Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Εγκαινιάστηκε το γραφείο του «Συνηγόρου του Πολίτη» (ΦΩΤΟ & VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

22/03/202313:13

Εγκαινιάστηκε το γραφείο του «Συνηγόρου του Πολίτη» (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Το γραφείο θα ανοίξει της πύλες του την Δευτέρα και θα στεγάζεται εντός της ΔΕΘ Helexpo.

Εγκαινιάστηκε το γραφείο του «Συνηγόρου του Πολίτη» (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Εγκαινιάστηκε σήμερα το πρωί, το γραφείο του «Συνήγορου του Πολίτη» παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, του Συνηγόρου του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη, του υφυπουργού Εσωτερικών Στάυρου Καλαφάτη, του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και άλλων επισήμων.

Το γραφείο θα ανοίξει της πύλες του τη Δευτέρα 27 Μαρτίου, και θα στεγάζεται εντός της ΔΕΘ Helexpo.

 

 

Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης

 

 

 

 

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το γραφείο «Συνηγόρου του Πολίτη» και νομίζω με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε την υποδομή προκειμένου να εκτελέσει με αποτελεσματικό τρόπο το έργο το οποίο είναι σημαντικό. Για το υπουργείο Εσωτερικών και την Κυβέρνηση η γνώμη του Συνηγόρου του Πολίτη είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Κατευθύνει και διευκολύνει σε μια σειρά ζητημάτων των σχέσεων της εκτελεστικής εξουσίας με τους πολίτες.

Αναδεικνύουν προβλήματα τα οποία πρέπει να θεραπευτούν. Η συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις της διοικήσεως είναι ένας τομέας που μας ενδιαφέρει πολύ και θεωρούμε ότι και με την βοήθεια του συνηγόρου έχουμε βελτιωθεί στη δημόσια διοίκηση σημαντικά. Ο «Συνήγορος του Πολίτη» είναι το αρμόδιο όργανο που δίνει τις ενστάσεις για το θέμα των κατοίκων του εξωτερικού για το τι θα ψηφίσουν και γίνεται δεκτή η εγγραφή τους στους ειδικούς καταλόγους. Άρα για μια σειρά ζητημάτων η γνώμη του συνηγόρου είναι εξαιρετικά κρίσιμη»

Ερωτηθείς για τις εκλογές, ο κ. Βορίδης απάντησε πως «το Υπουργείο Εσωτερικών είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έτοιμο να κάνει εκλογές».

 

 

Περιφερειάρχης Κεντρ. Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, πρόεδρος ΔΕΘ Αναστάσιος Τζήκας, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας

 

«Ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο, στήριγμα στη διαφάνεια και στη δημόσια διοίκηση. Ο «Συνήγορος του Πολίτη» με έδρα την Αθήνα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινά τη λειτουργία του στη Θεσσαλονίκη. Άλλωστε ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η δική μας διοίκηση ένα από τα πρώτα της βήματα ήταν να προχωρήσει στην εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη»

 

 

 

«Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία, που θα βοηθήσει συνολικά την κοινωνία. Μέσα από τα παράπονα και τους προβληματισμούς των πολιτών ο Συνήγορος του Πολίτη θα μπορεί να παρεμβαίνει εκεί που χρειάζεται με σχετικές προτάσεις στη δημόσια διοίκηση. Είναι ένας θεσμός που έρχεται να συμπληρώσει τον θεσμό της Περιφέρειας τον Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης και πραγματικά έχουμε δει πόση σημαντική βελτίωση υπάρχει στη διοίκηση»

 

Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης

 

 

«Είναι μια σημαντική ευκαιρία για εμάς η εγκατάσταση του γραφείου στη Θεσσαλονίκη για να αναδείξουμε το σύνολο των δράσεων. Η Θεσσαλονίκη θα είναι η δεύτερη βάση μας . Οι Συνήγοροι που θα ακολουθήσουν εμένα και εγώ θα αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία, θα την εμπλουτίσουμε ώστε να γίνει πραγματικά μια βάση η οποία θα εξυπηρετεί όλες τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των πολιτών της Βορείου Ελλάδας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση αυτή τη στιγμή να μην μην έχουμε επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό με ούτε ένα ευρώ, ωστόσο θα χρειαστούμε την υποστήριξη της πολιτείας όχι μόνο για να εδραιωθεί το γραφείο αλλά και να μεγαλώσει».

 

Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης

«Πολύ σημαντική παρέμβαση μέσα από την οποία ουσιαστικά απαντώνται οι προκλήσεις που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών και ενισχύεται η δράση του σημαντικού αυτού οργάνου και σε κάθε περίπτωση δίνει και μια άλλη υπόσταση στον ίδιο τον θεσμό από την στιγμή που έρχεται και εδρεύει εδώ»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή