Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Σε εξέλιξη η κοπή των δέντρων (VIDEO+ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26/04/202312:23

Σε εξέλιξη η κοπή των δέντρων (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη η κοπή των δέντρων (VIDEO+ΦΩΤΟ)

Γράφει 3dsmin@

 

 

Φωτιά έχουν πάρει τα πριόνια όπως έγραψε η thessnews νωρίτερα σήμερα το πρωί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς τα συνέργεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξεκίνησαν την κοπή άρρωστων και επικίνδυνων δέντρων επί της οδού Τσιμισκή.

 

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η απομάκρυνση άρρωστων και επικίνδυνων φτελιών από την Τσιμισκή, προκειμένου να φυτευθούν οι νέες κελτίδες. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ο κορμός των δέντρων είναι σάπιος και γεμάτος ζωύφια. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες φτελιές είχαν προσβληθεί από το λεγόμενο «σκαθάρι της φτελιάς». Σήμερα ξεκίνησε η πρώτη φάση της απομάκρυνσης και δεντροφύτευσης από τη Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος στον κεντρικό άξονα του δήμου, με τα συνεργεία να απομακρύνουν συνολικά 24 φτελιές στο τμήμα από την οδό Αγγελάκη μέχρι την Παύλου Μελά και θα φυτευθούν 35 νέες κελτίδες.

Συνολικά θα αφαιρεθούν σε όλη την Τσιμισκή 115 δέντρα και θα φυτευτούν 163 κελτίδες. Τα νέα δέντρα θα είναι 10 έως 12 ετών και θα έχουν ύψος έως επτά μέτρα.

Το συγκεκριμένο δέντρο επιλέχθηκε καθώς πρόκειται για ένα είδος που δεν προσβάλλεται από το σκαθάρι της Galerucella luteola και είναι χορηγία του Ομίλου Regency. Η πρώτη φάση των εργασιών θα ολοκληρωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η δεύτερη φάση στο κομμάτι της Τσιμισκή από την Παύλου Μελά μέχρι και το ύψος της Κατούνη. Σε αυτό θα γίνει η αντικατάσταση 91 δένδρων και η φύτευση επιπλέον 37 σε κενές δενδροδόχους.

Σημειώνεται ότι αρκετά δέντρα έχουν πακτωθεί – τσιμεντωθεί με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολη και αρκετά χρονοβόρα η απομάκρυνσή τους.

«Πρέπει τα άρρωστα δέντρα να αντικατασταθούν. Η Τσιμισκή είναι ο καθρέφτης της πόλης μας. Κάθε δεύτερη μέρα που έρχεται το κρουαζιερόπλοιο εδώ στο λιμάνι η οδός Τσιμισκή γεμίζει από επισκέπτες. Δεν πρέπει λοιπόν να φροντίσουμε ο καθρέφτης της πόλης μας να είναι όπως πρέπει; Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του μηνός αρχές του επόμενου μπορούμε να φυτεύσουμε τα καινούργια δέντρα, να μπορέσουμε να κόψουμε τα 115 δέντρα και να φυτέψουμε 163. Ο κ. Ζέρβας το είχε στο πρόγραμμα από τότε που ήταν στην αντιδημαρχία, γνώριζε το πρόβλημα γι’ αυτό μας έδωσε και τα χρηματοδοτικά εργαλεία ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε αυτή την παρέμβαση στην πόλη μας. Συνολικα δε θα ξεπεράσουμε τα 500-600 δέντρα που θα κόψουμε στην πόλη μας και έχουμε ήδη μέχρι τώρα φυτεύσει περισσότερα από 3.000 και θα συνεχίσουμε να φυτεύουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος περιβάλλοντος Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος.

 

 

Σχετικά με τις διαμαρτυρίες των πολιτών ο κ. Θεοτοκάτος τις απέδωσε στην προεκλογική περίοδο και στο γεγονός ότι «κάποιοι προσπαθούν να επιβιώσουν πολιτικά και βρήκαν λόγο να κάνουν αντιπολίτευση».

 

 

 

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή