Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / PolisFace: Μαρία Παγωνάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

30/12/201609:21

PolisFace: Μαρία Παγωνάκη

PolisFace: Μαρία Παγωνάκη

Γράφει ThessNews-DESK

THESS-SKG STORIES

Όλοι έχουν γεννηθεί όμορφοι. Στην πορεία, το να ομορφαίνεις είναι αποτέλεσμα προσωπικής δουλειάς ή απλά να αφεθείς στα χέρια κάποιου ειδικού..

Η Μαρία Παγωνάκη δεν είναι μια συνηθισμένη make up artist. Από αυτές που έχεις συνηθίσει να έχεις στο μυαλό σου. Πιστεύει στην διαφορετικότητα, στο παραμύθι, αγαπάει τις ατέλειες, τον χρόνο που περνάει και πιστεύει ότι όλα είναι θέμα τεχνικής..

Πως χτίστηκε αυτή η φήμη για την δουλειά σας;

Με πολύ κόπο, με αγάπη, χωρίς να είναι κλισέ αυτά που λέω, είναι πραγματικά. Όλα ξεκίνησαν τυχαία, στην πορεία όμως και όπως εξελίσσονταν άρχισε να μου αρέσει τρελά. Δεν ήθελα να είμαι ο οικονομολόγος που σπούδασα, ήθελα να κάνω αυτό που κάνω. Αλλά δεν το ήξερα στην αρχή, στην πορεία μου βγήκε. Όχι μόνο μου βγήκε, μου το δείξανε οι γυναίκες, με τέτοια πίστη απέναντι μου και τέτοια επιβεβαίωση, ασταμάτητα. Με τον καιρό απέκτησα και εγώ αυτή την πίστη και το βγάζω σε κάθε δουλειά που κάνω. Είμαι σίγουρη για το αποτέλεσμα μετά από 30 σχεδόν χρόνια. Αυτό που κάνω ουσιαστικά είναι «ο εαυτός σου στο βέλτιστο». Όχι μία άλλη από αυτό που είσαι. Αυτό που κάνω είναι να σου αναδείξω αυτό που εσύ νομίζεις ότι δεν το έχεις, ή υποψιάζεσαι με τον πιο φυσικά φτιαγμένο τρόπο. Σου βγάζω τον αληθινό εαυτό σου και όχι κάτι ψεύτικο.

Δεν έχουν γίνει δηλαδή τεράστιες μεταμορφώσεις;

Έχουν γίνει.. Ήταν σοκαριστικές ακόμα και για μένα. Και αυτό βέβαια αποδεικνύει ότι ο κάθε άνθρωπος έχει απέραντες δυνατότητες όχι μόνο στο μυαλό του αλλά και στην εικόνα του. Αρκεί να βρεθεί στις κατάλληλες συνθήκες κάτω από κάποιους κανόνες αισθητικής. Που τον διαφοροποιούν και τον κάνουν να είναι αυτό που πραγματικά είναι. Δεν μου αρέσει να βολεύω και δεν μου αρέσει και να βολεύομαι. Μ’ αρέσει να τα δίνω όλα και να τα παίρνω όλα.

Έχουν περάσει από τα χέρια σου πολλές διάσημες κυρίες.

Πολλές διάσημες και όχι. Και τις ξεχωρίζω πραγματικά όλες το ίδιο. Για μένα δεν έχει σημασία. Εκείνη την ώρα όποια κι αν είναι απέναντι μου είναι το ίδιο πράγμα.

Οι Ελληνίδες πως βάφονται;

Αντιγράφουνε. Δεν έχουν προσωπικό στυλ. Αντιγράφει η μία την άλλη. Εμένα δεν μου αρέσει να αντιγράφω, αντίθετα μου αρέσει να με αντιγράφουν και το βλέπω κατά κόρον. Και χαίρομαι γιατί με επιβεβαιώνει.

Εμένα η μόδα δεν μου αρέσει να την ακολουθώ απόλυτα. Μου αρέσει το εκλεκτό σε κάθε επίπεδο. Τόσο όσο μπορώ να το έχω και να το απολαμβάνω. Το εκλεκτό δεν είναι απαραίτητα και ακριβό.

Έχεις ακούσει περίεργα πράγματα από τις γυναίκες; Περιμένουν από σένα πολλά;

Πάρα πολλά, περίεργα όπως πολλά έχω πει και εγώ σαν γυναίκα βέβαια. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω. Έχω όμως ακούσει και απίστευτα ωραία πράγματα. Όντας σε αυτή την δουλειά και έχεις να κάνεις με πολλούς καλλιτέχνες που από την φύση τους είναι λίγο πιο ιδιαίτεροι άνθρωποι είναι δεκτό, μου αρέσει και ζω μια χαρά μέσα σε αυτό. Αυτό που μερικές φορές δεν μπορώ να δεχτώ είναι τα άσχημα τα κακά.

Δεν χρειάζεται μια γυναίκα να είναι φορτωμένα βαμμένη.. Μπορεί να είναι απλά με ένα κραγιόν ή μια μάσκαρα και να εντυπωσιάζει!

Τις μέρες των γιορτών για μια γυναίκα που δεν έχει τον χρόνο ή την δυνατότητα να την βάψει κάποιος ειδικός ποια είναι η συμβουλή σου;

Να μην αλλάξει. Δεν έγινε και κάτι που είναι Χριστούγεννα και γιορτές για να αλλάξουμε το πρόσωπο μας. Ας στολίσουμε το σπίτι μας, το σώμα μας με εντυπωσιακά ρούχα δεν χρειάζεται να στολίσουμε το πρόσωπο μας με τρελό μακιγιάζ. Μπορεί ένα κραγιόν ή ένα ρουζ διαφορετικό από μόνα τους να είναι εντυπωσιακά. Το πρόσωπο είναι η προσωπικότητα μας και όχι αυτό που θα φορτώσουμε.

Το ίδιο ισχύει και στο εξωτερικό;

Εκεί είναι πιο απλά τα πράγματα νομίζω. Αν δεις τις διάσημες στο κόκκινο χαλί, είναι ωραία χτενισμένες, μαλλιά υγιή, φοράνε υπέροχα ρούχα αλλά το πρόσωπο είναι πάντα τόσο όσο.

Άρα είναι φαινόμενο της Ελλάδας που τρέχουμε να προλάβουμε τις ρυτίδες και τα χρόνια;

Όχι είναι γενικότερο αυτό. Δεν συμφωνώ καθόλου. Και τις ρυτίδες μου θα δεχτώ και τα χρόνια μου. Δεν μπορώ να δεχτώ όμως το σώμα μου να παχαίνει. Αν το κρατάω υγιές και ακμαίο θα βγει και στο πρόσωπο μου. Αυτό για μένα βέβαια. Ο καθένας πρέπει να κάνει ότι του αρέσει και όπως νιώθει ασφαλής. Και είναι μια μόδα αυτό. Θέλει ότι κάνει η μία να κάνει και η άλλη. Εγώ πίστευα πάντα πως ότι κάνει η μία δεν θα το κάνω και εγώ.

Αυτό σε ξεχώρισε τελικά;

Η ειλικρίνεια μου με ξεχώρισε. Το ότι είμαι τρομερά ασυμβίβαστη και ότι ακολουθώ τον δικό μου δρόμο. Που τελικά αποδείχτηκε ότι είναι καλός αυτός ο δρόμος. Έτσι προσπαθώ να μεγαλώνω και την κόρη μου. Να είναι ασυμβίβαστη και να ακολουθεί τον δρόμο που εκείνη θέλει..

Από το φύλλο της THESSNEWS #32 (17-18/12/2016)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου» τονίζει με ανάρτησή του στο Χ/Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει: «Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:52

  Για την αντιπυρική περίοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει και καθημερινά εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες φωτιές, την προσπάθεια που έγινε φέτος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα τα καμένα στρέμματα να είναι λιγότερα από

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή