Τα καλύτερο από ένα δροσιστικό κοκτέιλ τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είτε είστε fan του αλκόολ είτε όχι σίγουρα θα βρείτε μία παραλλαγή που ταιριάζει στη γευστική σας παλέτα.
Βρείτε παρακάτω τα κοκτέιλ που θα σας ξετρελάνουν!
Vodka Spritzer με lime, λεβάντα & blueberries
Υλικά
1 κούπα blueberries
2 κούπες βότκα
4 κ.σ. χυμός lime
1 σόδα
λίγη λεβάντα για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζαχαρη
1 κούπα blueberries, φρέσκα ή κατεψυγμένα
4 κλαδάκια λεβάντας
Εκτέλεση σύμφωνα με το glow.gr
Ανακατέψτε το νερό, τη ζάχαρη και τα blueberries σε μια κατσαρόλα σε μέτρια θερμότητα. Μόλις πάρουν βράση, μειώστε τη θερμότητα σε χαμηλή και αφήστε τα να σιγοβράσουν, προσθέτοντας και τα κλαδάκια λεβάντας. Αφήστε τα για περίπου 10 λεπτά. Έπειτα, ρίξτε το μείγμα σ’ ένα μπολ και μ’ ένα squeezer στύψτε όλο τον υπόλοιπο χυμό από τα μούρα. Σε ένα άλλο σκεύος συνδυάστε τη βότκα, 3/4 του φλιτζανιού από το σιρόπι που φτιάξατε, χυμό lime και σόδα. Προσθέστε πάγο και μία χούφτα βατόμουρων. Γαρνίρετε με τα υπόλοιπα blueberries και τη λεβάντα.
Daquiri με lime
Υλικά
2 κ. σ. ρούμι
1 1/2 κ. σ. χυμός lime
1 κ. σ. απλό σιρόπι
3/4 κούπας πάγος
φύλλα lime για γαρνιτούρα
Εκτέλεση
Το αγαπημένο καλοκαιρινό ποτό όλων είναι πανεύκολο να φτιαχτεί. Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και αφήστε τα να χτυπηθούν μέχρι να πετύχετε μία ελαφριά υφή. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ποτήρι με πάγο και γαρνίρετε με μερικά φύλλα lime. Εάν θέλετε να προσθέσετε περισσότερη γεύση, χρησιμοποιήστε φρούτα ή κάποιο λικέρ με φρουτώδη γεύση.
Mai Tai
Υλικά
60 ml ρούμι
15 ml λικέρ πορτοκάλι
10 ml σιρόπι πικραμύγδαλο ή σουμάδα
25 ml χυμό από φρέσκο λάιμ
7-10 ml πλούσιο σιρόπι ζάχαρης (2:1 ζάχαρη/νερό)
2-3 σταγόνες Angostura bitters (στο τέλος πάνω από το κοκτέιλ-όχι μέσα στο σέικερ
Για το γαρνίρισμα
μια κορυφή δυόσμου
μία ροδέλα ή σφήνα λάιμ (lime wedge)
Εκτέλεση
Σε ένα σέικερ βάζουμε όλα τα συστατικά τη συνταγής, εκτός από τα αρωματικά μπίτερς. Προσθέτουμε πολύ πάγο μέχρι να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του σέικερ. Σφραγίζουμε το σέικερ προσεκτικά και χτυπάμε δυνατά για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σουρώνουμε το ποτό με τη βοήθεια ενός strainer (σουρωτήρι) και σερβίρουμε σε ένα ποτήρι τύπου double old fashioned (το κλασικό του ουίσκι, αλλά μεγαλύτερης χωρητικότητας). Προσθέτουμε χοντρό και όσο πιο ξηρό πάγο διαθέτουμε (απευθείας από την κατάψυξη μας, πριν προλάβει δηλαδή να νερώσει). Γαρνίρουμε με 2-3 σταγόνες angostura bitters, μία όμορφη κορυφή δυόσμου και μία ροδέλα ή σφήνα λάιμ (lime wedge).
Ginger margarita
Υλικά
30ml τεκίλα
50ml σιρόπι τζίντζερ
12½ml λικέρ
αλάτι τζίντζερ (1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ + 3 κουτ. σούπας αλάτι)
1 φετούλα λάιμ για το γαρνίρισμα
Για το σιρόπι τζίντζερ
2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι μέλι
5 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζετε πρώτα το σιρόπι τζίντζερ: Βράζετε σε μια μικρή κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό, το μέλι και το τριμμένο τζίντζερ για 20-30 λεπτά. Σουρώνετε το σιρόπι τζίντζερ και μόλις κρυώσει το μεταφέρετε σε γυάλινο μπουκάλι και το αποθηκεύετε στο ψυγείο. Βρέχετε το στόμιο ενός χαμηλού ποτηριού με λίγο νερό και το περνάτε με το αλάτι τζίντζερ να κολλήσει. Ρίχνετε όλα τα υλικά σε ένα σέικερ, προσθέτετε πάγο και χτυπάτε δυνατά. Στραγγίζετε το κοκτέιλ στο ποτήρι που έχετε ετοιμάσει και γαρνίρετε με μια φέτα λάιμ.
Comments are closed.