Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Δίκη Άλκη: Συγκλονίζει η κατάθεση του 24χρονου (VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

25/04/202312:53

Δίκη Άλκη: Συγκλονίζει η κατάθεση του 24χρονου (VIDEO)

«Υπάρχουν στο σύνδεσμο αντικείμενα, μαχαίρια και λοστοί, όχι όμως δρεπάνι. Εγώ δεν είχα κάτι πάνω μου», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο πρώτος από τους 12 κατηγορούμενους.

Δίκη Άλκη: Συγκλονίζει η κατάθεση του 24χρονου (VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Με τις απολογίες των 12 κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη για την δολοφονία του 19χρονου Αλκιβιάδη Καμπανού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης.

 

Ενώπιον της έδρας, βρέθηκε ο 1ος κατηγορούμενος ο οποίος αρχικά ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός όταν ο Άλκης έχασε τη ζωή του και άλλοι 2 τραυματίστηκαν. Στη συνέχεια άρχισε να περιγράφει όλα όσα διαδραματίστηκαν το μοιραίο βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου 2022.

«Μέρες σκέφτομαι, προσπαθώ να βάλω τις σκέψεις μου σε μια σειρά, να ζητήσω μια συγνώμη για μια πράξη που κόστισε τη ζωή σε έναν άνθρωπο. Μακάρι να μπορούσα να γύριζα τον χρόνο πίσω, θα τα έκανα όλα αλλιώς. Να μην είχα εμπλακεί, αλλά είναι αργά. Ήμουν οπαδός του ΠΑΟΚ, έχω περίπου 2-3 χρόνια, πήγαινα στο γήπεδο και σε συνδέσμους. Πήγαινα συχνά, μέρα παρά μέρα. Την ίδια μέρα τελείωσα τη δουλειά μου το πρωί, τελείωσα 5:15, γύρισα σπίτι άλλαξα και πήγα με άλλα παιδιά να δω τον αγώνα στο Παλατάκι, πέρασα από τον σύνδεσμο να πάρω τα λάβαρα πήρα τα κλειδιά του συνδέσμου και πήγα στον αγώνα. Πήρα τα κλειδιά μην τυχόν και μετά τον αγώνα ο σύνδεσμος είναι κλειστός και θελήσουμε να πάμε».

Ο κατηγορούμενος στη συνέχεια ανέφερε ότι γύρισαν περίπου στις 11:00 στο σύνδεσμο του ΠΑΟΚ και εκεί συζητήθηκε το επεισόδιο που είχε προηγηθεί στο Ωραιόκαστρο.

«Γυρίσαμε από τον αγώνα κατά τις 11 πήγαμε ξανά στον σύνδεσμο, πήγα να πάρω κάτι να φάω. Πήγα αρχικά εγώ με τον Γ****, δε θυμάμαι όλα τα άτομα,  ήμασταν 4-5 άτομα αρχικά. Είχε γίνει κάτι στο Ωραιόκαστρο και είχαμε αυτή τη συζήτηση. Κάποιοι κυνήγησαν κάποιους δικούς μας παοκτσήδες και σκεφτόμασταν να πάμε Χαρίλαου να κάνουμε ένα ομαδικό επεισόδιο. Δεν έχω προηγούμενη εμπλοκή σε επεισόδιο. Ήταν απόφαση όλων. Οπαδικό επεισόδιο σημαίνει να κυνηγήσουμε κάποιον, όχι αυτό που συνέβη. Οι υπόλοιποι ήρθαν μετά. Ήμασταν αυτοί οι 12. Ψάχναμε οπαδούς του Άρη για να τους κυνηγήσουμε. Μπορεί να πηγαίναμε και μόνοι μας».

Σχετικά με τα αντικείμενα ο κατηγορούμενος τόνισε πως ο καθένας έπαιρνε ό,τι ήθελε, ενώ κάποια από τα αντικείμενα υπήρχαν στον σύνδεσμο.

«Υπάρχουν στο σύνδεσμο αντικείμενα, μαχαίρια και λοστοί, όχι όμως δρεπάνι. Εγώ δεν είχα κάτι πάνω μου».

Ρωτήθηκε από την πρόεδρο τι σημαίνει να πάμε να κάνουμε ένα ομαδικό επεισόδιο και ποιος είχε την ιδέα.

«Δεν ξέρω ποιος έριξε την ιδέα, υπήρχε πάντως η συζήτηση. Στο σύνδεσμο αρχικά ήμασταν πέντε- έξι άτομα μετά ήρθαν οι υπόλοιποι. Μπήκα εγώ μπροστά γιατί ήξερα την περιοχή, γιατί ήμουν από ανατολικά».

«Πηγαίναμε αργά στον δρόμο και ψάχναμε παρέες. Περάσαμε το φανάρι και είδαμε την παρέα του Άλκη. Είδαμε μαυροφορεμένα άτομα. Δεν ήμασταν σίγουροι αν ήταν οπαδοί του Άρη. Σταματήσαμε 2 αυτοκίνητα, το 3ο έστριψε. Κατέβηκαν τρία άτομα και πήγαν στο σημείο. Εγώ έμεινα στο αμάξι, δεν κατέβηκα μέχρι να δούν τι θα γίνει και αν ήταν όντως οπαδοί του Άρη. Λίγο μετά είδα να βγαίνουν άλλα τρία άτομα, να κατεβαίνουν από το Ρolo. Μετά είδα από το 3ο αυτοκίνητο να βγαίνουν άλλοι δύο. Το 3ο αμάξι δεν ήταν ορατό. Άκουσα που ρώτησαν τι ομάδα είστε και απάντησαν Αρειανάρα. Εκεί ξεκίνησε η μανούρα».

«Βγήκα από το αυτοκίνητο για λίγο είχα ξεχάσει το χειρόφρενο και ξαναγύρισα και λίγο αργότερα ξαναβγήκα. Είδα ένα παιδί να φεύγει έκανα μια κίνηση αλλά δεν τον κυνήγησα. Δεν έφτασα ποτέ στο πεζοδρόμιο».

Για τα κλειδιά του συνδέσμου που βρέθηκαν στην κατοχή του, ο 1ος κατηγορούμενος είπε κατά την απολογία του πως «τα πήρα εφόσον τελείωνε ο αγώνας από το Παλατάκι για να επιστρέψω στον σύνδεσμο και να αφήσω τα λάβαρα»

«Το δρεπάνι το είδα πρώτη φορά στο επεισόδιο. Επιβεβαιώνω ότι το δρεπάνι το είχε ο 10ος κατηγορούμενος. Το στυλιάρι κρατούσε ο 11ος κατηγορούμενος.

 

«Έβλεπα τον 3ο κατηγορούμενο να χτυπάει κάποιον αλλά δεν ξέρω ποιον. Είχε πολύ σκοτάδι, δεν έβλεπα καλά. Από εμάς ήταν 5-6 άτομα στα σκαλιά. Είδα κάποια στιγμή και το στυλιάρι, έβλεπα να χτυπάνε με μπουνιές και κλωτσιές».

«Είχα κοκαλώσει και λόγω του επεισοδίου και λόγω των ατόμων που έρχονταν μετά προς εμάς. Γύρισα στο αμάξι και φώναξα πάμε-πάμε»

Σημειώνεται ότι στην δικαστική αίθουσα υπάρχει ισχυρή αστυνομική παρουσία που χωρίζει τους συγγενείς και φίλους του θύματος από τους συγγενείς και φίλους των κατηγορούμενων.

«Πήγαμε να επιβληθούμε, να μαλώσουμε. Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε», υποστήριξε κατά την απολογία του ο πρώτος από τους 12 συνολικά κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του.

«Όταν φύγαμε από το σημείο της επίθεσης δεν είχαμε καταλάβει τη σοβαρότητα, όταν μπήκαμε στο αυτοκίνητο ακούστηκε ένα «τους πήραμε» αλλά δεν είχαμε καταλάβει πόσο σοβαρό ήταν. Την επόμενη μέρα πήγα στη δουλειά μου. Έμαθα ότι ο Άλκης είναι νεκρός στην δουλειά μου όταν άνοιξα το κινητό μου. Είχα κοκαλώσει. Ήθελα να το πω στους δικούς μου αλλά δεν πρόλαβα με συνέλαβαν έξω από το σπίτι μου».

«Και από τις δύο πλευρές ήταν πολλά τα οπαδικά επεισόδια αλλά δεν ήταν στόχος το να σκοτώσουμε. Δυστυχώς έτσι είναι τα οπαδικά επεισόδια. Δεν ήταν ραντεβού, δεν τα γνωρίζαμε τα παιδιά», σημείωσε ο κατηγορούμενος απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως.

«Δεν είναι μόνο το θέμα ότι χάνουμε την ελευθερία μας, αλλά ότι σε μια μέρα ανατρέπονται όλα, χάθηκε ένα νέο παιδί», ανέφερε ο 24χρονος κατηγορούμενος.

 

Η εισαγγελέας της έδρας αναφέρθηκε σε πολλές αντιφάσεις μεταξύ των κατηγορουμένων και ρώτησε τον κατηγορούμενο που πιστεύει ότι οφείλονται.

Εκείνος απάντησε πως όλα ήταν μπερδεμένα τις πρώτες ημέρες.

«Ήμουν πολύ χάλια τις πρώτες ημέρες, δεν μπορούσα να σκεφτώ τίποτα».

«Έβλεπα το στυλιάρι να κατευθύνεται προς τα θύματα δε ξέρω όπως σε ποιο σημείο και σε ποιον», είπε.

Η δίκη διεκόπη για την Πέμπτη 27 Απριλίου και ώρα 10:30. Οι απολογίες συνεχίζονται.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202410:51

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή