Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Ζέρβας: Ο στόχος της Θεσσαλονίκης του 2030 χτίζεται μέρα με τη μέρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

13/01/202319:18

Ζέρβας: Ο στόχος της Θεσσαλονίκης του 2030 χτίζεται μέρα με τη μέρα

Ο δήμαρχος μίλησε για τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «έξυπνη πόλη», τις παγκόσμιες διακρίσεις και το γαστρονομικό και τουριστικό της προϊόν.

Ζέρβας: Ο στόχος της Θεσσαλονίκης του 2030 χτίζεται μέρα με τη μέρα

Γράφει ThessNews-DESK

 

«Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στον σωστό δρόμο και θα είναι σημαντικό να παραμείνει στην ίδια πορεία. Εξίσου σημαντικό είναι πως η Θεσσαλονίκη, η Μακεδονία και η Θράκη επανατοποθετούνται ήδη στο χάρτη της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, στο 6ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης που διοργανώνει το Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Ανάπτυξης, με κεντρικό θέμα «Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία: από την ανάπτυξη στην ανανέωση».

 

Ο κ. Καλαφάτης, μέσω βιντεοσκοπημένου μηνύματος λόγω της παρουσίας του στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη για την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ανέφερε πως «διατρέχουμε μια περίοδο με φόντο σκούρα αλλά και φωτεινά χρώματα. Από τη μία, η παγκόσμια αβεβαιότητα και η έντονη πληθωριστική και υφεσιακή πίεση που υφίσταται η Ευρώπη και από την άλλη, η ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας που ξεπέρασε τις προσδοκίες διεθνών οργανισμών και αποτελεί τη θετική έκπληξη στην Ευρώπη».

 

Για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται λόγω της ακρίβειας, ο υφυπουργός τόνισε πως απόφαση της κυβέρνησης «είναι να εξαντλούμε κάθε διαθέσιμο ευρώ για τη στήριξη των πιο αδύναμων και να ενισχύσουμε περαιτέρω τα εισοδήματα όλων. Μετά την αύξηση των συντάξεων, προχωρούμε από τον Απρίλιο σε μία σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, στην εφαρμογή συγκροτημένης στεγαστικής πολιτικής για την εξασφάλιση προσιτής στέγης στους νέους και σε μεταρρυθμίσεις για καλύτερες υπηρεσίες υγείας για όλους».

 

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, χαιρετίζοντας το συνέδριο στάθηκε στην «ατζέντα» με την οποία η διοίκησή του συμβάλει στην ανάπτυξη της πόλης.

 

Μίλησε για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2023 ύψους 50 εκατ. ευρώ, για το συνολικό ύψος των χρηματοδοτήσεων που ξεπερνά τα 160 εκατ. ευρώ, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε «έξυπνη πόλη», τις παγκόσμιες διακρίσεις για το γαστρονομικό και το τουριστικό της προϊόν.

«Λιγότερα λόγια, περισσότερα έργα. Λιγότερα “οράματα”, περισσότερες επιτυχίες απτές, μετρήσιμες. Επιτυχίες που γίνονται δουλειές, εισόδημα, αναγνωρισιμότητα, brandname, επισκεψιμότητα, επενδύσεις, υποδομές. Η προσπάθεια είναι συνεχής. Ο στόχος της Θεσσαλονίκης του 2030 δεν θα επιτευχθεί με μαγικό τρόπο. Χτίζεται μέρα με τη μέρα», είπε ο δήμαρχος.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202419:36

              Είναι φορές που στην κυριολεξία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Όλυμπο. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις, σίγουρα θα γεμίσεις την ψυχή σου με αξέχαστες εικόνες, όμορφες μυρωδιές και υπέροχα χρώματα!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

thess

Επικαιρότητα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

27.10.202419:47

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή