Αύριο το μεσημέρι στις 12.00, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα βρεθεί ξανά στην αίθουσα του δικαστηρίου ενώπιον δικαστών και ενόρκων. Απέναντί της θα βρεθεί ο εν διαστάσει σύζυγός της, Μάνος Δασκαλάκης.
Οι μαρτυρίες στενών φίλων του στο LIVE NEWS και οι αποκλειστικές πληροφορίες για αυτά που είναι έτοιμος να πει, φουντώνουν ακόμα περισσότερο την πολύκροτη υπόθεση.
Το στενό του περιβάλλον ξεκαθαρίζει πως ο πατέρας δεν έχει ούτε να φοβηθεί, ούτε να κρύψει το παραμικρό. Θα επαναλάβει το περιεχόμενο της κατάθεσης που είχε δώσει τον περασμένο Απρίλιο στην ανακρίτρια και θα στηρίξει την κατηγορία που αποδίδεται στην πρώην γυναίκα του, για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας με κεταμίνη.
Κλεισμένος στον εαυτό του, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, επαναλαμβάνει στοn στενό κύκλο φίλων και συγγενών που συνομιλεί, ότι θέλει να δικαιωθεί η μνήμη της κόρης του και να κλείσει η υπόθεση.
Σε στέκια που σύχναζε στην Πάτρα μέχρι και πριν από ένα χρόνο, οι φίλοι του αναρωτιούνται και σκέφτονται τον Γολγοθά που ανεβαίνει.
«Δεν υπάρχει ο Μάνος, δεν εμφανίζεται καθόλου σχεδόν, δεν έχει καθόλου προσωπική ζωή» λέει πρώην εργοδότης του.
Στο ξεκίνημα της δίκης θα καταθέσει πρώτος. Θα σταθεί απέναντι από την 34χρονη και αναμένεται να επαναλάβει λόγια και φράσεις που είπε τον περασμένο Απρίλιο στην ανακρίτρια Χριστίνα Σαλάππα,.
Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη
«Μέχρι το μοιραίο περιστατικό δεν ήμουν στο νοσοκομείο και έμαθα για την απώλεια της κόρης μου ενώ ήμουν εντός του λεωφορείου από Πάτρα για Αθήνα. Το χρονικό διάστημα που νοσηλευόταν το παιδί στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού επικοινωνούσα με το παιδί μέσω βίντεο κλήσεων που έκανα στη μητέρα του. Την ώρα που μου ανήγγειλαν την απώλεια της μικρής ήμουν στο λεωφορείο στην περιοχή του Κιάτου», είχε αναφέρει στην κατάθεσή του Μάνος Δασκαλάκης.
Ο πατέρας της Τζωρτζίνας θυμάται τι είχε συμβεί όταν έφτασε στο νοσοκομείο. Μέσα σε αυτό το δωμάτιο, η κόρη του είχε ξεψυχήσει και οι προσπάθειες των γιατρών να την επαναφέρουν, δεν αποδίδουν.
«Φθάνω στην Αθήνα, με παραλαμβάνει το αφεντικό μου και πήγαμε κατευθείαν στο νοσοκομείο. Εκεί βλέπω τη Ρούλα καθισμένη σε μια καρέκλα έξω από το δωμάτιο. Της μίλαγα αλλά δεν απαντούσε. Ήταν σε κατάσταση σοκ και μετά από λίγο βγήκαν οι νοσηλεύτριες από το δωμάτιο και μας είπαν να μπούμε μέσα να δούμε το παιδί. Μόλις μπήκαμε, η Ρούλα αγκάλιασε το παιδί και ξέσπασε σε κλάματα και λυγμούς. Το ίδιο και εγώ, μη μπορώντας να καταλάβω τι είχε συμβεί».
Το επόμενο δίμηνο οι γονείς της Τζωρτζίνας ακολουθούν την ίδια γραμμή μπροστά στις κάμερες.
Πίσω από τις κάμερες και τις κλειστές πόρτες του σπιτιού τους, η συμπεριφορά της 34χρονης είχε αρχίσει να του γεννά ερωτήματα, όπως είπε στην ανακρίτρια.
«Διαπίστωσα ότι είχε μια ανησυχία και βρισκόταν συνεχώς στα τηλεοπτικά μέσα εκθέτοντας τις δικές της απόψεις και έχοντας συνεχώς το νου της αν θα πουν κάτι σχετικά με το θάνατο της Τζωρτζίνας ή αν έχουν ανακαλύψει κάτι. Ο τρόπος αυτός δεν μου άρεσε και μάλιστα της έλεγα για ποιο λόγο είχε απορροφηθεί τόσο πολύ και είναι συνεχώς εκτεθειμένη σε τηλεοπτικές εκπομπές μιλώντας για τα αίτια θανάτου του παιδιού μας», συνεχίζει ο Μάνος Δασκαλάκης.
«Η κατηγορούμενη δεν έδινε δικαιώματα»
«Σε κανέναν από την οικογένειά μας ή φίλους μας η κατηγορούμενη δεν είχε δώσει το παραμικρό δικαίωμα ότι θα μπορούσε να κάνει κάποιο κακό στο παιδί μας. Ίσα ίσα που το φρόντιζε όπως όλα τα παιδιά με πάρα πολύ αγάπη και έκανε τα πάντα μόνη της».
Εκτός από τη δολοφονία με κεταμίνη, η 34χρονη κατηγορείται και για την απόπειρα ανθρωποκτονίας της Τζωρτζίνας λίγους μήνες νωρίτερα, σε νοσοκομείο της Πάτρας. Τότε που έμεινε παράλυτη και ουσιαστικά ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση της ζωής της.
«Όταν γεννήθηκε η Τζωρτζίνα και μέχρι τα οχτώ της χρόνια ήταν ένα υγιέστατο και πανέξυπνο παιδάκι. Τότε, ένα πρωί πληροφορούμαι τηλεφωνικά από την κατηγορούμενη και ενώ ήμασταν σε διάσταση και είχα φύγει από το σπίτι, ότι ενώ κοιμόταν μαζί με την Τζωρτζίνα, αυτή ξύπνησε και άρχισε να τρέμει στο σώμα της», συνεχίζει.
«Έλεγε η Τζωρτζίνα στη μαμά της ότι ένιωθε μια βόμβα στην πλάτη της και ζητούσε η μικρούλα να πάει στο γιατρό. Έτσι μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο νοσοκομείο από τους γονείς της Ρούλας και την ίδια. Εγώ πήγα στο νοσοκομείο κατά την ώρα της εισαγωγής της αλλά λόγω Covid δεν με άφησαν να μπω στο δωμάτιο».
Τότε, η ζωή της Τζωρτζίνας σώθηκε από θαύμα όπως είχαν τονίσει οι θεράποντες γιατροί της.
«Το απόγευμα με καλεί η κατηγορούμενη στο κινητό μου και μου είπε χαρακτηριστικά ότι το παιδί έμεινε. Φθάνω στο νοσοκομείο και εκεί βλέπω τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να κάνουν ΚΑΡΠΑ στο παιδί μου και τελικά το επανάφεραν μετά από 55 λεπτά.
Η ώρα της δίκης
Η ώρα της δίκης έχει φτάσει, με τον πατέρα των 3 αδικοχαμένων κοριτσιών να δηλώνει πανέτοιμος να περιγράψει και να απαντήσει σε ότι του ζητηθεί. Στηρίζει τις κατηγορίες επαναλαμβάνει στο στενό του περιβάλλον, πως θέλει δικαιοσύνη για τον θάνατο της αγαπημένης του Τζωρτζίνας.
Δείτε το βίντεο:
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.