Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / Σταύρος Σαράφης: Τα συλλυπητήρια του αθλητικού και του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του «Καίσαρα»

AUTO MOTOSPORTS

13/10/202216:57

Σταύρος Σαράφης: Τα συλλυπητήρια του αθλητικού και του πολιτικού κόσμου για τον θάνατο του «Καίσαρα»

Ο αθλητικός και ο πολιτικός κόσμος αποχαιρέτησε τον θρύλο του ΠΑΟΚ.

PAOKFC
Φωτ. PAOKFC

Γράφει ThessNews-DESK

Ο θρύλος του ΠΑΟΚ Σταύρος Σαράφης, έφυγε από την ζωή σε ηλικία 72 ετών σήμερα το πρωί (13/10), ύστερα από επιπλοκές κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό που υπέστη στις 17 Σεπτεμβρίου.

 

Ο αθλητικός και ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά με τον δικό του τρόπο τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα στην ιστορία του Δικέφαλου.

 

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δημοσιοποίησε ένα συγκινητικό VIDEO στα social media για τον “Καίσαρα” με τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του, ενώ εξέδωσε και συλλυπητήρια ανακοίνωση.

 

 

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ: “Ο Ιβάν Σαββίδης, η διοίκηση, το αγωνιστικό τμήμα, τα «παιδιά του» στην Ακαδημία και όλο το προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταύρου Σαράφη για τον αδόκητο χαμό του. Καλό παράδεισο…”.

 

Ακολουθήσε και συλληπτήριο μήνυμα από την ΚΑΕ του δικέφαλου: “Ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής, ο μεγάλος Σταύρος Σαράφης, ο Καίσαρας, έφυγε σήμερα από τη ζωή, σκορπώντας θλίψη και βαρύ πένθος σε όλη την οικογένεια του ΠΑΟΚ. Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ mateco εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια του Σταύρου Σαράφη, ο οποίος “έφυγε” σήμερα το πρωί, στα 72 του χρόνια. Ο Καίσαρας του ΠΑΟΚ, άφησε πίσω του, ως παρακαταθήκη μία σπουδαία καριέρα, με υπερήφανη και ουσιαστική συμμετοχή σε χρυσές σελίδες της ιστορίας του ΠΑΟΚ, με 45 και πλέον χρόνια προσφοράς μέσα στην ασπρόμαυρη οικογένεια. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Καλό ταξίδι Καίσαρα…”.

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία: “Ο πρόεδρος Παναγιώτης Μπαλτάκος και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του πρώην διεθνή ποδοσφαιριστή Σταύρου Σαράφη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.

 

Ο Σταύρος Σαράφης γεννήθηκε στην Επανωμή και ξεκίνησε το ποδόσφαιρο από την τοπική Αναγέννηση. Αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1968 ως το 1981 και είναι ο μεγαλύτερος σκόρερ του “δικεφάλλου του Βορρά” σε επίπεδο Α΄ Εθνικής κατηγορίας, με 137 γκολ σε 358 αγώνες. Με την ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε το πρωτάθλημα Ελλάδος τη σεζόν 1975-76 και το Κύπελλο το 1971-72 και το 1973-74. Υπηρέτησε τον αγαπημένο του ΠΑΟΚ και από άλλα πόστα, ενώ έχει διατελέσει και προπονητής της ομάδας (1988-89, 1993,94, 1996-96 και 1999-00).

 

Στην Εθνική Ομάδα αγωνίστηκε από το 1969 ως το 1977, κατέγραψε 32 συμμετοχές και πέτυχε 7 γκολ με το εθνόσημο. Είχε αγωνιστεί και στις Εθνικές Νέων, Ελπίδων και Ενόπλων.

 

Μία από τις τελευταίες του δημόσιες εμφανίσεις πραγματοποιήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος 2022 ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ (21/05), όταν μαζί με τον Μίμη Δομάζο μετέφεραν το έπαθλο στη θέση του, ως παλαίμαχοι-εκπρόσωποι των δύο φιναλίστ.

 

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει”.

 

Συλλυπητήρια ανακοίνωση δημοσίευσε με την σειρά της και η Super League: “Σύσσωμη η ποδοσφαιρική οικογένεια της Super League εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Σταύρου Σαράφη, του «Καίσαρα» του ΠΑΟΚ, ο οποίος έφυγε από τη ζωή. Ο Σταύρος Σαράφης έχει γράψει χρυσές σελίδες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ως πρώτος σκόρερ στην ιστορία του ΠΑΟΚ, τον οποίο υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως διοικητικός παράγοντας επί δεκαετίες.

 

Η ενασχόλησή του με τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ για πολλά χρόνια, αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα του Σταύρου Σαράφη και στις νέες γενιές ποδοσφαιριστών”.

 

Από τον πολιτικό κόσμο τα συλλυπητήρια τους για το χαμό του Σταύρου Σαράφη εξέφρασαν με αναρτήσεις τους τόσο ο Σύριζα Θεσσαλονίκης, όσο το ΚΚΕ, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, αλλά και ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς.

 

Η ανακοίνωση του Σύριζα: “Μεγάλη θλίψη στους φίλους του ελληνικού ποδοσφαίρου και ιδιαίτερα στους οπαδούς του ΠΑΟΚ, προκάλεσε ο θάνατος του θρυλικού Σταύρου Σαράφη, σε ηλικία 72 ετών.

 

Ο Καίσαρας του Δικεφάλου αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ από το 1967 ως το 1981 και με 136 γκολ σε 358 αγώνες παραμένει μέχρι σήμερα ο πρώτος σκόρερ στην Α΄ Εθνική κατηγορία στην ιστορία του συλλόγου. Επίσης υπήρξε διεθνής με την εθνική ομάδα στην οποία αγωνίστηκε 37 φορές και πέτυχε 7 γκολ.

 

Στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, ο Σταύρος Σαράφης κόσμησε το ψηφοδέλτιο «Θεσσαλονίκη Μαζί», της Κατερίνας Νοτοπούλου.

 

Η Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, με σεβασμό στην προσφορά του Σταύρου Σαράφη, εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένειά του καθώς και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ.”

 

Η ανακοίνωση του ΚΚΕ: “Η αθλητική επιτροπή της K.O. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ αποχαιρετά με βαθιά θλίψη τον παλαίμαχο διεθνή ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Σταύρο Σαράφη, που
έμεινε γνωστός ως ο «Καίσαρας» του ποδοσφαίρου.

 

Είχε γεννηθεί στην Επανομή στις 17 Ιανουαρίου 1950. Αναδείχθηκε από την τοπική Αναγέννηση, ωστόσο η καριέρα του σε αντρικό επίπεδο άρχισε το 1968 στον Δικέφαλο του Βορρά. Έκανε μια τεράστια καριέρα με τον ΠΑΟΚ από το 1967 ως το 1981. Σε 358 αγώνες Α’ Εθνικής σκόραρε 136 φορές, με συνέπεια μέχρι και σήμερα να είναι ο 1ος σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στην κατηγορία.

 

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του”.

 

Το μήνυμα του Λευτέρη Αυγενάκη: “Βαρύ το πένθος και η θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον αθλητισμό μας για την απώλεια του Σταύρου Σαράφη. Ο “Καίσαρας” των γηπέδων προσέφερε ανεκτίμητα για 60 χρόνια και η παρακαταθήκη του είναι ανεξίτηλη. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια του ΠΑΟΚ”.

 

Aπό την πλευρά του στο twitter ο Γιώργος Μαυρωτάς έγραψε: “Σταύρος Σαράφης. Ένα από τα πρώτα ονόματα ποδοσφαιριστών που έμαθα στη ζωή μου. Ένας θρύλος του ΠΑΟΚ και του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Συλλυπητήρια στους οικείους του, στην ομάδα του και στο ελληνικό ποδόσφαιρο που έχασε έναν ήρωά του από τα πέτρινα χρόνια… Καλό του ταξίδι!”.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS: ,

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

BUSINESS - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

25.10.202409:00

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή