Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Κούγιας για δίκη Άλκη Καμπανού: «Αποκλείω την περίπτωση της αναβολής – Πιθανή η διακοπή» (AUDIO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17/01/202317:06

Κούγιας για δίκη Άλκη Καμπανού: «Αποκλείω την περίπτωση της αναβολής – Πιθανή η διακοπή» (AUDIO)

«Οι γονείς επιθυμούν να αρχίσουν επιτέλους να μιλούν οι μάρτυρες και κάποια στιγμή οι κατηγορούμενοι να αποκαλύψουν την αλήθεια».

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει 3dsmin@

 

Για την υπόθεση της άγριας δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού, της οποία η δίκη ξεκινά αύριο στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, μίλησε στο thessnews ο δικηγόρος της οικογένειας του Άλκη, Αλέξης Κούγιας.

 

Σχετικά με το πως αισθάνονται οι γονείς του άτυχου νεαρού μια μέρα πριν αντικρύσουν τους 12 κατηγορούμενους που φέρεται να δολοφόνησαν το παιδί τους, ο ίδιος απαντά πως «Οι γονείς όχι μόνο είναι προετοιμασμένοι για αύριο, αλλά αδημονούν να αρχίσει η διαδικασία. Επιθυμούν να αρχίσουν επιτέλους να μιλούν οι μάρτυρες και κάποια στιγμή οι κατηγορούμενοι να αποκαλύψουν την αλήθεια».

 

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας σημείωσε πως αποκλείει την περίπτωση της αναβολής της δίκης, ενώ ταυτόχρονα ζητά να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί μέσα σε 18 μήνες.

 

«Αποκλείω την περίπτωση της αναβολής, αλλά θεωρώ πολύ πιθανό την περίπτωση της διακοπής. Ο λόγος που αποκλείω την αναβολή είναι γιατί σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος από την ημέρα που αφαιρέθηκε η ζωή με αυτόν τον τραγικό τρόπο του αείμνηστου Άλκη.

Η υπόθεση αυτή έχει πάρα πολλούς μάρτυρες, πολλούς κατηγορουμένους και πάρα πολλούς δικηγόρους. Υπάρχει κίνδυνος επομένως, αν λάβουμε υπόψιν και το ότι θα ανασταλεί και η λειτουργία των δικαστηρίων λόγω εκλογών, οι κατηγορούμενοι να μείνουν ελεύθεροι. Εκείνο λοιπόν το οποίο εμείς θέλουμε σε πρώτο διάστημα είναι να γίνει η δίκη και το δεύτερο ζητούμενο η δίκη να διεξαχθεί και να ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα 18 μηνών, γιατί διαφορετικά θα είναι βάναυση προσβολή προς τη δικαιοσύνη και θα εκτεθεί και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών αν οι κατηγορούμενοι μείνουν ελεύθεροι».

 

Ακόμη, σχολίασε ως πρωτοφανή το ότι παρά την άγρια δολοφονία του Άλκη και τα στοιχεία που βρέθηκαν, κανένας από τους κατηγορούμενους δεν παραδέχεται ότι χτύπησε τον 19χρονο.

 

«Από την άλλη πλευρά θέλω να τονίσω ότι είναι πρωτοφανές να έχουμε έναν άνθρωπο ο οποίος έχει πολτοποιημένο κεφάλι από χτυπήματα, κατακρεουργημένο από μαχαίρια καράμπιτ, δρεπάνια σε όλο του το σώμα, να υπάρχει βίντεο ότι όλοι συμμετέχουν και ούτε ένας από τους κατηγορούμενους να μην παραδέχεται ότι έχει χτυπήσει τον Άλκη».

 

Καταλήγοντας, όσον αφορά την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση αναφέρει: «Οι γονείς στις καταθέσεις τους είχαν ζητήσει την επέκταση της κατηγορίας σε εγκληματική οργάνωση, όταν ο πρώτος κατηγορούμενος που συνελήφθη οδηγήθηκε στο δικαστήριο ως κάτοχος όλων των όπλων που βρέθηκαν στη λέσχη αυτών των”οπαδών”.

Κατά την γνώμη μου έπρεπε τότε να συνεννοηθούν αυτές οι δικογραφίες και να μην δικαστεί χωριστά σε βαθμό πλημμελήματος η υπόθεση των όπλων, ώστε σήμερα οι κατηγορούμενοι να μην αντιμετωπίζουν μόνο τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της οπλοχρησίας και της οπλοκατοχής, αλλά να αντιμετωπίζουν και την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων που είναι κακούργημα».

 

Ακούστε το ηχητικό ΕΔΏ.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202419:36

              Είναι φορές που στην κυριολεξία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Όλυμπο. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις, σίγουρα θα γεμίσεις την ψυχή σου με αξέχαστες εικόνες, όμορφες μυρωδιές και υπέροχα χρώματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

27.10.202419:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή