Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Φολέγανδρος: «Την σκότωσε για ασήμαντη αφορμή» – «Καταπέλτης» ο ανακριτής για τον δολοφόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

24/07/202110:42

Φολέγανδρος: «Την σκότωσε για ασήμαντη αφορμή» – «Καταπέλτης» ο ανακριτής για τον δολοφόνο

Για ασήμαντο λόγο προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς σύμφωνα με τον ανακριτή Νάξου ο οποίος μαζί με την εισαγγελέα αποφάσισαν την προφυλάκιση του 30χρονου αμέσως μετά την απολογία του.

Φολέγανδρος: «Την σκότωσε για ασήμαντη αφορμή» – «Καταπέλτης» ο ανακριτής για τον δολοφόνο

Γράφει ThessNews-DESK

Για ασήμαντο λόγο προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς σύμφωνα με τον ανακριτή Νάξου ο οποίος μαζί με την εισαγγελέα αποφάσισαν την προφυλάκιση του 30χρονου αμέσως μετά την απολογία του.

Σύμφωνα με το protothema.gr, η εισαγγελέας αναφέρει πως ο 30χρονος -ο οποίος σημειωτέον κατά την απολογία του έριξε ευθύνες και κατηγόρησε το θύμα- προέβη στο αποτρόπαιο έγκλημα του δι’ ασήμαντον αφορμή.

«Όταν η θανούσα εξήλθε καλώντας σε βοήθεια, την χτύπησε στο κεφάλι και την έσπρωξε δύο φορές προκειμένου να πέσει στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο» επισημαίνεται ακόμη, κατά πληροφορίες στο ένταλμα με το οποίο διατάχθηκε η προφυλάκιση του καθ’ ομολογίαν δολοφόνου.

Μάλιστα, στο ένταλμα αναφέρεται ότι ο 30χρονος «κολύμπησε αντίθετα από το σημείο του συμβάντος ώστε να παραπλανήσει τις αρχές και να διαφύγει την σύλληψη». Επιπρόσθετα, εξαφάνισε αποδεικτικά στοιχεία, όπως το δικό του κινητό τηλέφωνο και το τηλέφωνο θύματος, για τα οποία ενώπιον του ανακριτή ο ίδιος δήλωσε άγνοια για το που βρίσκονται.

«Γνωμοδοτούμε υπέρ της επιβολής της προσωρινής κράτησης διότι από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης κρίνουμε ότι αν (ο κατηγορούμενος) αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανό να διαπράξει και άλλα εγκλήματα» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στη σχετική γνωμοδότησή της η εισαγγελέας και σε άλλο σημείο αυτής επισημαίνει πως ο δράστης «για ασήμαντη αφορμή (λογομαχία) ένιωσε προσβεβλημένος και εξαπέλυσε δολοφονική επίθεση κατά ενός ατόμου από το στενό του περιβάλλον, το οποίο ήταν σωματικά πιο αδύναμο από τον ίδιο (χτυπήματα, μεθοδευμένο σπρώξιμο σε βραχώδη απόκρημνο γκρεμό)».

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την εισαγγελέα, «προέβη σε λελογισμένες ενέργειες ήτοι την απομάκρυνση από το σημείο, επιμελή απόκρυψη και αποφυγή επικοινωνίας του με τις αρχές, οργανωμένη εξαφάνιση αποδεικτικών στοιχείων (κινητά τηλέφωνα), ενέργειες που δείχνουν άκρως ψύχραιμη συμπεριφορά (…)». Κρίνουμε – αναφέρει η εισαγγελέας – «ότι ο κατηγορούμενος είναι ένα ευέξαπτο άτομο το οποίο για ασήμαντο λόγο είναι έτοιμο να προξενήσει μη αναστρέψιμη βλάβη σε συνάνθρωπό του και δη σε άτομο του στενού του περιβάλλοντος, τα οποία αυτός θεωρεί ότι τον προσβάλλουν, τον αμφισβητούν ή τον μειώνουν, καθιστώντας τον επικίνδυνο για διάπραξη νέων αδικημάτων. Άλλωστε, όπως ο ίδιος αναφέρει στην απολογία του ενώπιον των αρμοδίων προανακριτικών υπαλλήλων «με είχε νευριάσει και την σκότωσα, ένιωσα δηλαδή ότι με υποβιβάζει, γι’ αυτό και έχασα τον έλεγχο»».

Ακόμη, στο ένταλμα περί προφυλάκισης, αναφέρεται πως: «Ο κατηγορούμενος διαπληκτίστηκε επανειλημμένως με την θανούσα με την οποία διατηρούσε ερωτικό δεσμό« και πως «εξεμάνη διότι εθίγη ο εγωισμός του («διαφωνούσαν για τα πάντα», τον «εκνεύρισε», τον «επέκρινε», τον «μάλωνε», δεν τον «σεβόταν», τον «ειρωνευόταν»)». Τότε οδήγησε το αυτοκίνητο δίπλα στο γκρεμό «και όταν η θανούσα εξήλθε καλώντας σε βοήθεια, την χτύπησε στο κεφάλι και την έσπρωξε δύο φορές προκειμένου να πέσει στον γκρεμό και να σκοτωθεί, όπερ και εγένετο».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή