Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Πρόταση για το Εμπορευματικό Κέντρο της Σ. Αραβίας στη Θεσσαλονίκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

29/08/202215:55

Πρόταση για το Εμπορευματικό Κέντρο της Σ. Αραβίας στη Θεσσαλονίκη

Η σχετική πρόταση προς τον Πρωθυπουργό θα κατατεθεί κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ

Πρόταση για το Εμπορευματικό Κέντρο της Σ. Αραβίας στη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη που θα εξυπηρετεί Σαουδαραβικές επιχειρήσεις και τις εξαγωγές προς την Ευρώπη της συγκεκριμένης χώρας αποφάσισαν ομόφωνα να προτείνουν προς τον Πρωθυπουργό οι φορείς της Θεσσαλονίκης.

 

Έπειτα από πρωτοβουλία του Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και του Προέδρου του, Σίμου Διαμαντίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα σύσκεψη στα γραφεία του ΣΕΒΕ στη Θεσσαλονίκη, όπου και οι παραγωγικοί φορείς επεσήμαναν πως η πόλη της Θεσσαλονίκης, και δη η δυτική πλευρά της. όπου υπάρχουν κατάλληλοι χώροι, πληροί όλα τα κριτήρια και συνιστά την πλέον κατάλληλη τοποθεσία για να δημιουργηθεί το εμπορευματικό κέντρο. Μάλιστα, συμφώνησαν πως πρόκειται για ένα στρατηγικό έργο που θα συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας.

 

Η σχετική πρόταση προς τον Πρωθυπουργό θα κατατεθεί κατά την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σαουδάραβα διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, κ. Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Ιούλιο, εκφράστηκε το ενδιαφέρον για τη δημιουργία εμπορευματικού κέντρου στην Ελλάδα. Ο Πρόεδρος του ΣΕΒΕ κ. Συμεών Διαμαντίδης, ο οποίος συμμετείχε σε αυτή την επίσκεψη, πρότεινε το κέντρο αυτό να γίνει στη Θεσσαλονίκη ώστε να καταστεί πύλη των σαουδαραβικών προϊόντων και πρώτων υλών στην Ευρώπη. Σε συνέχεια της πρότασής του, ο κ. Διαμαντίδης συγκάλεσε σήμερα τη σύσκεψη στα γραφεία του ΣΕΒΕ για να συζητηθεί το εν λόγω θέμα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας (διαδικτυακά) και (διά ζώσης) οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της πόλης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ, κ. Μανώλης Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος του ΒΕΘ, κ. Αναστάσιος Καπνοπώλης, ο Πρόεδρος του ΣΒΕ, κ. Αθανάσιος Σαββάκης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Τσακούμης, ο Πρόεδρος του ΕΣΘ, κ. Παντελής Φιλιππίδης, ο Πρόεδρος του ΟΕΕ/ Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Βασίλης Γεωργιάδης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΘ, κ. Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ, κ. Παναγιώτης Χασάπης.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δημήτρης Διαμαντίδης

Ο δημοσιογράφος Δημήτρης Διαμαντίδης είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης και στο Ράδιο-Θεσσαλονίκη διατηρεί το οικονομικό ρεπορτάζ από το 2005 μέχρι και σήμερα. Παράλληλα είναι οικονομικός συντάκτης στο site Thessnews.gr, ενώ στο παρελθόν εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1996 έως το 2014 στην καθημερινή οικονομική εφημερίδα ΗΜΕΡΗΣΙΑ (Γραφείο Βορείου Ελλάδος-συγκρότημα Πήγασου) και από το 1998-2003 στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος της Κυριακής.Στο πεδίο της επικοινωνίας διατηρεί από το 2010 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου της ΔΕΘ-Helexpo και από το 2017 μέχρι και σήμερα το Γραφείο Τύπου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Έχει συνάψει και υλοποιήσει πολλές ακόμη συνεργασίες στο κομμάτι της επικοινωνίας, όπως με την εταιρεία διοργάνωσης συνεδρίων Artion, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) κα.Παράλληλα από το 2015-2017 δραστηριοποιήθηκε στην εταιρεία Hyphen SA (με έδρα την Θεσσαλονίκη) στο κομμάτι της δημιουργίας περιεχομένου (content creation and marketing) και της διαχείρισης της εικόνας της επιχείρησης στα ΜΜΕ.Ομιλεί άριστα την Αγγλική και αρκετά καλά την Γερμανική.

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή