Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Σέρρες: Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού μιλά στην Εφαρμογή Θεσσαλονίκη για το Συμπόσιο γλυπτικής «Εμμανουήλ Παππάς 2021» (AUDIO + VIDEO)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

27/07/202119:20

Σέρρες: Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού μιλά στην Εφαρμογή Θεσσαλονίκη για το Συμπόσιο γλυπτικής «Εμμανουήλ Παππάς 2021» (AUDIO + VIDEO)

Το πρώτο συμπόσιο γλυπτικής με θέμα τον αγωνιστή του 1821 Εμμανουήλ Παππά με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, διοργανώνει ο δήμος Εμμανουήλ Παππάς.

Σέρρες: Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού μιλά στην Εφαρμογή Θεσσαλονίκη για το Συμπόσιο γλυπτικής «Εμμανουήλ Παππάς 2021» (AUDIO + VIDEO)

Το πρώτο συμπόσιο γλυπτικής με θέμα τον αγωνιστή του 1821 Εμμανουήλ Παππά με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, διοργανώνει ο δήμος Εμμανουήλ Παππάς.

Ο ήρωας Εμμανουήλ Παππάς ηγήθηκε της επανάστασης στη Χαλκιδική το 1821 και χάρη στην ηρωική προσπάθεια των αγωνιστών που ήταν δίπλα του, κατάφεραν επί έξι μήνες περίπου να απασχολήσουν μεγάλο αριθμό τουρκικών δυνάμεων και έτσι δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος για να εδραιωθεί η Επανάσταση στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
Το Συμπόσιο έλαβε χώρα 12 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021.

«Φιλοτεχνούνται δέκα έργα από δώδεκα καλλιτέχνες και ένα ομαδικό από τρεις φοιτητές της σχολής Καλών Τεχνών και πραγματικά η δράση αυτή έχει ξεπεράσει κάθε μας προσδοκία. Αυτά τα έργα θα κοσμήσουν τις κοινότητες του Δήμου Εμμανουήλ Παππά της περιφερειακής ενότητας Σερρών και έχουμε την πρόθεση να δωρίσουμε δύο από αυτά στον Δήμο του Πολυγύρου απ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του 1821 και ένα στον Δήμο της Ύδρας εκεί όπου ενταφιάστηκε ο Εμμανουήλ Παππάς μετά τον θάνατό του. Τα γλυπτά είναι από μάρμαρο το οποίο είναι δωρεά από τις βιομηχανίες μαρμάρου Δράμας και όσο παρακολουθούσα την σμίλευση αυτών των μαρμάρων έμεινα ενθουσιασμένος» πρόσθεσε μεταξύ άλλων στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του Ράδιο Θεσσαλονίκη ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Φάνης Δεδούσης.

Ακούστε όλη την συνέντευξη εδώ:

 

Δείτε βίντεο με τα γλυπτά

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Θεοδώρα Καρακιουλάχ

Θεοδώρα Καρακιουλάχ. Κατάγεται από την γη της φωτιάς και της πέτρας, την πατρογονική Καππαδοκία. Ξεκίνησε το ραδιόφωνο στην εφηβική ηλικία και έκτοτε την κέρδισε η δημοσιογραφία. Εργάζεται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη από τότε που μετοίκησε από την Καβάλα στην Θεσσαλονίκη για σπουδές.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202419:36

Είναι φορές που στην κυριολεξία δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κανείς τον Όλυμπο. Όποια διαδρομή και να ακολουθήσεις, σίγουρα θα γεμίσεις την ψυχή σου με αξέχαστες εικόνες, όμορφες μυρωδιές και υπέροχα χρώματα! Το δέος, σε πιάνει με την είσοδο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

26.10.202410:32

Η γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στην Βαλένθια συνεχίζεται, με τους Έλληνες αθλητές να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις εκάστοτε κατηγορίες. Στην τρίτη διοργάνωση των FIA Motorsport Games λαμβάνουν μέρος συνολικά 9 αθλητές από τη χώρα μας, συμμετέχοντας σε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή