Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / ΠΑΟΚ: Η μεγάλη εικόνα! 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25/08/202114:56

ΠΑΟΚ: Η μεγάλη εικόνα! 

Άρθρο οπαδών της ομάδας του ΠΑΟΚ στο ThessNews.gr . 

ΠΑΟΚ: Η μεγάλη εικόνα! 

Γράφει ThessNews-DESK

Άρθρο οπαδών της ομάδας του ΠΑΟΚ στο ThessNews.gr . 

Με αυτό το σημείωμα θέλουμε να προσθέσουμε κι εμείς την φωνή μας με τις φωνές όλων εκείνων που θέλουν να δούνε την «… τη μεγάλη εικόνα! Την πρόοδο της ομάδας του ΠΑΟΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Ο πρόλογος μας είναι τα λόγια ενός φίλου, σε ανάρτηση του σε κοινωνικό δίκτυο:

Κανένας ενεργός πολίτης που σέβεται τον εαυτό του δεν νοείται να “ενημερώνεται” με πρωτοσέλιδα συνθήματα.

Ο έντυπος και ηλεκτρονικός Τύπος που επιβίωσε διεθνώς -μετά το ίντερνετ- ήταν αυτός που επικεντρώθηκε στα “άρθρα γνώμης” από έγκυρους ψύχραιμους ενημερωμένους επαγγελματίες Δημοσιογράφους, με γραφή αναλυτική και εμπεριστατωμένη και στην διασταυρωμένη-επιβεβαιωμένη είδηση, όχι σε φήμες (προσθέτουμε εμείς).

Θα ξεκινήσουμε με τους δημοσιογράφους που γράφουν για τον ΠΑΟΚ, δεν γενικεύουμε, ούτε και παραθέτουμε ονόματα. Έχουν γραφεί και έχουν επισημανθεί αρκετές εύστοχες απόψεις για τα τρωτά σημεία του οργανισμού ΠΑΟΚ, όπως έχουν υπάρξει παραλήψεις και αρνητικά δημοσιεύματα για την πρόοδο της ομάδας. Θα ξεκινήσουμε με αυτά που κατά την άποψη μας δεν υπηρετούν «την μεγάλη εικόνα».

Πολλά δημοσιεύματα, με την εμμονή της κατ’ εξακολούθηση δημοσίευσης τους, μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ατζέντηδων κι όχι του ΠΑΟΚ, δηλαδή ή είναι αφελείς αυτοί που τα παπαγαλίζουν ή έχουν κάποιο όφελος . Ένα από τα αντιδεοντολογικά σημεία που μεθοδευμένα παίρνει σταδιακά ένταση είναι το ψυχολογικό ” bullying” προς αναδυόμενα ταλέντα. Το ζήσαμε στην περίπτωση Τζόλη. Μέρος πρώτον, επί μήνες διαβάζαμε , ο Τζόλης το golden boy, “ο Τζόλης ξύθηκε στο δεξί του μάγουλο, ο Τζόλης έτσι ,ο Τζόλης αλλιώς”, σ’ ένα παιδί 18 ετών, που μόλις εντάχθηκε στην επαγγελματική ομάδα. Μέρος δεύτερον, Transfermarkt: Ο Τζόλης δεκαπλασίασε την αξία του , Τζόλης: Δεν παίζει, αλλά η αξία του ανεβαίνει! Χρήστος Τζόλης: Στη λίστα της Μπαρτσελόνα ο νεαρός, η Μπριζ θέλει το Τζόλη, Ο Τζόλης …, ο Τζόλης .., ο Τζολης, σε σημείο να μην είναι συγκεντρωμένος για την δουλειά για την οποία υπέγραψε συμβόλαιο. Και πρίν αλέκτωρ λαλήσει άρχισαν τα όργανα για τον Κούτσια και κάποιους άλλους νεαρούς.

Αντίστοιχα προβλήθηκαν σε διάρκεια οι πιθανές «μετακινήσεις» του Σφιντέρσκι , του Ίγκασον, τον Μιχαηλίδη, τον Ουάρντα κλπ.

Να αναφερθούμε στην σταδιακή αποψίλωση της ομάδος, (έχουν γραφεί αρκετά γι’ αυτό το θέμα, είναι όμως αναγκαία η αναφορά για την δόμηση του σημειώματος ). Στον προθάλαμο για την πολυπόθητη είσοδο στα Ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά σαλόνια (πρόκριση για τον επόμενο γύρο), κατά συνέπεια μεγάλο οικονομικό όφελος , δύο χρονιές οι υπεύθυνοι (άραγε είναι;) αποψιλώνουν την ομάδα από βασικούς ποδοσφαιριστές: Άκομπ, Πέλκα, Λημνιό, Ζαμπά, Μάτος, Γιαννούλη, κλπ.

Αποδείχτηκε ελάσσονος σημασίας το άλοθι του οικονομικού περιορισμού, γιατί καμμία ορθολογιστική διαχείρηση δεν έγινε για την πρόοδο της ομάδος, πλήν του χαμηλότερου συμβόλαιου Βιερίνια και της μη ανανέωσης Μαορίσιο , που τελικά υπεγραψε στον ΠΑΟ με 400 χιλιάδες. Επιπρόσθετα , με επιμονή και προσπάθεια θα μπορούσαν να έχουν θετική κατάληξη οι περιπτώσεις Μίσιτς, Σέρτζιο Ολιβέϊρα, Μαορίσιο κλπ.

Άς αναφερθούμε στον περίφημο εξορθολογισμό με βάση τις επιταγές του FFP : Ο ΠΑΟΚ πούλησε τον Ακπομ, τον Πέλκα, τον Λημνιό και τον νεαρό Μπότη και εισέπραξε περίπου 8 εκατ ευρώ και αγόρασε τον Τσόλακ, τον Μουργκ, τον Νίλσεν Περέιρα και τον Νινούα ξοδεύοντας πάνω από 7 εκατ ευρώ. Στην πραγματικότητα δεν το λες αυτό εξορθολογισμό. Πωλείται ο Γιαννούλης, ένας κορυφαίος αριστερός αμυντικός, με προοπτική δεκαετίας και τώρα τρέχουν οι ιθύνοντες στο μαντείο των Δελφών,να μάθουν αν θα έρθει ο Μπορίλ ή ο Σιντκλεϊ (μπήκαν στο ταμείο 11,5 εκκατομύρια, αναξιοποίητα). Πωλήθηκε ο Τζόλης, μετα βαϊων και κλάδων, ποδοσφαιριστής με προοπτική δωδεκαετίας, τώρα τρέχουμε στα αζήτητα να βρούμε εξτρέμ (μπήκαν στο ταμείο 13,5 εκκατομύρια αναξιοποίητα επίσης). Πωλήθηκε ο Πέλκας 1,5 εκ., επίσης μακροχρόνιας προοπτικής, (τώρα πωλείται 11 εκατ.), ήρθε ο Μούργκ αντ’ αυτού… Τώρα αγοράζουμε εισιτήριο επιστροφής για τον Άκομπ …

Εξορθολογισμός δεν σημαίνει αποδυνάμωση της ομάδας, στην πραγματικότητα ο εξορθολογισμός ήρθε με το μεγαλύτερο τηλεοπτικό συμβόλαιο που είχε ποτέ η ομάδα και τα τουλάχιστον 10 εκατ ευρώ από την παρουσία του στους ομίλους του Europa League και πολύ λιγότερο με την μείωση της αξίας της ομάδας.

Υπογραμμίστε στους υπευθύνους τα κακώς κείμενα του οργανισμού και μην εξυπηρετείτε ακουσίως ή εκουσίως τις επιθυμίες των αντιπάλων. Αφήστε τις ομάδες υποδομής να παράγουν έργο κι αν ποτέ με το καλό φθάσουμε στο επίπεδο (νοοτροπίας κυρίως) των μεγάλων Ευρωπαϊκών συλλόγων, τότε θα μάθουμε να αξιοποιούμε τις επενδύσεις ανθρώπινου δυναμικού και χρημάτων. Υπάρχουν πιο πιασάρικα θέματα για αναγνωσιμότητα και καθόλου ζημιογόνα για τον ΠΑΟΚ.

Συντασσόμαστε με την ανακοίνωση της θύρας 4: «…είναι ανώφελο να μιλάμε για τίτλους και διακρίσεις. Καλό θα είναι η διοίκηση να μιλήσει ειλικρινά στον κόσμο, καθώς η ομάδα μοιάζει παρατημένη.

Ενημερώνουμε όμως, πως στην απευχόμενη περίπτωση αποτυχίας, φέτος υπεύθυνοι δεν θα είναι ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε ο προπονητής, ούτε η κακιά μας η τύχη. Οφείλουμε να βλέπουμε τον Π.Α.Ο.Κ σοβαρά, ως το πιο αγαπημένο κομμάτι της ζωής μας». Ούτε πιστεύουμε βέβαια πως ένας επιχειρηματίας θέλει να βλέπει την επένδυση του να βουλιάζει, όταν μάλιστα ετοιμάζεται να μεγαλώσει το εγχείρημα αυτό στην Βραζιλία.

Αν Επιθυμούμε να γίνει ο ΠΑΟΚ η μεγάλη εικόνα, δηλαδή πρωταγωνιστής στη Ελλάδα και συνεχώς παρών με επιτυχίες στην Ευρώπη, (κατ’ επέκταση εύρωστος οικονομικά), πρέπει ο καθένας απ’ το πόστο του να μοχθήσουμε γι’ αυτόν τον στόχο. Επί του παρόντος η καθημερινή πραγματικότητα μας πείθει ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας». Η ομάδα ποδοσφαίρου μοιάζει παρατημένη ενσυνείδητα, αλλιώς δεν εξηγείται η «ακινησία» των ιθυνόντων. Το πανάκριβο συμβόλαιο πρόσληψης της ομάδας Λουτσέσκου δεν εξισορροπεί το ζητούμενο. Αγοράζεις μια Ferrari για να τρέχει σε αγροτικό δρόμο γεμάτο λακκούβες και κοτρώνες ; Είναι αυτοκτονία που μόνο στον οργανισμό του ΠΑΟΚ συμβαίνει.

Έτσι με μαθηματική ακρίβεια οδηγούμαστε στο να βλέπουμε διαρκώς την πλάτη των ανταγωνιστών μας , που ανεξάρτητα από ηθική ή ανήθικη συμπεριφορά κατορθώνουν να δημιουργήσουν καλύτερους οργανισμούς απ’ τον δικό μας. Αν είναι διαφορετική η αλήθεια , ας μας την πούνε επιτέλους!!!

Φίλαθλοι μέλη της οικογένειας του ΠΑΟΚ

Δεν νομίζουμε ότι έχει πρακτικό νόημα να παραθέσουμε δεκάδες ονόματα και υπογραφές.

ΥΓ. Θα βρεθεί κάποιος , υπεύθυνα, να μας εξηγήσει επιτέλους το δύστροπο του χαρακτήρος του Ουάρντα; Γιατί δεν μπορεί ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που τα ηλικιακά του περιθώρια στενεύουν, να αυτοκτονεί ;

Γιατί ο Ζαμπά έφυγε απογοητευμένος;

Το ίδιο και ο Μάτος έφυγε απογοητευμένος (για οικογενειακούς λόγους).

Γιατί ο Λουτσέσκου έφυγε για την Αραβία δύο μέρες πριν μπει στο αεροπλάνο για την προετοιμασία στην Ολλανδία ;

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

28.10.202420:31

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο, Τρίτη 29 Οκτωβρίου στις 11 το πρωϊ,  θα παραστεί και θα μιλήσει στα εγκαίνια του νέου κτηρίου της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων-ΑΑΔΕ στον Ταύρο. Στις 12.30 ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τους Ευρωβουλευτές της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202415:56

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 3:30 το μεσημέρι στο Οβάλ Γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal από υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε πρόσκληση χθες Σάββατο στον Κύπριο Πρόεδρο και τον κάλεσε να έρθει στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202414:30

Τα Κουφάλια επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου προκειμένου να δει φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης όπου βγήκε πρώτος και με διαφορά στις δυο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202414:23

Eπιμένει να μην αναγνωρίζει τον αποκλεισμό του από την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ o Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνοντας πως το συνέδριο είναι το μόνο αρμόδιο για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του. «Πρέπει να γίνει το συνέδριο. Όπως ξέρετε υπάρχει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202413:35

Με αναφορές στην εθνική επέτειο, την ακρίβεια και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Μια χώρα που διδάσκεται από το παρελθόν, μεριμνά για το παρόν και κοιτάζει άφοβα το μέλλον σημειώνει ο πρωθυπουργός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202411:10

  Η 28η Οκτωβρίου είναι μια διαρκής υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη κι αν έχουμε μπροστά μας το «αδύνατο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook.   «Ογδόντα τέσσερα

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

28.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή