Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Προαιρετική η λειτουργία της αγοράς την Κυριακή 6 Νοεμβρίου- Αρνητικός ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

03/11/202216:46

Προαιρετική η λειτουργία της αγοράς την Κυριακή 6 Νοεμβρίου- Αρνητικός ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Ποιες ώρες επιτρέπεται η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ερχόμενη Κυριακή

Intime
Φωτ. Intime

Γράφει ThessNews-DESK

Σύμφωνα με τη ρύθμιση η οποία κυριολεκτικά έγινε γνωστή την τελευταία στιγμή, τα μαγαζιά θα μπορούν να ανοίξουν στις 11 το πρωί και να παραμείνουν σε λειτουργιά ως τις 8 το βράδυ.

 

Πρόκειται για τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή σε νομοσχέδιο του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

 

Μάλιστα σε αυτή διευκρινίζεται ότι η λειτουργία είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική και ότι η ρύθμιση έγινε μετά την κατάργηση των ενδιάμεσων περιόδων εκπτώσεων, κατά την οποία επιτρεπόταν η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου.

 

Ξεκάθαρο το όχι του Εμπορικού Συλλόγου

 

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης τάσσεται εναντίον του κυριακάτικου ανοίγματος επισημαίνοντας τα εξής:
«Ο χρόνος ο οποίος μεσολαβεί από την εφαρμογή της έκτακτης τροπολογίας μέχρι την πρώτη Κυριακή που τελικά θα ανοίξουν τα καταστήματα με παρέμβαση της κυβέρνησης χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα ανεπαρκής και οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις δεν προλαβαίνουν να ανταποκριθούν τόσο υλικά όσο και λογιστικά.

Αυτοί που σίγουρα προλαβαίνουν και σίγουρα θα καταφέρουν να είναι ανοιχτοί αυτή την Κυριακή είναι όσοι γνώριζαν «κάτ’ιδίαν» τις προθέσεις της κυβερνήσεως και διέδωσαν το άνοιγμα της Κυριακής, προ της τροπολογίας!

 

Ποιος Κυβερνάει αυτόν τον τόπο;

 

Σε μία ευνομούμενη δημοκρατία ωστόσο απαιτείται διαφάνεια και φερεγγυότητα.

 

Σε μια περίοδο στην οποία όλη η Ευρώπη και η Ελληνική Κυβέρνηση ζητά από τον τελευταίο πολίτη της, μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, ακολουθώντας τη σχετική οδηγία, πρότεινε την μείωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων κατά 6 ώρες την εβδομάδα, εξυπηρετώντας τα μέλη του (για να μην χρειαστεί να χάσουν την επιδότησή τους και να μειώσουν τα έξοδα ενέργειας).
Η Κυβέρνηση, αντιθέτως, δια του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων προσθέτει 9 ώρες ενεργειακής κατανάλωσης!! Ποιον εξυπηρετεί;

 

Τέλος, καλό θα ήταν να ανακοίνωνε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων ποιος ζητά το άνοιγμα της Κυριακής, μιας και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) καθώς και όλα τα Σωματεία του εμπορίου, ΔΕΝ το θέλουν.
Οι φορείς παραμένουν στο «ποτέ, χωρίς λόγο, την Κυριακή»

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

28.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή