Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Ν. Μηταράκης: “Πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

12/08/202110:23

Ν. Μηταράκης: “Πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές”

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στις δηλώσεις του τόνισε πως , πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να περιοριστούν οι υλικές ζημιές.

Ν. Μηταράκης: “Πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές”

Γράφει ThessNews-DESK

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης στις δηλώσεις του τόνισε πως  η πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να περιοριστούν οι υλικές ζημιές.

Ο κύριος Μηταράκης στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ανέφερε πως «Είχαμε εκατοντάδες πυρκαγιές μέσα σε λίγες μέρες και τον μεγαλύτερο καύσωνα από το 1987».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως πρώτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης ήταν να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να περιοριστούν οι υλικές ζημιές, ενώ παράλληλα υπήρξε και κινητοποίηση για να αποφευχθούν δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις που θα μπορούσε να φέρει ένα blackout, με την τεράστια ζήτηση ρεύματος.

Είναι ικανά τα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων  της κυβέρνησης να προσφέρουν ανακούφιση στους πληγέντες τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλο και τόνισε ότι ήδη έχει ξεκινήσει η υλοποίηση μιας σειράς θεσμικών αλλαγών για την πρόληψη ανάλογων φαινομένων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση τους.

Στην πρωτιά της Ελλάδας στάθηκε ο κύριος Μηταράκης στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και η απολιγνιτοποίηση, επιδεικνύοντας μια αξιοσημείωτη περιβαλλοντική ευαισθησία, στους στόχους που έχουν τεθεί μέχρι το 2050, ενώ τέλος δεν παρέλειψε να κάνει και μια αναφορά στην ατομική ευθύνη που πρέπει να επιδεικνύεται για να αποφεύγουμε τέτοιες καταστροφές.

Για τις μεταναστευτικές ροές ανέφερε πως υπάρχει  μείωση της τάξης του 96%, προσθέτοντας ότι από τα 125 κέντρα υποδοχής που είχαμε στην Ελλάδα, πλέον πέσαμε στα 36. Ως παράδειγμα έφερε την Χίο, που φιλοξενούσε περίπου 6.000 μετανάστες, ενώ τώρα πλέον φιλοξενεί περίπου 300.

Για την στάση της Τουρκίας η οποία από τον Μάρτιο του 2020, με πρόσχημα την πανδημία του κορονοϊού, δεν δέχεται την επαναπροώθηση των παράτυπων μεταναστών που προέρχονται από τα εδάφη της, παρά τις συμφωνίες που έχουν υπογραφεί και την πίεση που δέχεται από την Ε.Ε σημείωσε ο  κ. Μηταράκης .

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202415:56

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 3:30 το μεσημέρι στο Οβάλ Γραφείο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Hellas Journal από υψηλόβαθμη διπλωματική πηγή, ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έστειλε πρόσκληση χθες Σάββατο στον Κύπριο Πρόεδρο και τον κάλεσε να έρθει στην

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202414:30

Τα Κουφάλια επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου προκειμένου να δει φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης όπου βγήκε πρώτος και με διαφορά στις δυο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202414:23

Eπιμένει να μην αναγνωρίζει τον αποκλεισμό του από την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ o Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνοντας πως το συνέδριο είναι το μόνο αρμόδιο για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του. «Πρέπει να γίνει το συνέδριο. Όπως ξέρετε υπάρχει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202413:35

Με αναφορές στην εθνική επέτειο, την ακρίβεια και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Μια χώρα που διδάσκεται από το παρελθόν, μεριμνά για το παρόν και κοιτάζει άφοβα το μέλλον σημειώνει ο πρωθυπουργός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202411:10

  Η 28η Οκτωβρίου είναι μια διαρκής υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη κι αν έχουμε μπροστά μας το «αδύνατο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook.   «Ογδόντα τέσσερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28.10.202418:15

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή