Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Blé Vin: Το wine-must των εορτών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23/12/202210:01

Blé Vin: Το wine-must των εορτών

Μια γκαλερί εκλεκτών κρασιών και ένας χώρος οινικής απόλαυσης κι ανακάλυψης.

Blé Vin: Το wine-must των εορτών

Γράφει thessnews

 

Tο Blé Vin είναι μία Wine-Boutique και Wine-Bar μαζί. Στον πεζόδρομο της Γ. Σταύρου κι ακριβώς δίπλα από το Blé Taste Gallery στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, ο βραβευμένος sommelier Αλέξανδρος Μπουζίκας και η ομάδα του Blé έχουν ετοιμάσει έναν χώρο αφιερωμένο στο εκλεκτό κρασί.

Σε έναν μικρό κήπο μπροστά από την κάβα και σε ένα υπέροχο κι ευρύχωρο κελάρι, περισσότερες από 400 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα, κάποιες από αυτές εξαιρετικά σπάνιες, σας περιμένουν για να ευφράνουν τον ουρανίσκο σας! Μόνους ή με μικρή ως και πολύ μεγάλη παρέα.

 

 

Για όλες τις στιγμές της ημέρας και βέβαια ειδικά για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, που επιβάλλεται η χαλάρωση από τους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Μια winelist με εντυπωσιακή ποικιλία κρασιών να τα πιεις στο ποτήρι, που ανανεώνεται 4 φορές τον χρόνο, και μια τεράστια γκάμα ετικετών να διαλέξεις από το ράφι για το τραπέζι ή για το σπίτι, παντρεύεται ιδανικά με ένα εποχικό μενού από πιάτα που αλλάζουν ανάλογα με το τι προσφέρει η κάθε περίοδος και premium κοπές κρεάτων.

Το ξεκίνημά σας στο κατάλληλο ταίριασμα του κρασιού και του συνοδευτικού γεύματος γίνεται με πλατό από παλαιωμένα προσούτο κι άλλα “cured meats” δικής τους εισαγωγής και παλαίωσης από την Προσουτερία τους – δηλαδή όχι επεξεργασμένα αλλαντικά αλλά ατόφια μέρη κρεάτων που διατηρούνται με φυσική ωρίμανση και με σχεδόν μόνο τους σύντροφο το αλάτι, τον αέρα και τον χρόνο.

Παρέα με ελληνικά και σπάνια ξένα τυριά, σπιτικά τσάτνι από εποχικά φρούτα και ζυμωτά ψωμιά και κριθαρόβεργες του Blé – όλα πάνω σε σχίζες καρυδιάς – δεν μπορεί παρά να αποδράσετε γευστικά σε ένα μικρό ταξίδι απόλαυσης.

 

_17A7650_1

 

Αναζητάτε το τέλειο δώρο για φίλους και συνεργάτες; Χαρίστε στους αγαπημένους σας απολαυστικά δώρα με την υπογραφή Blé Vin. Διαλέξτε κάποιο από αυτά που έχουν ετοιμάσει για σας ή επισκεφθείτε το κατάστημα για να συνθέσετε αυτό που θέλετε.

 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Διεύθυνση: Γεωργίου Σταύρου 14, 54623 Θεσσαλονίκη
Τηλέφωνο: 2310 231201
E-mail: info@blevin.gr

Site
Facebook
Instagram

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202413:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή