Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Δίκη Άλκη: Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων προτείνει η Εισαγγελέας (VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

09/06/202316:21

Δίκη Άλκη: Την ενοχή και των 12 κατηγορούμενων προτείνει η Εισαγγελέας (VIDEO)

«Δεν σκόραραν εκτός έδρας αλλά έβαλαν 12 αυτογκόλ. Έπαιξαν και έχασαν. Η αλήθεια είναι μια και χωρίς σκιές»

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει 3dsmin@

 

Η Eισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης Κυριακή Κλιάμπα, κλείνοντας την μαραθώνια απολογία της που κράτησε 3 ημέρες προτείνει την ενοχή των 12 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του Άγγελου και Δημήτρη.

 

 

 

Η Κυριακή Κλιάμπα τόνισε ότι τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και είπε ότι «εμπλέκονται άμεσα στη δολοφονία του Άλκη εννιά κατηγορούμενοι, πλην του έκτου και του όγδοου οι οποίοι είχαν συνδρομή σε αυτές τις πράξεις αλλά δεν έφτασαν στο σημείο της επίθεσης καθώς δεν προλάβαιναν».

 

Ειδικότερα, πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι εννέα για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, ο ένας ως ηθικός αυτουργός και οι δύο για συνέργεια στις παραπάνω πράξεις.

 

Χαρακτήρισε ως «αρχηγό» τον πρώτο κατηγορούμενο, ως αυτόν που οργάνωσε την επίθεση και καθοδήγησε τους «στρατιώτες», όπως χαρακτήρισε τους άλλους 11.

 

Αναλυτικότερα η πρόταση της Εισαγγελέως:

 

1ος κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη, ηθική αυτουργία στις απόπειρες ανθρωποκτονίας με δόλο σε βάρος των δύο φίλων του, ηθική αυτουργία σε συνέργεια σε ανθρωποκτονία και σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

 

2ος, 3ος, 4ος, 5ος, 7ος, 9ος, 11ος 12ος κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη, απόπειρα ανθρωποκτονίας του φίλου του και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας του δεύτερου φίλου του, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή-χρήση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

 

Οι 6ος και 8ος, για συνέργεια σε ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη και συνέργεια σε δύο απόπειρες ανθρωποκτονίες (των 2 φίλων), συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή-χρήση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

 

10ος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία με δόλο σε βάρος του Άλκη και δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των δύο φίλων του, συμπλοκή με τη μορφή της επίθεσης εξαιτίας της οποίας επήλθε θάνατος με αθλητική αναφορά και κατοχή-χρήση αντικειμένου που μπορεί να προκαλέσει σωματική βλάβη.

 

Κόλαφος και ο επίλογος της Εισαγγελέα

 

«Τα δίχτυα προστασίας ήταν χάρτινα γιατί έπεσαν μέσα τους βαριές οι αποδείξεις. Κανείς δεν μας απέδειξε ότι ήταν μετανιωμένος. Κοιτώντας τους κατηγορούμενους η εισαγγελέας είπε «Δεν σκόραραν εκτός έδρας αλλά έβαλαν 12 αυτογκόλ. Έπαιξαν και έχασαν. Η αλήθεια είναι μια και χωρίς σκιές».

 

«Άφησαν πίσω τους το θάνατο από μία ανηλεή επίθεση και επέστρεψαν στον σύνδεσμο οπαδών για να χειροκροτήσουν, για τα επινίκια». «Σε έναν ανορθόδοξο πόλεμο μερικές φορές η νίκη σημαίνει και καταδίκη», κατέληξε η εισαγγελέας ολοκληρώνοντας την αγόρευσή της.

 

Ικανοποιημένοι δήλωσαν οι γονείς του Άλκη Καμπανού σχετικά με την πρόταση της Εισαγγελέως:

 

«Καταρχήν δικαίωση μετά το δικαστήριο, η εισαγγελέας ήταν καταιγιστική συγκλονιστική, ειδικά προς το τέλος με την απόδοση του κατηγορητηρίου. Έκανε το καθήκον της, το λειτούργημα της όπως έπρεπε. Ήταν άψογη. Αυτό θέλω να πω. Ευχαριστώ», δήλωσε ο πατέρας του Άλκη βγαίνοντας από το Δικαστικό Μεγάρο.

 

«Ευτυχώς υπάρχουν φωτισμένοι εισαγγελείς και ίσως καταφέρουν να σταματήσουν την ατιμωρησία», ανέφερε από την πλευρά της η μητέρα του Άλκη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή