Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Οδός Άλκη Καμπανού (ΦΩΤΟ & VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

14/03/202310:30

Οδός Άλκη Καμπανού (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Οδός Άλκη Καμπανού (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Γράφει 3dsmin@

 

Σε οδό Αλκιβιάδη Καμπανού μετονομάστηκε σήμερα το πρωί, η οδός Θ. Γαζή προς τιμήν του αδικοχαμένου 19χρονου φιλάθλου του Άρη, που έχασε τη ζωή του μετά την άγρια δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τη 1 Φεβρουαρίου 2022.

 

Υπενθυμίζεται πως η επίθεση έλαβε χώρα, ενώ ο Άλκης καθόταν μαζί με φίλους του στα σκαλιά πολυκατοικίας επί της οδού Θ. Γαζή, το μοιραίο εκείνο βράδυ.

Η τελετή αλλαγής του ονόματος της οδού έγινε παρουσία των δύο γονιών του, στενών φίλων της οικογένειας, του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα, του υπουργού Μακεδονίας και Θράκης Σταύρου Καλαφάτη και του προέδρου του Δημ. Συμβουλίου Πέτρου Λεκάκη.

Ο Αριστείδης και η Μελίνα Καμπανού νωρίτερα άφησαν λίγα λουλούδια στα σκαλιά που άφησε την τελευταία του πνοή ο γιος τους και ξέσπασαν σε κλάματα.

 

 

«Ευχαριστώ τον κ. Ζέρβα, αλλά και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας που έκαναν την τιμή στον Άλκη να ονοματοδοτήσουν αυτή την οδό. Η θυσία του Άλκη ας αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας με λιγότερη βία και με καθόλου θύματα. Πριν από 2 εβδομάδες ήρθα στο σημείο για πρώτη φορά και αυτή είναι η δεύτερη. Καταλαβαίνετε τη συγκίνησή μου. Είναι πολύ δύσκολα. Παρόλα αυτά η αγάπη του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω… όσο μπορώ», ανέφερε ο Αριστείδης Καμπανός.

 

 

 

 

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας δήλωσε μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που αγαπούσε ο Άλκης, που σύχναζε μέχρι εκείνη την μοιραία βραδιά. Ο Άλκης χάθηκε με ένα τραγικό και βίαιο τρόπο όμως τώρα χρέος μας είναι να κρατάμε τη μνήμη του ζωντανή. Αυτό που αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ακριβώς αυτό το στόχο είχε. Ο Άλκης βρίσκεται ανάμεσά μας και αυτό το σημείο θα θυμίζει για πάντα την ύπαρξη αυτού του παιδιού και το άδικο του χαμού του. Όλοι μαζί να φροντίσουμε ώστε ποτέ ξανά να μη ζήσουμε τέτοιες τραγωδίες και τέτοια εγκλήματα».

 

 

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης Στάυρος Καλαφάτης, υπογράμμισε :

«Χρέος της πολιτείας είναι να κρατήσει ασβέστη τη μνήμη του Άλκη.
Αυτό γίνεται και με τη σημερινή ονοματοδοσία ώστε να συμβάλουμε ο καθένας με τον τρόπο του σε μια προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής για να μη συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. Ο Άλκης είναι και θα είναι για πάντα στις καρδιές μας.»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή