Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Δίκη Άλκη: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την ιατροδικαστή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

20/03/202312:20

Δίκη Άλκη: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την ιατροδικαστή

Δίκη Άλκη: Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την ιατροδικαστή

Γράφει 3dsmin@

 

Σοκ προκαλεί η λεπτομερής και αναλυτική κατάθεση της ιατροδικαστή, διευθύντριας του Εργαστηρίου Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ, καθηγήτριας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, Λήδας- Καλλιόπης Κοβάτση.

 

Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε η έμπειρη ιατροδικαστής, ο 19χρονος έφερε πολλαπλά τραύματα από τρία νύσσοντα και τέμνοντα όργανα και τουλάχιστον δύο θλώντα όργανα.

«Για να σχηματιστεί το εντύπωμα χρειάζεται αρκετή δύναμη. Τα περισσότερα εντυπώματα είναι από όργανο».

Στη συνέχεια η κ. Κοβάτση περιέγραψε διεξοδικά τα χτυπήματα του Άλκη στο κεφάλι. Σύμφωνα με την ιατροδικαστή το κεφάλι του Άλκη Καμπανού παρουσίαζε δύο εικόνες. Η εσωτερική εικόνα δεν σύναδε με την εξωτερική.

«Αν ο Βογιατζόγλου με τον Καμπανό έφταναν μαζί στο νοσοκομείο οι γιατροί θα έπεφταν πάνω στο κεφάλι του Βογιατζόγλου που «φώναζε» για βοήθεια και στον μηρό του Άλκη που επίσης «φώναζε» για βοήθεια. Από τα χτυπήματα, ο εγκέφαλος είχε μεγεθυνθεί και δε χωρούσε στο κρανίο.

Δύο κατάγματα, δύο εστίες αιμορραγίας και οιδήματα. Είχαμε πλήξεις αριστερά της κεφαλής που προκάλεσαν βλάβες.

«Άρα στο κεφάλι έχουμε κακώσεις και αιμορραγία. Δε μπορούμε να καθορίσουμε από τι όργανο μπορεί να προκλήθηκαν γιατί δεν αφήνουν αποτύπωμα στο κεφάλι. Το χτύπημα θα μπορούσε να προκληθεί με δύο τρόπους είτε πτώση, είτε να τον χτυπάνε με τέτοιο τρόπο που θα ανάγκαζε το κεφάλι να κινείται μπρος πίσω. Το κεφάλι ήταν σπασμένο σε δύο σημεία».

Υπήρχε κάταγμα στη βάση του κρανίου, στο ύψος των φρυδιών και κάταγμα στο ινιακό οστό στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Αυτό προκάλεσε την αιμορραγία. Ο εγκέφαλος είχε βάρος 1.800 γραμμάρια. Ο εγκέφαλος αυτός είχε 500 ml νερό με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ενδοκρανιακή πίεση, να μη χωρά μέσα στο κεφάλι. Κανονικά ο εγκέφαλος πρέπει να είναι περίπου 1.300 γραμμάρια.»

«Το παιδί ήταν τελειωμένο», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κοβάτση

«Οι γιατροί θα τον έβαζαν χειρουργείο για το τραύμα στο πόδι που έτρεχε αίμα και θα τους έφευγε από το κεφάλι. Ο εγκέφαλος είναι on off, τελειώσαμε…»

Η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση των ρούχων του Άλκη, στο δικαστήριο παρουσιάστηκε το μαύρο μπουφάν και η μαύρη φόρμα που φορούσε ο άτυχος 19χρονος το μοιραίο βράδυ.

 

Τραύματα στο δεξί και αριστερό μηρό 

Όσον αφορά στο τραύμα που έχει στο δεξί μηρό, σύμφωνα με την ιατροδικαστή, η μέγιστη διάμετρος είναι 1 εκατοστό και το βάθος 9 εκατοστά.

«Έχει τρώσει τη μοιραία αρτηρία και προκάλεσε αιμορραγία. Προκλήθηκε από νύσσον και τέμνον όργανο. Το συγκεκριμένο τραύμα είναι ασύμφωνο με δρεπάνι ή κάραμπιτ», τόνισε.

Ακόμη, η κ. Κοβάτση σχολίασε λεπτομερώς τα δύο τραύματα στον αριστερό μηρό, τα οποία προκλήθηκαν από διαφορετικά όργανα.

«Μόνο αυτά τα τραύματα υπό φυσιολογικές συνθήκες δε θα προκαλούσαν τον θάνατο του Άλκη. Το ένα τραύμα από αυτά, είναι συμβατό με το μαχαίρι κάραμπιτ ενώ το άλλο τραύμα δεν είναι ασύμβατο με πλήρες τραύμα από δρεπάνι. Μόνο αν μπήκε για λίγο η λάμα θα μπορούσε να είναι συμβατό». πρόσθεσε.

Η ιατροδικαστής ολοκλήρωσε την αρχική της τοποθέτηση και αυτή την ώρα απαντά στις ερωτήσεις του δικηγόρου της οικογένειας Αλέξη Κούγια.

Σε ερώτηση του κ. Κούγια γιατί ο Άλκης δεν είχε τραύματα στο υπόλοιπο σώμα παρά μόνο στο κεφάλι και στα πόδια, η ιατροδικαστής απάντησε «Πιστεύω πως υπάρχει κάποιος δάσκαλος εκεί έξω που τους μαθαίνει και τους λέει χτυπάτε κεφάλι-πόδι». Στην απάντησή της αυτή η ιατροδικαστής καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο.

 

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή