Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος: Να συνεχιστεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

11/08/202113:22

Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος: Να συνεχιστεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Να συνεχιστεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ζητά ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος με ανοιχτή επιστολή του.

Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος: Να συνεχιστεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Γράφει ThessNews-DESK

Να συνεχιστεί η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ζητά ο Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος με ανοιχτή επιστολή του.

«Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, μέσα σε αυτή την τραγική συγκυρία που βιώνει η χώρα, να σας υπενθυμίσουμε την ύπαρξη μας.

Ο κλάδος των μουσικών, ηχοληπτών καθώς και όλων των καλλιτεχνών που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω του μητρώου καλλιτεχνών, έχει αποζημιωθεί μέχρι και τον μήνα Μάιο. Η αποζημίωση δε του Μαΐου, καταβλήθηκε τον μήνα Αύγουστο» τονίζεται στην επιστολή.

«Ο κλάδος παραμένει πληττόμενος.

Καμία επιχείρηση με την μισή χωρητικότητα δεν προσλαμβάνει μουσικούς, τις προεκτάσεις αυτού του φαινομένου, θα τις διαπιστώσουμε και τον χειμώνα που έρχεται» σημειώνεται.

 

 

Αναλυτικά η επιστολή

Αξιότιμοι κύριες, κύριοι!

Είμαστε στη δυσάρεστη θέση, μέσα σε αυτή την τραγική συγκυρία που βιώνει η χώρα, να σας υπενθυμίσουμε την ύπαρξη μας.

Ο κλάδος των μουσικών, ηχοληπτών καθώς και όλων των καλλιτεχνών που είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού μέσω του μητρώου καλλιτεχνών, έχει αποζημιωθεί μέχρι και τον μήνα Μάιο. Η αποζημίωση δε του Μαΐου, καταβλήθηκε τον μήνα Αύγουστο.

Πάρα τις εγγυήσεις που έδωσε ο κύριος Γιατρομανωλάκης, τις όποιες και μας μετέφερε η βουλευτής κυρία Άννα Ευθυμίου, ότι η αποζημίωση θα καταβληθεί και για τον μήνα, Ιούνιο δεν υπάρχει καμμία άλλη επίσημη ενημέρωση.

Ο αριθμός των συναυλιών που διοργανώνουν είτε ιδιώτες παραγωγοί, είτε Δήμοι, Περιφέρειες και Σύλλογοι έχει μειωθεί δραματικά, ίσως και κατά 80% σε σχέση με τα χρόνια πριν την πανδημία.

Τα μουσικά σχήματα έχουν συρρικνωθεί σε αριθμό μουσικών διότι οι παραγωγές δεν βγαίνουν οικονομικά.

Τα Beach bars και τα μεγάλα clubs στα νησιά και στις τουριστικές περιοχές δεν διοργανώνουν βραδιές με ζωντανές εμφανίσεις μουσικών συγκροτημάτων από την ημέρα που απαγορεύτηκαν οι όρθιοι.

Τα πανηγύρια δεν γίνονται.

Το μόνο που έχει απομείνει είναι κάποιες ταβέρνες και κάποια μικρά καφέ μπαρ, όπου υποαπασχολούνται ελάχιστοι μουσικοί.

Η αναγκαιότητα συνέχισης καταβολής της αποζημίωσης του κλάδου μας για τους επόμενους μήνες, είναι δίκαιη και αναγκαία.

Ο κλάδος παραμένει πληττόμενος.

Καμία επιχείρηση με την μισή χωρητικότητα δεν προσλαμβάνει μουσικούς, τις προεκτάσεις αυτού του φαινομένου, θα τις διαπιστώσουμε και τον χειμώνα που έρχεται.

Οι επιχειρήσεις που μπορούν να απασχολήσουν ορχήστρες σε εξωτερικούς χώρους είναι ελάχιστες, διότι όπως όλοι γνωρίζουμε, οι άδειες μουσικών οργάνων αφορούν μόνον κλειστούς χώρους.

Ο κλάδος μαστίζεται από πρωτοφανή και απίστευτη ανεργία, κάτι που εύκολα τεκμηριώνεται από τα στοιχεία προσλήψεων των ειδικοτήτων μας στο σύστημα «Εργάνη».

Παράλληλα, δεν γνωρίζει κανείς, αν και πότε θα εμφανιστούν τα ένσημα που οφείλει να καταχωρήσει το Υπουργείο Εργασίας σε όσους ήταν δικαιούχοι των αποζημιώσεων, ούτος ώστε να γνωρίζουν αν θα μπορούν να εγγραφούν στους καταλόγους ανέργων και να λάβουν ταμείο ανεργίας.

 

Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας.

 

Με εκτίμηση!

Ο Πρόεδρος            Πέτρος Καράλης

Η Γ. Γραμματέας      Μαίρη Δούτση

 

Τα μέλη του Δ.Σ.

Δημήτρης Ζερβουδάκης, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, Θόδωρος Χριστόπουλος, Χριστίνα Κωστάκη, Κοσμάς Σαρηγιαννίδης, Θανάσης Μηλιώκας, Δημήτρης Σφίγγος

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

27.10.202419:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή