Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

06/04/202312:51

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Εργαζόμενοι ΟΑΣΘ: «Το έγκλημα αυτό δε θα ξεχαστεί» (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται αυτή την ώρα από μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ.

 

 

Οδηγοί, μέλη του Συνδικάτου και εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ κάνουν λόγο για απαξίωση των συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης ενώ αιτούνται την άμεση πρόσληψη προσωπικού, τόσο οδηγών, όσο και τεχνικών, σύγχρονα λεωφορεία στον Οργανισμό και υποδομές στον ΟΑΣΘ.

 

«Βιώνουμε τα τελευταία χρόνια την απαξίωση της δημόσιας συγκοινωνίας» δήλωσε ο Στέλιος Τσαμπάζης, οδηγός και μέλος του Δ.Σ του Συνδικάτου.

 

 

«Όσο το δυνατόν γρηγορότερα να έρθουν σύγχρονα λεωφορεία για την πόλη» ζήτησε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Σωματείου, Γιάννης Δήμκας.

«Έφυγαν τουλάχιστον 300 συνάδελφοι με μετατάξεις, με αποτέλεσμα σήμερα ο Οργανισμός ενώ θα έπρεπε να κυκλοφορεί με 368 λεωφορεία, κυκλοφορεί με περίπου 260-270. Υπάρχουν λεωφορεία παλιά, έως και 23 ετών!  Μετά το τραγικό δυστύχημα όλοι γνωρίζουμε ότι αναδείχθηκε το πρόβλημα της ασφάλειας στις μεταφορές. Τα λεωφορεία έχουν πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα στην πλάτη τους.

Το 1/3 του έργου έχει ανατεθεί ήδη στα ΚΤΕΛ, όλη αυτή η κατάσταση που δημιουργήθηκε θεωρούμε ότι έγινε εσκεμμένα για να μειώσει τον Οργανισμό και να φτάσει στην ιδιωτικοποίηση. Ζητούμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού. Εδώ και 4 μήνες ο ΟΑΣΘ είναι χωρίς διοικητικό συμβούλιο. Θέλουμε να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ είναι με το επιβατικό κοινό. Εμείς είμαστε οι αποδέκτες των παραπόνων του κόσμου.

Ζητάμε άμεσα προσλήψεις προσωπικού τεχνικών και οδηγών, άμεσα να έρθουν σύγχρονα λεωφορεία στον οργανισμό, υποδομές, δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα ούτε μια στον ΟΑΣΘ, αν έρθουν ηλεκτρικά λεωφορεία όπως λένε θα χρειαστούν αλλαγές και υποδομές για αυτά.

Δε μπορεί μια πόλη να είναι έρμαιο, χωρίς να λαμβάνονται αποφάσεις» τόνισε ο κ. Δήμκας.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πως σχολιάζει την απάντηση του προέδρου του ΟΑΣΘ ότι η σημερινή στάση είναι αχρείαστη, σχολίασε:

«Αν ο προεδρος ειναι ικανοποιημένος με τον ΟΑΣΘ, οι εργαζόμενοι μόνον ικανοποιημένοι δεν είναι. Επίσης είχε κάνει και ο ίδιος ενέργειες για να γίνουν προσλήψεις άρα μόνο αχρείαστη δεν είναι η σημερινή στάση εργασίας. Θέλουν να κλείσουν τις συγκοινωνίες για να πάνε σε χέρια ιδιωτών. Ψάχνουν να βρουν τρόπο να ξεπουλήσουν».

Σε ερώτηση για τον εάν φοβούνται μήπως συμβεί κάποιο ατύχημα απάντησε:

«Δε θέλω να τρομοκρατήσω τον κόσμο. Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν κυκλοφορούν χάρη στους εργαζόμενους. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να κυκλοφορούν αυτά τα λεωφορεία στην πόλη. Έχουν χιλιάδες χιλιόμετρα στην πλάτη τους, είναι πολύ δύσκολο να τα συντηρήσεις όσο και αν το θες. Λείπουν τουλάχιστον 400 οδηγοί και πάνω από 70 άτομα τεχνικό προσωπικό. Επίσης υπάρχουν περίπου 70 λεωφορεία τα οποία παραμένουν αχρησιμοποίητα στα αμαξοστάσια».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή