Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / [ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΚΙΟ 2020] Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο 4ος τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη, κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες

AUTO MOTOSPORTS

24/07/202110:00

[ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΚΙΟ 2020] Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο 4ος τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη, κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους αντισφαιριστές του κόσμου. 

[ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΟΚΙΟ 2020] Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο 4ος τενίστας στην παγκόσμια κατάταξη, κάνει την πρώτη του εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Γράφει ThessNews-DESK

Τον πρωτογνωρίσαμε και τον αγαπήσαμε το 2016 μετά την θεαματική νίκη του στο Γουίμπλετον το 2016 με την κατάκτηση του Γκραν Σλαμ των εφήβων, όπου κατέρριψε κάθε προσδοκία σπάνοντας το ρεκόρ των νέων αντισφαιριστών. Σήμερα είναι ο πρώτος Έλληνας που έχει μπει στους 100 καλύτερους αντισφαιριστές του κόσμου.

 

Έκτοτε τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω του αναμεταδίδοντας τις νίκες και τους αγώνες που έδινε σε κάθε γωνιά του πλανήτη κάνοντάς μας να παρακολουθούμε έκπληκτοι τους αγώνες του (Rogers Cup 2018, Australian Open 2019, Millennium Estoril Open 2019 κ.α). Σε δηλώσεις του έχει αναφερθεί πολλές φορές στην αγάπη του για το τέννις, ότι του «αρέσει ο ανταγωνισμός και η πρόκληση».

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, γόνος επαγγελματιών αντισφαιριστών, του Αποστόλου και της Τζούλιας Τσιτσιπά, άρχισε να παρακολουθεί μαθήματα στο Σύλλογο Τένις της Γλυφάδας στην Αττική όταν ήταν έξι ετών. Κύριος προπονητής ήταν ο πατέρας του. Το 2015, ο Τσιτσιπάς άρχισε να προπονείται στην ακαδημία Πάτρικ Μουράτογλου, χωρίζοντας τον χρόνο του ανάμεσα στη Γαλλία και την Ελλάδα εκείνη τη περίοδο. Το κόστος των ταξιδιών ήταν πολύ μεγάλο, δεν υπήρχε στήριξη από την ομοσπονδία αντισφαίρισης ή άλλο φορέα. Η αδερφή της μητέρας του τον στήριζε οικονομικά και για αυτό δηλώνει ευγνώμων.

 

Μετά την αρχική εμφάνισή του στον χώρο του τένις το 2016 τον αποθεώσαμε αρκετές φορές:

Τον Αύγουστο του 2018 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να νικήσει τον νούμερο 1 αντισφαιριστή στην παγκόσμια κατάταξη, Νόβακ Τζόκοβιτς και τον Κέβιν Άντερσον και προκρίθηκε για πρώτη φορά στον τελικό του Rogers Cup, που διεξήχθη στο Τορόντο.

Το έτος 2019 υπήρξε πολύ παραγωγικό για τον Έλληνα τενίστα:

Στις 20 Ιανουαρίου 2019 ο Τσιτσιπάς νίκησε τον Ρότζερ Φέντερερ, έναν από τους κορυφαίους τενίστες όλων των εποχών, στο Αυστραλιανό Open, προχωρώντας στη φάση των 8 του πρωταθλήματος. Την επόμενη ημέρα κέρδισε τον Ισπανό Μπαουτίστα Αγκούτ και πέρασε στους ημιτελικούς του Australian Open.

Στις 23 Φεβρουαρίου του ίδιου έτους νίκησε τον Νταβίντ Γκοφέν στον ημιτελικό του τουρνουά της Μασσαλίας και προκρίθηκε στον τελικό, στον οποίο έπαιξε με τον Μίκαϊλ Κουκούσκιν και τον νίκησε με 2 – 0.

Στις 5 Μαΐου 2019 επικράτησε του Ουρουγουανού Πάμπλο Κουέβας (νούμερο 67 του κόσμου) με 2-0 σετ (6-3,7-6) στον τελικό του Millennium Estoril Open, που πραγματοποιήθηκε στο Εστορίλ της Πορτογαλίας.

Τον Νοέμβριο του 2019 κατέκτησε τους τελικούς του ATP και αναρριχήθηκε στην 5η θέση στην παγκόσμια κατάταξη, ενώ στις 18 Απριλίου του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters κι έγινε ο πρώτος Έλληνας αντισφαιριστής που κατακτά τίτλο Masters.

 

Νίκες το 2021:

Στις 18 Απριλίου του 2021 ο Στέφανος Τσιτσιπάς κέρδισε με 2-0 τον Ρώσο Αντρέι Ρούμπλεφ στον τελικό του Μόντε Κάρλο Masters.

 

Roland Garros 2021

Στις αρχές του καλοκαιριού μας εξέπληξε για ακόμα μία φορά στον πρώτο χρονικά ημιτελικό του Ρολάν Γκαρός με την νίκη του επί του Αλεξάντερ Ζβέρεφ και έγινε ο πρώτος Έλληνας που φτάνει σε τελικό Γκραν Σλαμ.

 

Κοινωνική ευαισθητοποίηση

Σημαντική ήταν η κινητοποίησή του για τους πυρόπληκτους της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής κατά την οποία κάλεσε στον προσωπικό λογαριασμό του στα social media τους ακόλουθους του να συνδράμουν στην ενίσχυση δίνοντας πρώτος το παράδειγμα με την συνεισφορά των 5000 ευρώ. Επίσης, τον πρώτο του ATP τίτλο (2018) αφιέρωσε στον DJ Avicii ο οποίος απεβίωσε τη χρονιά αυτή.

 

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021

Φέτος θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε ξανά επισκεφθεί την Ιαπωνία συμμετέχοντας ο ίδιος στο τουρνουά ATP 500 στο Τόκιο τόσο το 2017 όσο και το 2018. Το φετινό τουρνουά των Ολυμπιακών Αγώνων αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο 24 Ιουλίου και του ευχόμαστε καλή επιτυχία και με την πρωτιά!

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202415:13

  Το Renault Group και η Γραμματεία του Ειδικού Απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Οδική Ασφάλεια, ανακοίνωσαν μια συνεργασία με επίκεντρο την οδική ασφάλεια σε όλο τον κόσμο, που στόχο έχει να παρέχει εκπαίδευση, και να εξελίξει

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202414:20

Ανταποκρινόμενη στις απαιτήσεις των πελατών των μεσαίων SUV για περισσότερη ευκολία και άνεση στην οδήγηση που θα λύνει τα χέρια των οδηγών, η Ford έρχεται να προσφέρει στην ελληνική αγορά το πιο προηγμένο Kuga όλων των εποχών σε μια κορυφαία,

AUTO MOTOSPORTS

22.10.202413:40

  Η συμμετοχή, που αποδείχθηκε, σε μεγάλο βαθμό, μια καλή δοκιμασία για τη νέα ομάδα και τα Dacia Sandriders με τα βιώσιμα καύσιμα, ολοκληρώθηκε με ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και νίκη σε αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Rally-Raid της FIA.    

AUTO MOTOSPORTS

21.10.202418:03

  Το ραντεβού βέβαια έχει κλειστεί από καιρό! Ήταν κάπου στις αρχές Αυγούστου όπου μια ομάδα από λάτρεις της Τετρακίνησης, αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για τις αποδράσεις στην φύση, και να σχεδιάσουν την 1η Πανελλήνια Συνάντηση – Εκδρομή

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

23.10.202422:45

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή