Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Αντιπρόεδρος ΕΚΤ στο Φόρουμ των Δελφών: «Δεν θα έχουμε ύφεση»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26/04/202319:54

Αντιπρόεδρος ΕΚΤ στο Φόρουμ των Δελφών: «Δεν θα έχουμε ύφεση»

«Έχουμε πάρα πολύ μικρή ανεργία, αρνητικό ρεκόρ. Ο πληθωρισμός υποχωρεί και θα συνεχίσει τους επόμενους μήνες»

Αντιπρόεδρος ΕΚΤ στο Φόρουμ των Δελφών: «Δεν θα έχουμε ύφεση»

 

O Louis de Guindos, αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σημείωσε στο Φόρουμ των Δελφών πως: «Έχουμε καλά νέα, δεν θα έχουμε ύφεση. Έχουμε πάρα πολύ μικρή ανεργία, αρνητικό ρεκόρ. Ο πληθωρισμός υποχωρεί και θα συνεχίσει τους επόμενους μήνες».

 

Η Οικονομία στην Ευρώπη και οι προκλήσεις στον τραπεζικό τομέα απασχόλησαν τη συζήτηση ανάμεσα στον αντιπρόεδρο και τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνο Ηροδότου την οποία συντόνισε ο πρόεδρος του ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας Γκίκας Χαρδούβελης στο 8o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

 

«Η Ευρώπη κατάφερε να αποφύγει την τεχνητή ύφεση αλλά και ότι δεν προβλέπεται μία τέτοια προοπτική για το 2023, με όλους τους βασικούς δείκτες να παραμένουν ευνοϊκοί» ανέφερε. Αναφέρθηκε στην αυστηροποίηση των όρων χρηματοδότησης και στις «εντάσεις» όπως είπε από το εξωτερικό.

 

Ο κ Guindos υπογράμμισε ότι οι μισθοί στην Ευρώπη αυξήθηκαν και το 2023 θα έχουμε μια αύξηση της τάξεως του 5%. «Οι τράπεζες είναι ανθεκτικές, σε καλύτερη θέση από ότι πριν από 10-15 χρόνια» ανέφερε.

 

Ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνος Ηροδότου αναφέρθηκε στο νέο «άνοιγμα» της Κίνας που όπως είπε μπορεί μεν να επιλύει κάποια προβλήματα, μπορεί όμως επίσης να επηρεάσει τον πληθωρισμό.

 

«Οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τα επιτόκια, μέχρι να επηρεάσουν την οικονομία, χρειάζονται 16-18 μήνες. Ο δομικός πληθωρισμός εμμένει και θα πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202419:36

              Είναι φορές που στην κυριολεξία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Όλυμπο. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις, σίγουρα θα γεμίσεις την ψυχή σου με αξέχαστες εικόνες, όμορφες μυρωδιές και υπέροχα χρώματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:40

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή