορά την Θεσσαλονίκη βραβεύτηκαν 13 εστιατόρια για την εμφάνιση, την γεύση, την ποιότητα και την παραδοσιακή τους κουζίνα.
Το παρών στην τελετή απονομής έδωσαν μέλη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και επιχειρηματίες.
Θεσσαλονίκη:
Salonica Restaurant & Bar, ξενοδοχείο “Makedonia Palace” 15/20
Dome Real Cuisine, ξενοδοχείο “Nikopolis Hotel Thessaloniki” 14,5/20
Grada Nuevo 14,5/20
Χαρούπι 14,5/20
Ambrosia, ξενοδοχείο “Hyatt Regency Thessaloniki” 14/20
Botargo, ξενοδοχείο “MonAsty Autograph Collection Hotel” 14/20 NEW ENTRY
Γλυκάνισος 14/20
Δέκα Τραπέζια 14/20
Το Μανιτάρι 14/20
Marea Sea Spirit 14/20
Μούργα 14/20
Όλυμπος Νάουσα, ξενοδοχείο “ΟΝ Residence” 14/20 NEW ENTRY
Συν Τροφή 14/20
Χαλκιδική
Tomata, ξενοδοχείο “Sani Marina- Sani Resort” 15/20
Bubo Fine Dining Restaurant, Ξενοδοχείο “Ekies All Senses Resort” 14,5/20
Η Μαριγούλα 14/20
Μαρίνα 14/20
Trizoni Sea Treasures 14/20 NEW ENTRY