Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Επιλογή μάσκας συγκόλλησης: Τι να προσέξετε

ΕΛΛΑΔΑ

07/04/202315:43

Επιλογή μάσκας συγκόλλησης: Τι να προσέξετε

Επιλογή μάσκας συγκόλλησης: Τι να προσέξετε

Γράφει thessnews

 

Αν είστε συγκολλητής, έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία η ασφάλειά σας κατά τις συγκολλήσεις. Γι’ αυτό πρέπει να μεριμνήσετε, ώστε να εφοδιαστείτε με τα απαραίτητα προστατευτικά εργαλεία για τη δουλειά σας.

 

Ένα από τα πιο βασικά είδη προστασίας που πρέπει να διαθέτετε είναι οι προστατευτικές μάσκες. Είναι, δηλαδή, πολύ σημαντικό να βρείτε την ιδανική μάσκα συγκόλλησης για εσάς, προκειμένου να παραμείνετε ασφαλείς καθόλη τη διάρκεια της εργασίας σας.

 

Κι αυτό, καθώς μια πλήρως αποτελεσματική μάσκα θα προστατέψει, τόσο το δέρμα σας, όσο και τα μάτια σας, από ενδεχόμενα εγκαύματα.

 

Τι πρέπει, όμως, να προσέξετε πριν αγοράσετε μια μάσκα ή ένα κράνος συγκόλλησης;

 

Πάμε λοιπόν να εξετάσουμε ορισμένα βασικά σημεία και κριτήρια, που θα σας βοηθήσουν να κάνετε την πιο σωστή επιλογή.

 

Τήρηση προδιαγραφών

 

Το πρώτο και κυριότερο σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι το πρότυπο ασφαλείας και οι νομικές απαιτήσεις. Όλα τα κράνη συγκόλλησης έχουν έναν αριθμό δοκιμών προτύπων ασφαλείας, ώστε να διασφαλιστεί το απαραίτητο και απαιτούμενο επίπεδο ασφαλείας.

 

Αυτό συμβαίνει προκειμένου να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στον συγκολλητή να διεκπεραιώνει τις βασικές εργασίες, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο τραυματισμού.

 

Βάρος μάσκας

 

Στη συνέχεια, στρέψτε την προσοχή σας στο βάρος του κράνους. Είναι δεδομένο πως το κράνος θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε για πολλές ώρες. Επομένως, γίνεται αντιληπτό πως το βάρος του κράνους είναι αρκετά σημαντικό στοιχείο.

 

Φυσικό και επόμενο είναι ότι πρέπει να έχει και το σωστό βάρος, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περισσότερο αυτό το μέρος του σώματος. Θα μειώσει την πίεση στο λαιμό σας αλλά και την κούραση και επιπρόσθετα θα είστε πιο άνετοι στην εργασία σας.

 

Εργονομία

 

Επιπλέον, θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να προμηθευτείτε κράνος με τη ρύθμιση της αυτόματης σκουρότητας (auto darkening), η οποία επιτρέπει σε ένα μεγαλύτερο εύρος ορατού φωτός να περάσει στα μάτια σας.

 

Αυτό θα σας δώσει τη δυνατότητα να ξεχωρίζετε χρωματικές λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα το κόκκινο από το πορτοκαλί. Επιπλέον, η συγκεκριμένη τεχνολογία – που λέγεται και τεχνολογία πραγματικού χρώματος (true colour technology) – δεν αφορά μόνο την αύξηση της παραγωγικότητας, αλλά επιτρέπει και τη μεγαλύτερη ξεκούραση των ματιών σας.

 

Εύρος ορατότητας μάσκας

 

Επιπλέον, καλό θα είναι να δώσετε την απαραίτητη προσοχή στην περιοχή θέασης του κράνους, ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την εργασία σας.

 

Κι αυτό διότι μια μεγαλύτερη περιοχή θέασης θα αυξήσει την ορατότητά σας και θα έχετε καλύτερη οπτική επαφή με το αντικείμενο εργασίας σας. Έτσι, οι συγκολλήσεις σας θα χαρακτηρίζονται από μεγαλύτερη ποιότητα και ακρίβεια.

 

Προτίμηση χρήστη

 

Τέλος, πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τον παράγοντα της προσωπικής προτίμησης αλλά και των αναγκών σας. Ένα κράνος συγκόλλησης πρέπει να είναι κατάλληλα διαμορφωμένο ώστε να ταιριάζει σε εσάς και τις προσωπικές σας ανάγκες.

 

Ρυθμίστε σωστά τις αντιστάσεις, ελέγξτε τη φορά του κράνους, τη ζώνη στο μέτωπο, κουνήστε το κεφάλι σας πάνω, κάτω, δεξιά κι αριστερά και σιγουρευτείτε γενικά πως σας βολεύει και πως σας είναι άνετο.

 

Μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να αγοράσετε ένα φθηνότερο κράνος, ωστόσο πιστέψτε μας πως πρωταρχική σημασία έχει η ασφάλειά σας και όχι το ποσό που θα δαπανήσετε. Οπότε φροντίστε απλά να πάρετε το καλύτερο κομμάτι εξοπλισμού για εσάς!

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202406:57

Πριν λίγες ημέρες η τοποθέτησή τους είχε εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Σήμερα, 25/10, τα πασαλάκια τοποθετήθηκαν και πάλι στην οδό Μητροπόλεως σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η κυκλοφορία των οχημάτων και να σταματήσει το διπλοπαρκάρισμα. Όπως είχε ξεκαθαρίσει ο

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202406:45

Στις 13:00 το μεσημέρι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών θα επισκεφθεί το αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ στη Σταυρούπολη, όπου θα επιθεωρήσει 18 λεωφορεία τα οποία θα αρχίσουν να δρομολογούνται άμεσα, αντικαθιστώντας ισάριθμα παλαιότερα λεωφορεία.

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202406:28

  Για τις 11:00 σήμερα το πρωί, 25/10, είναι προγραμματισμένη η λιτανεία των Ιερών Εικόνων του Αγίου Δημητρίου και της Παναγίας “ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ”. Νωρίτερα, στις 07:30 θα τελεστεί στον ναό όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Από ώρα 05.00΄ μέχρι ώρα 13.30΄ απαγορεύεται

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202406:20

Εκδηλώθηκε στις 03:38 στην οδό Αγίου Δημητρίου 140, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Στο σημείο έσπευσαν για την κατάσβεση 8 πυροσβέστες με τρία οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202422:15

  Η ανάρτηση του “Μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων…” Καλησπέρα φίλοι μου! ☑️Σε λίγες ημέρες μπαίνουμε στον τελευταίο μήνα του Φθινοπώρου με σημαντικό έλλειμα βροχοπτώσεων.Για παράδειγμα οι δύο προηγούμενοι μήνες (Σεπ-Οκτ ) κύλησαν με περίπου

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202421:03

  Στο πλαίσιο εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» θα καταπλεύσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα είναι ανοικτή για να την επισκεφτεί το κοινό.   Οι ώρες

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή