Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Γ. Καραγιάννης: «Τέλος του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

28/11/202216:15

Γ. Καραγιάννης: «Τέλος του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης»

O υφυπουργός υπογράμμισε ότι τα χρονοδιαγράμματα παραμένουν σταθερά, με τη γραμμή Νέα Ελβετία – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023.

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει ThessNews-DESK

«Μας ενδιαφέρει η Θεσσαλονίκη να έχει το πιο σύγχρονο μετρό, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχουμε θέσει», τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη που είχε, το μεσημέρι, στο αμαξοστάσιο του μετρό Θεσσαλονίκης, στην Πυλαία, με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Νίκο Ταχιάο, στελέχη της εταιρείας και με εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας.

 

Ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι η βασική γραμμή του μετρό Νέα Ελβετία – Νέος Σιδηροδρομικός Σταθμός θα έχει ολοκληρωθεί στα τέλη του 2023 και έξι μήνες μετά και η επέκταση του μετρό προς την Καλαμαριά.

 

«Χθες πεντέμισι χιλιάδες συμπολίτες μας, πεντέμισι χιλιάδες Θεσσαλονικείς, είδαν την ουσιαστική πρόοδο του μετρό Θεσσαλονίκης. Η δουλειά συνεχίζεται», σημείωσε κ. Καραγιάννης και πρόσθεσε: «Τρέχουμε καθημερινά ώστε να καταφέρουμε να κερδίσουμε τον χρόνο που μας έκλεψαν οι προσφυγές και οι αντιδικίες από την πόλη μας. Θα τα καταφέρουμε».

 

Σε ερώτηση για την πορεία του έργου, ο υφυπουργός Υποδομών απάντησε: «Τα χρονοδιαγράμματά μας παραμένουν σταθερά. Τέλος του 2023 η Θεσσαλονίκη θα έχει το πιο σύγχρονο μετρό της Ευρώπης».

 

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, για τον σταθμό Βενιζέλου, ο κ. Καραγιάννης πρόσθεσε: «Στη Βενιζέλου είμαστε ήδη δύο μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμά μας και προσπαθούμε να το βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο».

 

Σημείωσε δε, ότι από το «ολοκληρωμένο σχέδιο παρεμβάσεων» της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη, άλλα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί, άλλα υλοποιούνται και ορισμένα δρομολογούνται, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

 

Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι με την ολοκλήρωση του μετρό, όπως και του fly over , το οποίο θα συμβασιοποιηθεί σύντομα, αλλά και των άλλων έργων που έχουν δρομολογηθεί, η Θεσσαλονίκη θα είναι μια διαφορετική πόλη. «Θα αλλάξουν όλες οι κυκλοφοριακές συνήθειες της πόλης μας. Η Θεσσαλονίκη θα αποκτήσει το ρόλο που της αξίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραγιάννης.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

28.10.202418:15

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή