Αρχική / ADVERTORIAL / Νέα εποχή για το Διαβαλκανικό κέντρο – Εγκαινιάστηκαν τέσσερις ψηφιακές χειρουργικές αίθουσες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

ADVERTORIAL

23/02/202312:00

Νέα εποχή για το Διαβαλκανικό κέντρο – Εγκαινιάστηκαν τέσσερις ψηφιακές χειρουργικές αίθουσες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Νέα εποχή για το Διαβαλκανικό κέντρο – Εγκαινιάστηκαν τέσσερις ψηφιακές χειρουργικές αίθουσες (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Γράφει thessnews

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εγκαινιάστηκαν οι τέσσερις υπερσύγχρονες αίθουσες χειρουργείων του Ιατρικού Διαβαλκανικού κέντρου Θεσσαλονίκης παρουσία του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και της ιατρικής επιστημονικής κοινότητας.

Το Διαβαλκανικό κέντρο διαθέτει πλέον την μοναδική υβριδική ρομποτική αίθουσα “ΥΠΕΡΙΩΝ”, η οποία πήρε το όνομα της από τον Τιτάνα του ουράνιου φωτός, καθώς και τρεις ακόμη ψηφιακές χειρουργικές αίθουσες με κορυφαίο τεχνολογικό εξοπλισμό.

Το νέο υβριδικό ρομποτικό σύστημα που είναι το μοναδικό στη χώρα και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη, έχει καταστήσει σήμερα τη Θεσσαλονίκη πρωτεύουσα των Βαλκανίων στο χώρο της υγείας, προσφέροντας κορυφαίες ιατρικές υπηρεσίες, με τεχνολογία αιχμής.

Στο Υβριδική χειρουργική αίθουσα «Υπερίων» εγκαταστάθηκε ο Ρομποτικός Αγγειογράφος «Allia™ IGS 7» της General Electric Healthcare και ιατροτεχνολογικά συστήματα που επιτρέπουν πρωτοποριακές επεμβάσεις καθώς και την πραγματοποίηση καινοτόμων, σύνθετων επεμβάσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Υβριδικό χειρουργείο είναι ο πλέον σύγχρονος και ασφαλής χώρος για τη θεραπεία των παθήσεων των αγγείων ολόκληρου του σώματος καθώς προσφέρει τη δυνατότητα για αναίμακτες και ανοικτές αγγειακές επεμβάσεις στον ίδιο χώρο, χρόνο και ασθενή. Παρέχει ύψιστη ασφάλεια για τη διενέργεια οποιασδήποτε διαδερμικής ή ανοικτής επέμβασης περιφερικών αγγείων και καρδιάς.

 

 

Στην ομιλία του ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Ομίλου Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος μίλησε για το όραμα του, τους στόχους που είχε όλα αυτά τα χρόνια και κατάφερε να υλοποιήσει, αλλά και το όραμα του για ένα ιατρικό Διαβαλκανικό κέντρο εκπαίδευσης (Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή).

 

«Όταν ξεκίνησα είχα ένα όραμα που δεν μπορούσα να υλοποιήσω ως εκτελεστικό όργανο μιας άλλης διοίκησης. Τρεις στόχους, κανένας Έλληνας στο εξωτερικό για νοσηλεία, οι πόρτες του νοσοκομείου μου να αντικαταστήσουν τις πόρτες των αεροπλάνων και των μεγάλων ραντεβού της επιστήμης με την τεχνολογία. Ο χρόνος έδειξε ότι τελικά έκανα πολύ καλά, αλλάξαμε τον χάρτη της υγείας στην Ελλάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δρ. Γιώργος Αποστολόπουλος.

Οι καινοτόμες χειρουργικές αίθουσες πήραν τα ονόματα βασικών συνεργατών ιατρών όταν ξεκίνησε την λειτουργία του το Ιατρικό Διαβαλκανικό, – Παναγιώτη Συμεωνίδη, Παναγιώτη Λαμπανάρη, Χρήστο Αντωνιάδη, Παναγιώτη Σπύρου και Κωνσταντίνο Σαμαρά, όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Επιπλέον, θα δοθούν και 3 υποτροφίες σε φοιτητές ιατρικής του ΑΠΘ εις μνήμην των Παναγιώτη Συμεωνίδη, Παναγιώτη Λαμπανάρη και Χρήστου Αντωνιάδη .

 

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο που παρουσίαζε τις υπερσύγχρονες αίθουσες και τα πλεονεκτήματα τους.

Οι νέες αίθουσες μεταξύ άλλων προσφέρουν περιβάλλον υψίστης ασφαλείας, μειωμένη ακτινοβολία και μειωμένη δόση σκιαγραφικού. Αυτόματη μετατροπή από αιμοδυναμικό σε χειρουργικό, ποιότητα εικόνας, μέγεθος οθόνης και χειρουργική τράπεζα. Προγράμματα τεχνίτης νοημοσύνης (AI), ενώ έχουν και ελάχιστο ενεργειακό αποτύπωμα.

Σημειώνεται ότι όπως ανέφερε ο Διευθυντής της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Βλάσης Νινιός ” τον χρόνο γίνονται περίπου 1.300 με 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις από τις οποίες οι πιο δύσκολες θα γίνονται πλέον σε αυτές τις τέσσερις αίθουσες”.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του ιδρυτή και προέδρου του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, Δρ. Γιώργου Αποστολόπουλου, του διευθύνοντα συμβούλου του ομίλου, Δρ. Βασίλη Αποστολόπουλου και του εκτελεστικού αντιπροέδρου Δρ. Χρήστου Αποστολόπουλου, του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκου Ταγαρά, του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκου Νίτσα, του Διευθυντή της Β΄ Καρδιολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Βλάση Νινιό, του διευθυντή Α’ Καρδιοχειρουργικής Κλινικης Διαβαλκανικού Αντώνη Πίτση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη και του μητροπολίτη Νεαπόλεως – Σταυρουπόλεως Βαρνάβα.

Τον δήμο Θεσσαλονίκης εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ADVERTORIAL

24.10.202411:07

  Ολυμπία, 18 Οκτωβρίου 2024 –  Στον ρόλο της δια βίου μάθησης και στο σύνολο των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων κατά το σχεδιασμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας επικεντρώθηκε ο Ιδρυτής και CEO της Easy Education, Νικόλαος Μουρτζίλας, κατά την τοποθέτησή του στο

ADVERTORIAL

23.10.202415:47

  Πάνω από 700 συμμετέχοντες από 15 χώρες, βρέθηκαν για δύο ημέρες 18 και 19 Οκτωβρίου 2024, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” κατά τη διάρκεια του φετινού Voxxed Days Thessaloniki. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το συνέδριο εστιάζει στις

ADVERTORIAL

21.10.202421:01

  Παρακολούθησε τα εξ αποστάσεως σεμινάρια αναγνωρισμένα από ΑΣΕΠ και Δημόσιο που υλοποιούνται σε συνεργασία του Κ.Ε.ΔΙ.ΒΙ.Μ. του Πάντειου Πανεπιστημίου και του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Easy Education. Εγγραφείτε στο νέο κύκλο σπουδών και κάνετε το πρώτο βήμα για μία

ADVERTORIAL

17.10.202415:12

  Η KIKO MILANO, το No1 Make up Brand της Ιταλίας, που εκπροσωπείται αποκλειστικά στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία από τον Όμιλο Φάις, γιόρτασε την Τετάρτη  09/10 τα εγκαίνια του νέου της καταστήματος στην καρδιά της

ADVERTORIAL

11.10.202410:01

  Το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, αποτελεί το πρώτο Νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, αναγνωρισμένο από τo Υπουργείο Υγείας για τη διενέργεια προηγμένων θεραπειών Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Στερεοτακτικής Ακτινοθεραπείας Σώματος.   Όλοι οι ασθενείς, που υποβάλλονται σε θεραπείες Στερεοτακτικής Ακτινοχειρουργικής και Ακτινοθεραπείας

ADVERTORIAL

8.10.202410:55

  Η UNDER ARMOUR διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το συναρπαστικό UA 3X3 Basketball Tournament. Σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης διοργάνωσης, το κορυφαίο τουρνουά μπάσκετ 3×3 υπόσχεται ακόμα περισσότερο θέαμα, δράση και μοναδικές στιγμές για τους συμμετέχοντες και το κοινό. Οι

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή