Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Δίκη Άλκη: «Ένοχοι όλοι» λέει η Εισαγγελέας (VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/06/202317:52

Δίκη Άλκη: «Ένοχοι όλοι» λέει η Εισαγγελέας (VIDEO)

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει ThessNews-DESK

 

Καταπέλτης η Εισαγγελέας Κυριακή Κλιάπα στην πρότασή της στη δίκη για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού.

 

Χαρακτήρισε οργανωμένη και προσχεδιασμένη την επίθεση και μάλιστα με ανθρωποκτόνο δόλο για όλα τα θύματα. Η ίδια ξετυλίγει σιγά σίγα το κουβάρι, ενώ αναλύοντας τις καταθέσεις των μαρτύρων και των κατηγορουμένων υποστηρίζει πως όλοι είναι ένοχοι.

 

 

Η Εισαγγελέας χαρακτήρισε τον πρώτο κατηγορούμενο ιθύνων νου και εμπνευστή της επίθεσης που έλεγχε την πορεία της επίθεσης και των στρατιωτών του και οι υπόλοιποι «μανιασμένα θηρία». «Ο πρώτος κατηγορούμενος είναι αυτός που χαίρει την εκτίμηση όλων, ξέρει ότι οι στρατιώτες θα εκτελέσουν αυτούσια αυτό που θα τους πει».

 

Αίσθηση προκάλεσε πάντως η απουσία από την αίθουσα μέχρι τα μισά της δικής της μητέρας του Άλκη.

 

Στη συνέχεια η κ. Κλιάμπα προχωρά αναφερόμενη στις καταθέσεις των διασωστών και τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης.

 

«Στα 4 με 5 λεπτά που έκανε η αστυνομία να φτάσει, όλοι είχαν εξαφανιστεί, δείχνοντας την καταδρομική επίθεση που έγινε. Οι αστυνομικοί αν δεν κατέβαιναν από το περιπολικό δεν θα καταλάβαιναν αν είχε γίνει κάτι ή αν ήταν φάρσα, γεγονός που δείχνει ότι δεν τους είχαν δει, ήξεραν ότι ήταν εκεί. Από την υπεράσπιση προσπάθησαν να μας πείσουν ότι το δρεπάνι δεν χρησιμοποιήθηκε για τον Άλκη, αλλά αυτό το αναιρεί ο Άγγελος που είπε ότι είδε εκεί τον κατηγορούμενο», ανέφερε η Εισαγγελέας μιλώντας για την στιγμή που έφτασε η ΕΛ.ΑΣ στο σημείο.

 

«Ποιος θα μπορούσε να πιστέψει ότι αν το ΕΚΑΒ ερχόταν στα τρία λεπτά ο Άλκης θα είχε σωθεί όταν όλοι λένε ότι έχασε τρία λίτρα αίμα και είχε στραγγίξει», αναιρώντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης ότι ευθύνεται και το ΕΚΑΒ που δεν έφτασε σε μικρό χρονικό διάστημα στο σημείο.

 

«”Βοήθεια με μαχαίρωσαν” φώναξε ο ένας δείχνοντας ότι δεν φοβόταν την αστυνομία που είχε φτάσει στο σημείο», ανέφερε η Εισαγγελέας, απατώντας στους ισχυρισμούς της υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

 

«Ο Άγγελος είχε πολλά θλαστικά τραύματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο διασώστης στον θώρακα αυτό που η υπεράσπιση έκανε τα πάντα για να υποβαθμίσει. Τα χτυπήματα στον κορμό του επιβεβαιώνονται από τρεις ανθρώπους και τα χτυπήματα αυτά δεν σκοπεύαν σε μια απλή σοβατικη βλαβη.

Διασώστης επίσης κατέθεσε πως στο σημείο υπήρχε ήδη αστυνομία, ενώ άρχισε να μαζεύεται και κόσμος. Κάτι που επίσης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η υπεράσπιση για να βρει πάτημα στο γεγονός ότι η αστυνομία δεν έκανε καλά τη δουλειά της. Ο μάρτυρας διευκρίνισε πως εκεί υπήρχαν δύο με τρία ξένα άτομα με το ένα από αυτά να είναι ο πατέρας του Άλκη.

 

Είδε το δρεπάνι σε δεύτερο χρόνο αλλά δεν έδωσα σημασία, έσπευσε προς τον Άγγελο, τον οποίο αντίκρισε σοκαρισμένος.
Είχε τραύματα στον κορμό και αιμορραγούσε. Μας είπε επίσης ότι είχε τραύματα στο κεφάλι και στα πλευρά.

 

Η υπεράσπιση επέμενε ότι το τραύμα στο θώρακα ήταν ανούσιο και ο μάρτυρας επέμενε για το αντίθετο τονίζοντας την σοβαρότητα της κατάστασης.

 

«Αν δεν φτάναμε εγκαίρως μπορεί να αποτελούσε κίνδυνο για τη ζωή του. Ήταν τυχερός στην ατυχία του. Ήταν τυχερός γιατί το τραύμα σταμάτησε δυο τρία εκατοστά πιο κάτω», ανέφερε ο διασώστης προς απογοήτευση της υπεράσπισης», σχολίασε η Εισαγγελέας.

 

«Η υπεράσπιση εστίασε στο χτύπημα της μηριαίας αρτηρίας, όπως επίσης επίσης εστίασε και στο χτύπημα στο πόδι προκειμένου να ρίξει το φταίξιμο για τον θάνατο του Άλκη σε έναν κατηγορούμενο. Λάθος, για τον θάνατό του Άλκη ευθύνονται όλοι. Στόχος ήταν να σκοτώσουν να θερίσουν ζωές και οποιαδήποτε άλλη θέση υποτιμά την νοημοσύνη μας», είπε χαρακτηριστικά η Εισαγγελέας.

 

Παρά τις προσπάθειες της υπεράσπισης να μας πείσει ότι τα χτυπήματα του Άλκη στο κεφάλι ήταν επιφανειακά, η κατάθεση της ιατρού που ασχολείται αποκλειστικά με το κεφάλι είναι αρκετή για να μας πείσει ότι είναι πέρα για πέρα ειλικρινής και αληθινή.

 

Αρκετές φορές η κ. Κλιάμπα μίλησε για δόλο και ειλημμένη απόφαση των κατηγορουμένων να σκοτώσουν.

 

«Ήταν μια ξεκάθαρη καταδρομική οργανωμένη επίθεση», σημείωσε για ακόμη μια φορά.

«Ο πρώτος κατηγορούμενος μίλησε μόνο όταν πιέστηκε. Το 2019 είχε ξανά συμβεί επίθεση στο ίδιο σημείο και το γνώριζαν.

 

Ο 1ος κατηγορούμενος είχε ηγετικό ρόλο και αυτό αποδείχθηκε και από τις απολογίες στην ανάκριση. Επίσης ο μάρτυρας κατέθεσε ότι τα περισσότερα όπλα τα πήραν από το σύνδεσμο κάτι που αποδείχθηκε αληθές. Τα όσα μας έχουν πει οι κατηγορούμενοι δείχνουν ότι ο ένας έκρυβε τον άλλον».

 

«Φρόντισαν να διαγράψουν κλήσεις και δεδομένα. Κάποια τους ξέφυγαν και κάποια τα διατήρησαν επίτηδες. Οι διαγραφές ή ακόμη και το πέταγμα των κινητών μόνο ως ενοχή μεταφράζεται…», σχολίασε.

 

«Ο 4ος κατηγορούμενος πήγε χτύπησε ξανά. Η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και βουβή», υπογράμμισε η Εισαγγελέας.

 

Η κ. Κλιάμπα συνεχίζοντας την αγόρευσή της αναφέρθηκε σε ένα περιστατικό που συνέβη στα κρατητήρια και κατατέθηκε και στο δικαστήριο το προηγούμενο διάστημα από έναν αστυνομικό.

«21 Φεβρουαρίου ήρθε να τους φέρει ρούχα κάποιος οικείος στο κρατητήριο τότε αυτός που τους έφερε τα ρούχα τους είπε “κρατάτε γερά”. Εκείνοι άρχιζαν να φωνάζουν συνθήματα της ομάδας τους, κατέθεσε ένας από τους αστυνομικούς». Αν αυτό δεν λέγεται απύθμενο θράσος και απάθεια τότε τι λέγεται;» διερωτήθηκε ξανά η Εισαγγελέας.

 

«Επίθεση με μαχαίρι είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, εδώ έχουμε και ανθρωποκτονία», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Κλιάμπα.

Η αγόρευση της εισαγγελέως διεκόπη για την Πέμπτη.

 

Αντιδράσεις εξέφρασαν οι δικηγόροι υπεράσπισης σχετικά με την γραπτή αγόρευσή της Εισαγγελέως και ζήτησαν να καταγραφεί καθώς παραβιάζει την προφορικότητα της διαδικασίας.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

AUTO MOTOSPORTS

26.10.202410:18

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή