Αρχική / ΚΟΣΜΟΣ / Το 85% των νοσηλευομένων για Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι στη Γαλλία

ΚΟΣΜΟΣ

30/07/202119:11

Το 85% των νοσηλευομένων για Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι στη Γαλλία

Το 85% των νοσηλευομένων για Covid-19 είναι ανεμβολίαστοι στη Γαλλία

Γράφει ThessNews-DESK

Έρευνα δημοσιεύτηκε σήμερα στη Γαλλία συνδέει την εμβολιαστική κατάσταση με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Σύμφωνα με την έρευνα τα άτομα, που δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, αντιπροσωπεύουν περίπου το 85% των ασθενών που νοσηλεύονται στη Γαλλία, περιλαμβανομένων εκείνων σε ΜΕΘ, και το 78% των θανάτων που οφείλονται στον ιό.

Έχοντας δημοσιευθεί για πρώτη φορά, αυτή η έρευνα που διενεργήθηκε από τη Drees, τη στατιστική υπηρεσία των υπουργείων κοινωνικών υποθέσεων, αντιπαραβάλλει τα δεδομένα σχετικά με τα αποτελέσματα των τεστ Covid, τους εμβολιασμούς κατά της Covid και τις νοσηλείες, σε συμβατικές κλίνες ή σε ΜΕΘ, ασθενών που έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

Από τον Αύγουστο, θα διεξάγεται κάθε εβδομάδα και θα δημοσιεύεται στον ιστότοπο του Drees, όπως ανέφερε το υπουργείο Υγείας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

 

Τα πρώτα αποτελέσματα

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βάσει των πρώτων αποτελεσμάτων, για την περίοδο από τις 31 Μαΐου έως τις 11 Ιουλίου, οι ανεμβολίαστοι αντιπροσώπευαν το 84% των λεγόμενων συμβατικών εισαγωγών στα νοσοκομεία και το 85% των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι ασθενείς αντιπροσώπευαν, από την πλευρά τους, το 7% των εισαγωγών, ήτοι ένα ποσοστό πέντε φορές μικρότερο σε σύγκριση με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού εκείνο το διάστημα.

Την περίοδο που διεξήχθη η μελέτη, περίπου το 35% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως και το 45% δεν είχε λάβει καμία δόση εμβολίου.

«Η πρόσφατη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία οφείλεται στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί», σημειώνει η Drees.

Η στατιστική αυτή υπηρεσία διευκρινίζει πως στις 11 Ιουλίου καταγράφονταν κατά μέσο όρο 55 εισαγωγές ημερησίως στα νοσοκομεία ανεμβολίαστων ατόμων και 7 πλήρως εμβολιασμένων ατόμων, έναντι 50 και 6 αντίστοιχα την προηγούμενη εβδομάδα.

Αναφορικά με τους θανάτους ασθενών Covid-19, ένα πολύ μεγάλο ποσοστό (78%) αφορούν άτομα που δεν είχαν εμβολιαστεί, το 11% άτομα πλήρως εμβολιασμένα και το 11% άτομα που είχαν λάβει μια πρώτη δόση, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202421:15

  Με μια μικρή χρέωση να επιβαρύνονται οι επισκέπτες που θέλουν να επισκεφτούν τον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας των Παρισίων, ώστε η χώρα να μπορεί να διατηρεί σε καλή κατάσταση τις παγκοσμίου φήμης εκκλησίες και τους καθεδρικούς ναούς της, πρότεινε

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202418:47

  Η Κάμαλα Χάρις θα εμφανιστεί στο Τέξας, ένα «κάστρο» του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, για να στηρίξει τον υποψήφιο γερουσιαστή των Δημοκρατικών Κόλιν Όλρεντ, ο οποίος υπολείπεται του Ρεπουμπλικανού Τεντ Κρουζ στις δημοσκοπήσεις και να μιλήσει για το δικαίωμα στην άμβλωση.

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202418:24

  Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πρόκειται για δύο κεραμικά αγγεία που εκτιμήθηκαν από τον εξειδικευμένο αρχαιολόγο Ζαν Σιλβέν Καγιού, ενώ όπως εξηγεί ο υπεύθυνος του οίκου δημοπρασιών Emeraude, «το πρώτο βήμα είναι να έρθει σε επαφή με διάφορα ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένου

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202416:26

Κάλεσε την κυβέρνηση της γειτονική χώρας να προχωρήσει στην τροποποίηση του Συντάγματός της προκειμένου να συμπεριληφθεί σε αυτό η βουλγαρική μειονότητα που ζει στη χώρα ώστε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. «Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202410:47

  Η απόπειρα της Χάρις να πάρει αποστάσεις από τον Μπάιντεν γίνεται την ώρα που πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος αποτελεί βαρίδι για την υποψηφιότητά της και ότι οι ψηφοφόροι επιθυμούν η χώρα να ακολουθήσει άλλη κατεύθυνση. Η

ΚΟΣΜΟΣ

24.10.202409:39

  «Περί τις 03:40 (σ.σ. τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε αεροπορική επίθεση από (τον εναέριο χώρο) του κατεχόμενου συριακού (υψιπέδου του) Γκολάν και από τον βόρειο Λίβανο, στοχοποιώντας δυο τοποθεσίες στη συνοικία Καφρ Σούσα στη Δαμασκό

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή