Αρχική / ΕΛΛΑΔΑ / Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (video)

ΕΛΛΑΔΑ

02/08/202114:50

Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (video)

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου! Το απόλυτο γλυκό εύκολο χωρίς μίξερ! Ιδανικό και για παιδιά.

Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου (video)

Γράφει ThessNews-DESK

Νηστίσιμο γλυκό ψυγείου! Το απόλυτο γλυκό εύκολο χωρίς μίξερ! Ιδανικό και για παιδιά.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι όλοι θα λατρέψουν αυτήν την σοκολατένια απόλαυση γιατί γίνεται εύκολα με απλά υλικά!! Μια συνταγή από την ομάδα Live Kitchen.

Δείτε την συνταγή

 

Τα Υλικά που θα χρειαστείτε :

  • Για το Κέικ

300 γρ αλεύρι Γ.ο.χ
80 γρ κακάο σκόνη
70 γρ ηλιέλαιο
2 βανιλίνες
250 γρ ζάχαρη
400 γρ γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
1 κτγ μαγειρική σόδα
1 κτσ ξύδι

  • Για την κρέμα

1300 γρ γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη
300 γρ κουβερτούρα υγείας με 60%
κακάο(sisinni)
250 γρ ζάχαρη
120 γρ κορν φλάουρ
30 γρ κακάο σκόνη
2 βανιλίνες

  • Για το στολισμό

Νιφάδες κουβερτούρας

Ταψάκι 25χ30 εκ.

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι , το κακάο σκόνη, το μπέικεν , την μαγειρική σόδα , τις βανιλίνες , την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε σε ένα άλλο μπολ το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το ηλιέλαιο και προσθέτουμε το μείγμα με τα στερεά . Ανακατεύουμε πολύ καλάμε έναν αυγοδάρτη μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Προσθέτουμε και το ξύδι και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αφού πρώτα το έχουμε αλείψει με ηλιέλαιο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20 λεπτά στους 200 c.

Αλείφουμε όλη την βάση με ένα πινέλο με γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni) και την αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου με ζάχαρη , το κακάο σκόνη , το κορν φλάουρ , την ζάχαρη και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από την φωτιά ρίχνουμε τις 2 βανιλίνες και τα κομμάτια από την κουβερτούρα υγείας με 60% (sisinni). Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει καλά η κουβερτούρα και ρίχνουμε την κρέμα πάνω στην βάση να πάει ομοιόμορφα παντού.

Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη να εφάπτεται πολύ καλά πάνω από την κρέμα, το αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στο ψυγείο για 2 ώρες. Θρυμματίζουμε με ένα πίλνερ νιφάδες κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε κομμάτια το γλυκό.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202415:07

  Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την απολογία του στην 3η Tακτική Aνακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 28χρονος που ξυλοκόπησε άγρια την 21 ετών εγκυμονούσα αδελφή του και τον 45χρονο σύντροφό της, έπειτα από καβγά που ξέσπασε μεταξύ τους, προχθές το βράδυ Τετάρτη 23

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202414:47

  «Περιπολίες» με Ι.Χ. αυτοκίνητο το οποίο έφερε φωτεινό φάρο και διακριτικά των αυτοαποκαλούμενων «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος», έκανε ένας 50χρονος, που, όπως προέκυψε, οδηγούσε χωρίς άδεια  οδήγησης. Κρίθηκε ένοχος από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για παράβαση του ΚΟΚ και

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202414:44

  Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24.news, τον άντρα βρήκε νεκρό η αδελφή του και οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για αυτοκτονία. Ο 57χρονος εντοπίστηκε απαγχονισμένος μέσα σε αποθήκη, σε αγρόκτημα όπου βρισκόταν το σπίτι στο οποίο διέμενε ο ηλικιωμένος πατέρας του.

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202414:36

  Άνδρας που εργάζεται ως ελαιοχρωματιστής ταμπουρώθηκε σε σπίτι ψυχιάτρου στο Περιστέρι. Ο άνδρας είχε πάρει τα κλειδιά του σπιτιού του ψυχίατρου για να βάψει το σπίτι και έπειτα από τηλεφωνικό διαπληκτισμό που είχαν, κλειδώθηκε μέσα στο σπίτι και απειλεί

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202414:32

  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα θα εορταστεί η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου στον Δήμο Παύλου Μελά. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 10 π.μ. με την τέλεση της Δοξολογίας σε Ιερούς Ναούς της Σταυρούπολης, της Πολίχνης και της Ευκαρπίας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη

ΕΛΛΑΔΑ

25.10.202414:21

  Το Σωματείο Αρτοποιών Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε  ότι την 26η Οκτωβρίου, ημέρα επετείου της απελευθέρωσης της πόλεως Θεσσαλονίκης, τα αρτοποιεία θα παραμείνουν κλειστά. Η ανακοίνωση αφορά τις επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης: Αμπελοκήπων-Μενεμένης,

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή