Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Φ. Γεννηματά κατά κυβέρνησης: Η επικοινωνιακή εικόνα δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

04/08/202111:23

Φ. Γεννηματά κατά κυβέρνησης: Η επικοινωνιακή εικόνα δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες

«Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο πρόληψης, και άμεσης ανταπόκρισης» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

Φ. Γεννηματά κατά κυβέρνησης: Η επικοινωνιακή εικόνα δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες

Γράφει ThessNews-DESK

«Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο πρόληψης, και άμεσης ανταπόκρισης» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά για την φωτιά στην Βαρυμπόμπη.

«Είναι τραγικά καθυστερημένες οι αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη» σημείωσε και πρόσθεσε πως «η επικοινωνιακή εικόνα Πρωθυπουργού και Υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται, δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειες τους. Σκεφθείτε τι θα είχε γίνει αν υπήρχαν και άνεμοι».

 

Αναλυτικά η δήλωσή της

Η καταστροφή που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στις περιουσίες των πολιτών και στο περιβάλλον σε όλη τη χώρα, είναι τεράστιες. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές.

Το σύστημα πολιτικής προστασίας δοκιμάστηκε και για μια ακόμα φορά απέτυχε.

Τόσο στην Αττική, όσο στην Αχαΐα και σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει σχέδιο πρόληψης, και άμεσης ανταπόκρισης,

Είναι τραγικά καθυστερημένες οι αντιδράσεις των μηχανισμών, με αποτέλεσμα να χάνεται ο έλεγχος όπως έγινε χαρακτηριστικά χωρίς ανέμους στη Βαρυμπόμπη.

Η επικοινωνιακή εικόνα Πρωθυπουργού και Υπουργών που αλληλοσυγχαίρονται, δεν μπορεί να κρύψει τις σοβαρές ευθύνες και τις ανεπάρκειες τους. Σκεφθείτε τι θα είχε γίνει αν υπήρχαν και άνεμοι.

Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει και καταθέσει ολοκληρωμένο σχέδιο πρόληψης και προστασίας. Το αγνόησαν. Το επαναφέρουμε, γιατί τα προβλήματα λόγω της κλιματικής αλλαγής θα συνεχισθούν. Και δεν αντιμετωπίζονται με συγκεντρωτισμό και επικοινωνιακή διαχείριση.

Η αποκατάσταση πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Οι καταστροφές στα σπίτια, επιχειρήσεις ,στις καλλιέργειες να αποζημιωθούν. Να υπάρξει αυστηρό σχέδιο για την αναδάσωση και το περιβάλλον. Καμία καθυστέρηση δεν είναι ανεκτή.

Τέλος εκφράζω την αμέριστη συμπαράσταση μας στους πληγέντες και τη στήριξη μας στο ανθρώπινο δυναμικό της πυροσβεστικής, της αστυνομίας, των δήμων και τους εθελοντές που έδωσαν και δίνουν μάχη, για να μας προστατεύσουν.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202413:27

Χθες στην Βουλή ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα χαριεντιζόταν με τον Ν. Παππά, με τον οποίο πρόσφατα ο κ. Σαμαράς είχε θερμή χειραψία. Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά, στα σύνορά μας…..Χωρίς άλλους επικίνδυνους χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και υποκλίσεις,

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202412:17

  Για τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη  και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης  βουλευτής Ροδόπης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.   Radio Thessaloniki 94.5 ·

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202411:52

      Το ΠΑΣΟΚ θα είναι παντού, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου. «Θα προχωρήσει πρώτα σε ένα πολιτικό συνέδριο για την πλήρη αποτύπωση των θέσεών του. Θα γίνει προεργασία σε όλη την Ελλάδα με επιλογή των βασικών θεμάτων»    

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

23.10.202420:25

Την καταδίκη του για την σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα εξέφρασε, σε ανάρτησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Καταδικάζω έντονα τη σημερινή τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα. Οι σκέψεις μας και τα θερμά μας συλλυπητήρια απευθύνονται στις οικογένειες των θυμάτων», ανέφερε στη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

23.10.202418:25

Νέα πυρά εξαπέλυσε κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή ο Νίκος Ανδρουλάκης. «Οι μέρες της παντοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν και πλησιάζει η ώρα που ο ελληνικός λαός θα σας δείξει την πόρτα εξόδου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

23.10.202416:25

  Ασεβή, δειλό και ενοχικό χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Νίκος Παππάς, ενώ τον κατηγόρησε για επιχείρηση παρέμβασης στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ. Αφορμή η κίνηση Μητσοτάκη να φύγει από τη Βουλή όταν στο βήμα του ομιλητή ανέβηκε ο Νίκος Παππάς.

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή