Προκλητική είναι η απάντηση της Άγκυρας για την απέλαση του Προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος Γιώργου Βαρυθυμιάδη.
Ο κ. Βαρυθυμιάδης δεν κατέχει «κάποιο επίσημο τίτλο» είναι ένας απλός πολίτης, τονίζει σε ανακοίνωση- απάντηση το τουρκικό ΥΠΕΞ, μετά το διάβημα διαμαρτυρίας του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Υποστηρίζει ότι «δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα».
Υπενθυμίζει πως «είναι κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κράτους να καθορίζει τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα».
Αναλυτικά η απάντηση της Αγκυρας
«Το βρίσκουμε περίεργο και απορρίπτουμε την ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με τη μη είσοδο ενός έλληνα πολίτη στη χώρα μας, που κατέχει ένα συνηθισμένο διαβατήριο, ο οποίος μάλιστα δεν είχε επίσημο τίτλο.
» Υπενθυμίζουμε στην Ελλάδα ότι είναι κυρίαρχο δικαίωμα κάθε κράτους να καθορίζει τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα.
» Στον έλληνα πολίτη, ο οποίος δεν πληρούσε τις απαραίτητες προϋποθέσεις εισόδου, απορρίφθηκε η είσοδος στη χώρα μας και στάλθηκε πίσω στη χώρα του μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, σύμφωνα με τους κανόνες του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, του δόθηκε η δυνατότητα να έρθει σε επαφή με το Προξενείο του.
Comments are closed.