Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Καταστρέφουν αυλή σχολείου για να βάλουν KIBO για την προσχολική εκπαίδευση (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

23/07/202113:08

Καταστρέφουν αυλή σχολείου για να βάλουν KIBO για την προσχολική εκπαίδευση (ΦΩΤΟ)

Έντονες διαμαρτυρίες από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για τις εργασίες που γίνονται στο σχολείο τους.

Καταστρέφουν αυλή σχολείου για να βάλουν KIBO για την προσχολική εκπαίδευση (ΦΩΤΟ)

Γράφει ThessNews-DESK

Έντονες διαμαρτυρίες από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 90ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης για τις εργασίες που γίνονται στο σχολείο τους.

 

Με απόφαση του δήμου Θεσσαλονίκης στην αυλή του 90ου δημοτικού σχολείου θα τοποθετηθούν προκάτ κατασκευές (τα γνωστά KIBO) ώστε να μπορέσουν να φιλοξενηθούν μικρά παιδιά για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες λόγω της υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης.

ΚΛΕΙΝΕΙ τελικά ζωτικός χώρος, ΑΥΛΗΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ, ΤΟΥ 90ού Δημοτικού Σχολείου, σχολείου του μεγάλου Δήμου της Θεσσαλονίκης για να τοποθετηθεί ΠΡΟΚΑΤ εν μέσω πανδημίας COVID -19. Κάλεσμα σε δράσεις. Θα κινηθούν όλες οι νόμιμες διαδικασίες» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι γονείς.

Καταγγέλλουν ότι ο ίδιος ο δήμος αυτοκαταστρέφει την αυλή του σχολείου για να στεγαστούν προνηπιάκια και νηπιάκια 4 και 5 ετών, «γιατί εδώ και 3,5 χρόνια ο Δήμος μας δεν κατάφερε να τους φτιάξει ή να τους βρει σταθερή Σχολική Στέγη».

Οι αυλές, λένε οι γονείς, χρησιμοποιούνται για διάλειμμα αλλά και το απόγευμα ανοίγουν για όλα τα παιδιά της γειτονιάς για άθληση και παιχνίδι.

«Αναρωτιόμαστε γιατί το αυτονόητο χρειάζεται συνεχή προσπάθεια για να γίνει κατανοητό. ΚΑΝΕΝΑΣ γονέας και κανένας ΔΗΜΟΤΗΣ δεν επιθυμεί το παιδί του να κάνει μάθημα σε ΠΡΟΚΑΤ. Κανένας δεν επιθυμεί το παιδί του 4 και 5 χρόνων χειμώνα καλοκαίρι να περνάει ώρες σε πλαστικό/ αλουμινένιο κουτάκι που τρίζει, που ο ήλιος το καίει, που το aircodition το «χτυπάει» και στεγνώνει την ατμόσφαιρα, που θα μεγαλώνει υπό συνθήκες «σεισμόπληκτου» χωρίς να έχει γίνει σεισμός. Και μάλιστα ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ» συμπληρώνουν μεταξύ άλλων.

Κλείνοντας οι γονείς κάνουν έκκληση προς το δήμο Θεσσαλονίκης «να σταματήσει αυτή η βάρβαρη και ανθυγιεινή αντιμετώπιση της σχολικής στέγης για κάποια παιδιά.

Είμαστε σε ΑΠΟΓΝΩΣΗ. Πόσα άλλα έγγραφα και επικοινωνίες να στείλουμε για το αυτονόητο. Ποτέ η λύση δεν είναι μία. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ!!! ΑΚΟΥΣΤΕ και ΕΜΑΣ!!! Μη βάλετε kibo και συνωστίζονται παιδάκια εν μέσω ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!! Κινδυνεύουν!!!».

 

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΥΓΕΙΑ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

24.10.202413:55

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή