Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Ολυμπιακοί αγώνες: Στα προημιτελικά η Εθνική Ανδρών πόλο – Επικράτησε της Ιαπωνίας

AUTO MOTOSPORTS

29/07/202113:05

Ολυμπιακοί αγώνες: Στα προημιτελικά η Εθνική Ανδρών πόλο – Επικράτησε της Ιαπωνίας

Οι Ιάπωνες είχαν δύο ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια και μπήκαν στην πισίνα ασκώντας από την αρχή μεγάλη πίεση σε όλα τα σημεία κάτι που δυσκόλεψε αφάνταστα τους Έλληνες διεθνείς στα σουτ τους.

 

Ολυμπιακοί αγώνες: Στα προημιτελικά η Εθνική Ανδρών πόλο – Επικράτησε της Ιαπωνίας

Γράφει ThessNews-DESK

Με γκολ του Αργυρόπουλου 30 περίπου δεύτερα πριν το τέλος η Εθνική πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 10-9 της Ιαπωνίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο.

Η Ελλάδα μετά τα δύο σπουδαία αποτελέσματα που πήρε κόντρα σε Ουγγαρία και Ιταλία παραμένει αήττητη μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου με πέντε βαθμούς, όσους και η Ιταλία που νωρίτερα νίκησε δύσκολα τις ΗΠΑ.

 

Η ελληνική ομάδα χρεώθηκε, σύμφωνα με το sdna.gr πάρα πολλές αποβολές, οι παίκτες έφτασαν στα όριά τους αλλά κατάφεραν και ανταπεξήλθαν στην απίστευτη πίεση των Ιαπώνων. Επόμενο ματς για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στις 31 Ιουλίου με αντίπαλο τη Νότιο Αφρική στις 13:50 ώρα Ελλάδος.

 

Οι Ιάπωνες είχαν δύο ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια και μπήκαν στην πισίνα ασκώντας από την αρχή μεγάλη πίεση σε όλα τα σημεία κάτι που δυσκόλεψε αφάνταστα τους Έλληνες διεθνείς στα σουτ τους.

 

Επιπλέον πρόβλημα για τον Θοδωρή Βλάχο και το γεγονός ότι ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης είχε ήδη από το πρώτο οκτάλεπτο δύο αποβολές, ενώ νωρίς στο δεύτερο οκτάλεπτο χρεώθηκε με δεύτερη ποινή και το άλλο επιθετικό όπλο της Ελλάδας, ο Άγγελος Βλαχόπουλος.

 

Με τους Ιάπωνες να έχουν 0/5 στον παίκτη παραπάνω, η Ελλάδα βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 1-1 του πρώτου οκταλέπτου, 3-1 με τα γκολ του Γενηδουνιά και του Σκουμπάκη. Οι Ιάπωνες απάντησαν κάνοντας το 3-3 σε λίγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα εκμεταλλευόμενοι κόντρα επιθέσεις και πιάνοντας ανοργάνωτη την ελληνική άμυνα.

 

Στα μισά του δεύτερου οκταλέπτου, η Ιαπωνία σκόραρε για πρώτη φορά στον παίκτη παραπάνω και πήρε και το προβάδισμα με 4-3, για να απαντήσει άμεσα ο Μουρίκης κάνοντας το 4-4 και να πετύχει ξανά γκολ η Ιαπωνία με τον Αράτσι για το 5-4 και να ισοφαρίσει ο Καπότσης σε 5-5 που ήταν το σκορ μετά το δεύτερο οκτάλεπτο.

 

Οι Ιάπωνες μπήκαν δυνατά στο τρίτο οκτάλεπτο και προηγήθηκαν ξανά με τον Ινάβα. Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 6-6 με τρομερό γκολ του Γενηδουνιά από την περιφέρεια.

 

Οι Έλληνες παίκτες είχαν αρκετά νεύρα αφού στην επίθεση δεν έβγαιναν και πολλά πράγματα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε το 7-6 με τον Καπότση στον παίκτη παραπάνω δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στην υπόλοιπη περίοδο.

 

Με γκολ του Μάριου Καπότση η Ελλάδα προηγήθηκε με 8-6 στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Οι Ιάπωνες κατάφεραν να μειώσουν και πάλι σε 8-7 με τον Αντάτσι με σουτ από την περιφέρεια και ισοφάρισαν σε 8-8 με τον Αράκι.

 

Ο Γενηδουνιάς ήταν εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την Ελλάδα γράφοντας το 9-8 με σουτ από την περιφέρεια. Οι Ιάπωνες ισοφάρισαν ξανά σε 9-9 με τον Αράι στον παίκτη παραπάνω ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος.

 

Τελικά ο Στέλιος Αργυρόπουλος με ένα γκολ σε έναν άψογα παιγμένο παίκτη παραπάνω έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα.

 

ΕΛΛΑΔΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ 10-9

 

Οκτάλεπτα: 1-1, 4-4, 2-1, 3-3.

 

ΕΛΛΑΔΑ(Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 3, Σκουμπάκης 1, Καπότσης 3, Φουντούλης, Παπαναστασίου, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος 1, Γκιουβέτσης, Βλαχόπουλος

 

ΙΑΠΩΝΙΑ (Ομότο): Ταναμούρα, Αντάτσι 3, Κόπου, Σίγκα, Γιοσίντα 1, Σουζούκι, Σιμίζου, Τακάτα, Αράι 2, Ινάμπα 2, Οκάβα, Αράκι 1.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202415:13

  Το Renault Group και η Γραμματεία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, ανακοίνωσαν μια συνεργασία με επίκεντρο την οδική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, που στόχο έχει να παρέχει εκπαίδευση, και να εξελίξει

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202414:20

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών των μεσαίων SUV για περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση που θα λύνει τα χέρια των οδηγών, η Ford έρχεται να προσφέρει στην ελληνική αγορά το πιο προηγμένο Kuga όλων των εποχών σε μια κορυφαία,

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202413:40

  Η συμμετοχή, που αποδείχθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια καλή δοκιμασία για τη νέα ομάδα και τα Dacia Sandriders με τα βιώσιμα καύσιμα, ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και νίκη σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA.    

AUTO MOTOSPORTS

21.10.202418:03

  Το ραντεβού βέβαια έχει κλειστεί από καιρό! Ήταν κάπου στις αρχές Αυγούστου όπου μια ομάδα από λάτρεις της Τετρακίνησης, αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για τις αποδράσεις στην φύση, και να σχεδιάσουν την 1η Πανελλήνια Συνάντηση – Εκδρομή

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23.10.202422:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή