Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / 10ος κατηγορούμενος: «Σήκωσα το δρεπάνι και τον χτύπησα» – Σοκάρει η απολογία του

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11/05/202310:55

10ος κατηγορούμενος: «Σήκωσα το δρεπάνι και τον χτύπησα» – Σοκάρει η απολογία του

10ος κατηγορούμενος: «Σήκωσα το δρεπάνι και τον χτύπησα» – Σοκάρει η απολογία του

Γράφει 3dsmin@

 

Τρεις κατηγορούμενοι απομένουν να καταθέσουν καθώς 9 από τους 12 κατηγορούμενους έχουν ήδη απολογηθεί.

 

 

 

Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου οχήματος που συμμετείχε στην επίθεση και δύο επιβάτες του ίδιου αυτοκινήτου, ένας εκ των οποίων κατηγορείται ότι έφερε δρεπάνι και ο άλλος ένα μεγάλο ξύλο.

Σήμερα καταθέτει ο 10ος κατηγορούμενος Ι.Κ, ο οποίος κρατούσε τον δρεπάνι και παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον φίλο του Άλκη, Δημήτρη Κοσκινά.

Ο ίδιος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ανέφερε πολλές φορές πως σήμερα ήρθε στο δικαστήριο με σκοπό να πει την αλήθεια. Αυτό προκάλεσε τόσο την αντίδραση της Εισαγγελέως όσο και την αντίδραση του ακροατηρίου, καθώς οι απαντήσεις του δεν έπεισαν…

«Έχω μετανιώσει την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκα εκεί. Θέλω να ζητήσω συγνώμη ξέρω ότι δε σημαίνει κάτι για την οικογένεια αλλά θέλω να ζητήσω συγνώμη από την οικογένεια του Άλκη και στις οικογένειες των δυο φίλων του.

Ήμουν οπαδός του ΠΑΟΚ, ήμουν στο σύνδεσμο, έκανα και εκδρομές για να δω αγώνες. Πήγα στο σύνδεσμο για μια μπύρα, ήταν κάποιοι από τους συγκατηγορουμένους. Έστειλα μήνυμα στον 11ο κατηγορούμενο να έρθει. Μετά ήρθε ο 1ος και ο 2ος.

Είχα ακούσει ότι έγινε μια συμπλοκή, μια επίθεση στο Ωραιόκαστρο αλλά δεν έδωσα πολλή σημασία. Είχα όλα τα παιδιά να σηκώνονται για να φύγουν. Τους ρώτησα που πάνε. Μου είπαν στη Χαριλάου. Εγώ κατάλαβα ότι θα πάνε να μαλώσουν. Αποφάσισα να πάω κι εγώ μαζί τους και μετά ακολούθησε και ο Γ.

Πήγα σε μια γωνία που είχε κάτι σίδερα. Ήταν μέσα σε μια σακούλα. Έψαξα ανάμεσα σε αυτά και τυχαία βρήκα το δρεπάνι. Ψέματα είχα πει στην Ανακρίτρια ότι ήταν στο αυτοκίνητο. Από το σύνδεσμο το πήρα. Ήθελα να σας πω την αλήθεια σήμερα.

Εγώ είχα άλλα στο μυαλό μου. Κανένα παιδί δεν είχε στο μυαλό του αυτό για το οποίο είμαστε τώρα ενώπιον σας.

Μέσα στο αυτοκίνητο παρατήρησα ένα στειλιάρι.

Πριν στρίψουμε τα είδα τα παιδιά στα σκαλάκια. Είδα κάποιον από το 1ο αυτοκίνητο, να μας κάνει νόημα. Στην Ανακρίτρια είχα πει ότι ήταν ο οδηγός αλλά πρέπει να έκανα λάθος, να τον μπέρδεψα και να ήταν ο 2ος.

Άνοιξα την πόρτα και βγήκα πρώτος από το αμάξι

Είδα να ξεκινάει η συμπλοκή με το ένα από τα παιδιά που ήταν στα σκαλάκια να χτυπάει έναν δικό μας με το κράνος.

Ανέβηκα κάποια σκαλάκια, είδα ένα παιδί που πήγαινε να πηδήξει τα κάγκελα. Σήκωσα το δρεπάνι και  χτύπησα τον Κ. Δεν είχα πρόθεση να το χτυπήσω. Μου βγήκε ασυναίσθητα.

Ανέβηκα λίγο πιο πάνω και δέχτηκα ένα χτύπημα με το κράνος. Αντιλήφθηκα κάποιον από πίσω μου να βγάζει το στειλιάρι και να πηγαίνει να χτυπήσει το παιδί με το κράνος. Ένιωσα κάποιος να με σπρώχνει από πίσω και τότε μου έπεσε το δρεπάνι.

Ενάμιση χρόνο είμαι στη φυλακή. Έχουν αλλάξει όλων οι οικογένειες και η δική μου και των παιδιών και της οικογένειας του Άλκη.

Δεν είδα άλλα άτομα. Μόνο τον 2ο θυμάμαι και τον 11ο ένιωσα από πίσω μου, επειδή είδα το στειλιάρι.

Τον Άλκη δεν τον θυμάμαι καθόλου. Δεν τον πρόσεξα καθόλου.

Αγχώθηκα και φοβήθηκα όταν έχασα το δρεπάνι. Είχα ακούσει ότι γίνονται συμπλοκές στη γειτονιά και όταν έχασα αυτό που είχα φοβήθηκα.

Εγώ στο σημείο έμεινα 30 δευτερόλεπτα. Έψαχνα να βρω το δρεπάνι αλλά δεν το βρήκα. Είχα απομακρυνθεί πολύ από το σημείο.

Όταν ήμουν στην αρχή της καγκελόπορτας, είδα ένα παιδί πεσμένο. Θυμάμαι κάποιον από πάνω του αλλά δεν θυμάμαι ποιος ήταν.

Ο οδηγός μας ρώτησε τι έγινε γιατί μας είδε αγχωμένους. Ήταν και αυτός αγχωμένος. Του είπα ότι χτύπησα ένα παιδί στο μηρό, ότι είδα τον Β. να χτυπάει κι αυτός ένα παιδί.

Είδα δυο παιδιά να έρχονται, αλλά με σιγουριά δε μπορώ να σας πω ποιοι ήταν γιατί όλοι είχαμε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά μας.

Δεν είχα δει αίματα. Τουλάχιστον εμείς στο αμάξι, δεν είδαμε.

Σταματήσαμε σε ένα σημείο. Ο 9ος πέταξε ένα μαχαίρι και δυο κράνη. Το στειλιάρι όταν ξανά μπήκαμε στο αμάξι δεν υπήρχε. Δεν ήταν στα πόδια μου όπως πριν, το πορτ-παγκάζ δεν άνοιξε. Λογικά το παιδί το πέταξε πριν μπούμε.

Γυρίσαμε στο σύνδεσμο, κάναμε ένα τσιγάρο και φύγαμε. Σπίτι μου γύρισα μετά από 3 μέρες.

Περίμενα στη στάση φορούσα μπλούζα του ΠΑΟΚ. Τότε ήρθαν κάποιοι με μηχανάκια. Κατέβηκαν από τα μηχανάκια και με ρώτησαν τι ομάδα είμαι. Τους είπα και έγινε ότι έγινε. Φοβόμουν να βγω από το σπίτι μου. Φοβόμουν για την οικογένειά μου και τον αδελφό μου. Σε καμία περίπτωση δεν είχε εκδικητικό χαρακτήρα αυτό που κάναμε. Δεν θα ήθελα να κάνω αυτό που μου έκαναν και εμένα. Όσο τρομακτικό φαίνεται σε εσάς φαίνονταν και σε εμένα.

Δεν χτύπησα ούτε τον Άγγελο, ούτε τον Άλκη. Αυτό μπορώ να σας το πω με σιγουριά».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

25.10.202418:05

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

25.10.202418:02

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή