Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Δίκη Άλκη: Με αιχμηρή γλώσσα αγόρευσε ο Αλέξης Κούγιας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

12/06/202311:30

Δίκη Άλκη: Με αιχμηρή γλώσσα αγόρευσε ο Αλέξης Κούγιας

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει 3dsmin@

 

 

Την ενοχή και των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του εισηγήθηκε η Eισαγγελέας, Κυριακή Κλιάμπα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

 

 

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία τριών ημέρων η εισαγγελέας πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι εννέα για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο ένας ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις και οι δύο για συνέργεια στις πράξεις αυτές.

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με τις αγορευσεις των δικηγόρων της πολιτικής αγωγής.

Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος οικογένειας Καμπανού – Αγόρευση

«Έχω την τιμή να αποτανθώ στο δικαστήριό σας μετά από μια καταπληκτική εισαγγελική συμπεριφορά που αποδεικνύει απόλυτο σεβασμό στα δικαιώματα των κατηγορουμένων, η οποία σπανίζει.

Είναι ένα κατόρθωμα για συνθήκες δίκαιης δίκης η γραπτή αγόρευση.

Η Εισαγγελέας της έδρας τίμησε την έδρα και την προαγωγή της, είναι δύσκολη η θέση ενός υποστηρικτή κατηγορίας, να υποστηρίξει την πρόταση, μια πρόταση που κάθε λέξη της είχε αυτοσεβασμό, επιχειρήματα και βεβαίως είχε και οξύτητα.

Δεν είναι μια συνήθης δίκη. Δεν είναι μια δίκη ανθρωποκτονίας απλώς- είναι μια δίκη που καθορίζει τις συνθήκες συμπεριφοράς μεγάλης μερίδας του λαού. Μου έγινε τιμή από την οικογένεια Καμπανού να τους εκπροσώπησω στη δίκη αυτή, είναι μια ηθική ανταμοιβή για ό,τι έχω πει και έχω κάνει σε αυτόν τον αμαρτωλό χώρο»

Στη συνέχεια, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε στις κακές συνθήκες μέσα στα γήπεδα…

«Πρόκειται για μια εγκληματική δίκη, είναι η δίκη μιας κοινωνίας, μια δίκη αντικοινωνικών συμπεριφορών μέσα στην κοινωνική ειρήνη.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είναι το δικαστήριο της δημοκρατίας που εκφράζει την ποιότητα της κοινωνίας. Η ευθύνη σας είναι τεράστια. Η θέση του Πολίτη είναι η άριστη των αρλιστων. Δεν είναι μια κοινή ποινική υπόθεση γιατί δεν έχει συμβεί ποτέ στον κόσμο 12 νέοι άνθρωποι να συμφωνήσουν και να σκοτώσουν έναν αθώο άνθρωπο. Δεν υπάρχει γενίκευση, δεν υπάρχει συλλογική ευθύνη. Σε αυτό το πρωτοφανές γεγονός εμφανίζονται οι 12 κατηγορούμενοι και αντί να προσπαθήσουν να βοηθήσουν τις οικογένειες των θυμάτων προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να παραπλάνησουν την δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς.

Υπάρχει μόνο ένα γεγονός η δική σας προσωπικότητα και προσωπική αξιοπρέπεια, ο δικός σας σεβασμός και το κυριότερο απ΄όλα η ευθύνη σας προς τους κατηγορουμένους. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να προσβάλεις τους γονείς του θύματος».

Ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στους ιατροδικαστές- τεχνικούς συμβούλους και τον εξευτελισμό αυτών.

«Μπορείτε να αγνοήσετε την ιατορικαστική έκθεση της κ. Κοβάτση και να δεχθείτε του κ. Λέων και των υπολοίπων, μπορείτε να δεχθείτε τα πάντα, αλλά θα πρέπει όταν βγείτε από αυτή την αίθουσα να κοιμάστε ήσυχοι, ότι δεν αδικήσατε κανέναν.»

Αναφορά επίσης έκανε για το σπίτι της οικογένειας του Άλκη που είναι γεμάτο εικόνες και κεριά για τον αδικοχαμένο 19χρονο.

«Πρέπει να αποφασίσετε τι είναι αυτοί οι κατηγορούμενοι; Είναι τα καλά παιδιά ή είναι οι επικίνδυνες προσωπικότητες που ανέλυσε η κυρία Εισαγγελέας, Είναι περίπτωση εκδίκησεως οπαδών γιατί κάποιοι έκαναν το ίδιο; Ή είναι ιδιαίτερες επικίνδυνες προσωπικότητες με την έννοια ότι έχουν επιλέξει “μαχαίρια καραμπίτ, δρεπάνια γιατί και οι άλλοι έχουν” και ποιός σας είπε ότι και οι άλλοι δεν είναι επικίνδυνοι; Πρέπει να τους διώξουμε από τα σπίτια μας. Να ξαναγυρίσουν οι άνθρωποι στα γήπεδα. Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να καθορίζετε τις κοινωνικές συνθήκες;

Με ποιο δικαίωμα; Και μετά τι ζητούν οι κατηγορούμενοι;»

Στη συνέχεια ο γνωστός ποινικολόγος προσπάθησε να καταδείξει την μεγάλη ευθύνη των δικαστικών αρχών προς την κοινωνία, αναφερόμενος σε μεγάλες υποθέσεις και πολύκροτες δίκες.

«Νομίζουν ότι αυτοί είναι οι ηγέτες και εσείς είστε πιόνια. Θέλουν να σας παραπλανήσουν και να σας εξευτελίσουν από την πρώτη μέρα της ανάκρισης. “Ήμουν εκεί αλλά δεν χτύπησα”. Οι κατηγορούμενοι ισχυρίζονται ότι ο Άλκης αυτοκτόνησε. Νομίζουν ότι έχετε κάνει λοβοτομή. 12 λεβεντόπαιδα. Είμαι βεβαίως ότι δε σας έχουν παραπλανήσει.

Υπάρχει έστω μια στιγμή που οι κατηγορούμενοι δάκρυσαν; Είδατε ένα βλέμμα συμπόνιας προς τους γονείς του Άλκης, του Βογιατζόγλου και του Κοσκινά; Είδατε ποτέ έστω και έναν να πει τιμωρήστε μας κάναμε κάτι αποτρόπαιο, κατασφάξαμε ένα παιδί και πήγαμε να σφάξουμε και άλλο ένα;

Στην αρχή θέσαμε το θέμα της εγκληματικής οργανώσεως, έχω πεποίθηση ότι πρόκειται περί εγκληματικής οργανώσεως.

Που ακούστηκε μαχαίρι κάραμπιτ, που ακούστηκε δρεπάνι, σιδερολοστοί;

Ο σκοπός ήταν η αφαίρεση ανθρώπινης ζωής, εκ τύχης κατάφεραν και έφυγαν ο Άγγελος και ο Δημήτρης, ο σκοπός τους όμως ήταν να κάνουν ό,τι έκαναν στον Άλκη.

12 θηρία χτυπούσαν τον Άλκη, ενώ τους έλεγε “σταματήστε πονάω”.

Όλοι συμφώνησαν να χτυπήσουν, για να είναι όλοι αλληλοϋπόχρεοι να αποκρύψουν την αλήθεια, να είναι όλοι υπεύθυνοι».

Η αγόρευση βρίσκεται σε εξέλιξη…

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή