Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Αλ. Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Nα ξαναφέρουμε στον κόσμο την αλλαγή και τη δικαιοσύνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16/05/202321:08

Αλ. Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Nα ξαναφέρουμε στον κόσμο την αλλαγή και τη δικαιοσύνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ο ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη ΔΕΘ

Αλ. Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Nα ξαναφέρουμε στον κόσμο την αλλαγή και τη δικαιοσύνη (ΦΩΤΟ-VIDEO)

 

Σύνθημα νίκης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στην προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη.

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έγινε δεκτός με χειροκρότημα και συνθήματα από τους φίλους του κόμματος, που γέμισαν τον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ.

 

 

 

 

Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την ομιλία του κάνοντας ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση: «Η χειρότερη δεξιά κυβέρνηση της μεταπολίτευσης» ανέφερε.

Η σημερινή σας συγκέντρωση είναι ένα ακόμη βήμα προς τη νίκη.
Ένα ακόμη μήνυμα αλλαγής. Μια ακόμη παράσταση νίκης για τις κάλπες της Κυριακής.

Η Θεσσαλονίκη μας δείχνει τη Νίκη !

Την Κυριακή τα ψέματα τελειώνουν. Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα.
Ξημερώνουν μέρες δικαιοσύνης, μέρες δημοκρατίας, μέρες αξιοκρατίας.
Ξημερώνουν οι μέρες του λαού. Η αντίστροφη μέτρηση για το καθεστώς Μητσοτάκη έχει αρχίσει.

Πέντε μέρες έμειναν για να υπογράψει ο ελληνικός λαός με την ψήφο του την αλλαγή. Την αλλαγή στη ζωή μας. Την αλλαγή με δημοκρατία και δικαιοσύνη.

 

 

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για σύγκρουση 2 κόσμων.

«Εσείς, κύριε Μητσοτάκη, η παράταξή σας, χρεοκοπήσατε τη χώρα.
Βυθίσατε την οικονομία στο βάλτο και την κοινωνία στην απόγνωση. Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τη χρεοκοπία. Την απελευθερώσαμε από τα μνημόνια και την επιτροπεία.

Εσείς αφήσατε τα ταμεία άδεια, να μην μπορούμε να πληρώσουμε ούτε τις συντάξεις. Εμείς τα παραδώσαμε γεμάτα. Τα βρήκατε με 37 δισεκατομμύρια. Χάρη στο σεβασμό μας για το τελευταίο ευρώ του λαού. Χάρη στα καθαρά μας χέρια.

Εσείς λεηλατήσατε τη κοινωνία. Εμείς στηρίξαμε τη κοινωνία όρθια εν μέσω θυέλλης.

Παρά τη δημοσιονομική ασφυξία ενισχύσαμε το ΕΣΥ.
Ανοίξαμε τις πόρτες της υγείας σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους, που εσείς τους είχατε αρνηθεί την περίθαλψη.

Μοιράσαμε μερίσματα για τρία χρόνια στους συνταξιούχους και τους ευάλωτους. Θεσπίσαμε, μόλις απελευθερώσαμε τη χώρα από τα μνημόνια, τη 13η σύνταξη. Δώσαμε την πρώτη μετά από χρόνια αύξηση στο βασικό μισθό. Αποκαταστήσαμε το εργασιακό καθεστώς. Ενισχύσαμε την Παιδεία. Εσείς τι κάνατε 4 χρόνια ; Παρά ότι τα βρήκατε όλα στρωμένα. Γκρεμίσατε δικαιώματα, εισοδήματα και ζωές.

Ήρθε όμως η ώρα να σας κάνει έξωση ο ελληνικός λαός

Τη Κυριακή τελειώνουμε με την αισχροκέρδεια. Την αδιαφορία. Την οικογενειοκρατία. Την αδικία

Και δίνουμε ανάσα στην ίδια τη δημοκρατία. Γιατί ακόμη και την ίδια τη δημοκρατία κακοποιήσατε. Με τις λίστες Πέτσα και τις διώξεις των δημοσιογράφων, έριξε την ελευθερία του Τύπου σε θέση ντροπής στην παγκόσμια κατάταξη.

Με τους ανεψιούς και τους σεκιουριτάδες που δίχως πτυχία διορίσατε στην ΕΥΠ, να παραβιάζουν κάθε δημοκρατικό και ηθικό κανόνα.
Και να στήνουν παρακρατικό μηχανισμό με κέντρο το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κύριος Μητσοτάκης ομολόγησε πριν λίγες μέρες το σκάνδαλο.
Ομολόγησε επίσης ότι δεν υπήρχε εθνικός λόγος για τις παρακολουθήσεις.

Αφού όμως οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο. Αφού δεν υπήρχε εθνικός λόγος. Αφού ήταν παράνομες. Γιατί επί εννιά μήνες επικαλούνται το εθνικό απόρρητο; Γιατί η εισαγγελέας που τις υπέγραφε είναι ακόμα στη θέση της; Γιατί η δικαιοσύνη δεν έκανε κανένα βήμα ;

Η συγκάλυψη είναι καθεστώς στο καθεστώς Μητσοτάκη.

Συγκάλυψη για τις απώλειες της πανδημίας. Συγκάλυψη για τα Τέμπη.
Συγκάλυψη για τις υποκλοπές. Συγκάλυψη για τα πάντα. Ο κύριος Μητσοτάκης στα δύσκολα χάθηκε. Στις ευθύνες κρύφτηκε.
Στις ανάγκες δεν νοιάστηκε.

Και συνέχισε για τα Τέμπη: «Να μη ξεχαστεί αυτό το έγκλημα. Έχουμε υποχρέωση όχι μονάχα ηθική, απέναντι στις οικογένειες των αδικοχαμένων, που πριν από λίγο προσέβαλε ο κ .Μητσοτάκης σε τηλεοπτική συνέντευξη λέγοντας πως οι άνθρωποι που έχασαν τα παιδιά τους εργαλειοποιούν την τραγωδία. Αν ξεχάσουμε, θα βρεθούμε εκ νέου σε τέτοιες καταστάσεις.

 

Είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε 

Κυβερνώντας ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ με το δικό μας πρόγραμμα και όχι με μνημόνια και τρόικες, που άλλοι μας κληροδότησαν.

Έχουμε την αποφασιστικότητα. Έχουμε τους ανθρώπους. Έμπειρους αλλά και νεότερους. Επιστήμονες δεμένους με την κοινωνία. Ανθρώπους με λογισμό και με όραμα. Έχουμε το πρόγραμμα και το σχέδιο για την εφαρμογή του βήμα-βήμα.

Μας λένε ότι το πρόγραμμά μας είναι ανεφάρμοστο. Τους απαντάμε :Το πρόγραμμά μας είναι μετρημένο ευρώ-ευρώ. Καταρτισμένο με διάλογο χρόνων με όλες τις κοινωνικές ομάδες. Επιβεβαιωμένο από κορυφαίους ειδικούς.

Ανεφάρμοστο το βρίσκουν εκείνοι που ξέρουν καλά ότι είναι εφαρμόσιμο. Και που φοβούνται την εφαρμογή του. Τα μεγάλα συμφέροντα και η εκτεταμένη διαφθορά.

Γιατί πράγματι σε αυτούς θα έχει κόστος. Θα κοστίσει στα funds που δε πάρουν κοψοχρονιά τα σπίτια της μεσαίας τάξης. Θα κοστίσει στα καρτέλ της ενέργειας που θα σταματήσει το πάρτυ της αισχροκέρδειας. Θα κοστίσει στους ημέτερους που θα χάσουν τις απευθείας αναθέσεις.

 

 

 

«Η Θεσσαλονίκη έδειξε το δρόμο της νίκης σήμερα. Είναι η μεγαλύτερη συγκέντρωση που έχουμε κάνει ποτέ. Πάμε όλοι μαζί να στείλουμε με την ψήφο μας τον Κ. Μητσοτάκη σπίτι του» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας με το κόσμο να επευφημεί

«Πολίτες της Θεσσαλονίκης η αλλαγή και η δικαιοσύνη είναι πια στην πόρτα μας. Ανοίξτε της με την ψήφο σας, και με την δουλειά σας σπίτι σπίτι, άνθρωπο άνθρωπο, μέχρι την Κυριακή. Θα νικήσουμε.»

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θωμάς Καραδήμος

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή