Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εκπαιδευτών ενηλίκων.- Πιστοποιήσου & δίδαξε το αντικείμενό σου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

30/05/202320:04

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εκπαιδευτών ενηλίκων.- Πιστοποιήσου & δίδαξε το αντικείμενό σου.

Χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας εκπαιδευτών ενηλίκων.- Πιστοποιήσου & δίδαξε το αντικείμενό σου.

Γράφει thessnews

 

Εκτοξεύεται η ανάγκη για προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλίκων.

Η εκπαίδευση ενηλίκων είναι ένα επάγγελμα που έχει καταστεί πολύ δημοφιλή τα τελευταία χρόνια, ιδίως στον χώρο των εκπαιδευτικών. Ωστόσο η εκπαίδευση ενηλίκων δεν αφορά μόνο τους εκπαιδευτικούς αλλά σχεδόν όλους , καθώς κάποιος μπορεί να απασχοληθεί και μόνιμα αλλά και παράλληλα.

Χιλιάδες είναι οι θέσεις εργασίας εκπαιδευτών ενηλίκων που άνοιξαν λόγω των νέων προγραμμάτων κατάρτισης της ΔΥΠΑ.

Αν δεν είσαι ήδη πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων ξεκίνα σήμερα την επιμόρφωση ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. Παντείου Πανεπιστημίου ώστε να προλάβεις τις επόμενες εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ και να διεκδικήσεις μια από τις χιλιάδες θέσεις εργασίας που θα προσφέρονται το επόμενο διάστημα.

Κάνε την εγγραφή σου έως 18 Ιουνίου κερδίζεις Early Entry -25%

Εγγραφές έως 23 Ιουνίου

Μέσω του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης και ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» που έχει σχεδιαστεί από το Υπουργείο εργασίας και ανθεκτικότατος η κατάρτιση και εκπαίδευση ενηλίκων θα διαδραματίσει καίριο ρόλο.

Η Δ.ΥΠ.Α (πρώην ΟΑΕΔ) θα απορροφήσει κονδύλι άνω του 1 δις. Ευρώ για την κατάρτιση αρχικά 80.000 ανέργων (με εκπαιδευτικό επίδομα 1.000€) και έπειτα 150.000 εργαζομένων (με εκπαιδευτικό επίδομα 400€). Ήδη έχουν ολοκληρωθεί αρκετά τμήματα . Έως το τέλος του 2025 αναμένεται να έχουν λάβει υπηρεσίες κατάρτισης και εκπαίδευσης στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες συνολικά 500.000 πολίτες, στους οποίους μπορούν να κάνουν μάθημα μόνο πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ .

Ως εκ τούτου για τα επόμενα χρόνια αναμένονται χιλιάδες προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλίκων προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες άνεργοι και εργαζόμενοι από τις αδειοδοτημένες δομές εκπαίδευσης ενηλίκων (ΚΔΒΜ, ΚΕΔΙΒΙΜ ΑΕΙ, ΙΕΚ κτλ).

Πως μπορώ να γίνω πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων και να διδάξω το γνωστικό μου αντικείμενο;

Θα πρέπει να παρακολουθήσετε το αναγνωρισμένο μοριοδοτούμενο σεμινάριο «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» ώστε να έχετε δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ καθώς από 1.9.2021 η πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια από τον ΕΟΠΠΕΠ αποτελεί προϋπόθεση προκειμένου εκπαιδευτής να μετάσχει σε χρηματοδοτούμενο από δημόσιους πόρους πρόγραμμα της μη τυπικής εκπαίδευσης.

Το Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το ΚΔΒΜ Easy-Education, υλοποιεί σε κύκλους το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Ενηλίκων» διάρκειας 200 ωρών, το οποίο οδηγεί στις εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ.

 

Που μπορώ να ενταχθώ ως εκπαιδευτής ενηλίκων

Οι εκπαιδευτές ενηλίκων μπορούν να εργαστούν σε

  • Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας (ΣΔΕ),
  • Κέντρα δια βίου μάθησης (ΚΔΒΜ)
  • Δημόσια ή Ιδιωτικά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.)
  • Επίσης, ένας εκπαιδευτής ενηλίκων μπορεί να εργαστεί σε ενδοεπιχειρησιακές εκπαιδεύσεις ή και άλλα περισσότερο ή λιγότερο τυπικά πλαίσια, όπως επιμορφώσεις εκπαιδευτικών, γονέων, ειδικών ομάδων κτλ.

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

Τηλέφωνο: 210 300 97 03
(help desk 10:00 πμ – 6:00 μμ)

E-mail: info@kedivim-panteion.gr

Πληροφορίες: www.easy-education.gr / www.e-learning.panteion.gr

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή