Στιγμές τρόμου βιώνουν τα τελευταία 24ωρα οι γυναίκες στο Αφγανιστάν μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη χώρα και την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν καθώς τα δικαιώματά τους βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων.
Σε βίντεο που κάνει το γύρο του διαδικτύου μία δημοσιογράφος ρώτησε έναν Ταλιμπάν, αν οι γυναίκες θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εξουσία και γενικά τον ρόλο τους στο νέο καθεστώς.
Όταν τον ρώτησε για τον αν θα μπορούν ψηφίζουν και να εκλέγονται ξέσπασε σε γέλια. «Με έκανε να γελάσω», είπε στους άλλους δύο που στέκονταν δίπλα του.
Στη συνέχεια ζήτησε από την δημοσιογράφο να σταματήσει να τραβάει.
Taliban collapses with laughter as journalist asks if they would be willing to accept democratic governance that voted in female politicians – and then tells camera to stop filming. “It made me laugh” he says.pic.twitter.com/km0s1Lkzx5
— David Patrikarakos (@dpatrikarakos) August 17, 2021
Comments are closed.