Μια παραδοσιακή συνταγή που συνδυάστηκε με τη σοκολάτα για καλύτερη απόλαυση.
Η κύρια Τζούλια από την Θεσσαλονίκη μας προτείνει το ρεβανί με σοκολάτα. Ένα δροσερό γλυκό με αφράτη υφή, το οποίο είναι πειρασμός για τους ουρανίσκους μας!
Δείτε αναλυτικά την συνταγή:
Υλικά για το ρεβανί
- 180 γρ. βούτυρο
- 220 γρ. ζάχαρη
- 6 κρόκοι αυγού
- 6 ασπράδια αυγού
- 150 γρ. κουβερτούρα (70 % κακάο), τεμαχισμένη σε κομμάτια
- 350 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
Υλικά για το σιρόπι
- 650 γρ. νερό
- 800 γρ. ζάχαρη
Εκτέλεση
● Χωρίζουμε τα αυγά, σε κρόκο και ασπράδι. Βάζουμε στο μίξερ με τη ζάχαρη (150 γρ.).
● Προσθέτουμε τους κρόκους έναν -έναν και στο τέλος βάζουμε το σιμιγδάλι.
● Παράλληλα λιώνουμε τη τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μπεν – μαρί και την διατηρούμε αρκετά ζεστή. Την αδειάζουμε στο μείγμα του βουτύρου.
● Χτυπάμε τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη σε μαρέγκα και την ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα.
● Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ολοκληρωμένη και βουτυρωμένη φόρμα.
● Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου.
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟ: Pixabay.com
Comments are closed.