Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Αρ. Πελώνη: Αυξάνονται τα ραντεβού από νέους – Πάνω από 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί σήμερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

22/07/202113:19

Αρ. Πελώνη: Αυξάνονται τα ραντεβού από νέους – Πάνω από 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί σήμερα

Για  την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα η οποία «επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση», μίλησε στην εισαγωγική της τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Αρ. Πελώνη: Αυξάνονται τα ραντεβού από νέους – Πάνω από 10 εκατομμύρια εμβολιασμοί σήμερα

Γράφει ThessNews-DESK

Για  την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα η οποία «επιβάλλει αυξημένη επαγρύπνηση», μίλησε στην εισαγωγική της τοποθέτηση κατά τη διάρκεια της ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Όπως είπε, «τις τελευταίες μέρες καταγράφεται μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων. Παρ’  όλα αυτά, ωστόσο, η σταδιακή επικράτηση της μετάλλαξης «Δέλτα» δεν επιτρέπει εφησυχασμό. Οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας -μάσκες, αποστάσεις, ατομική υγιεινή- αλλά και να εφαρμόζουμε τα  πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς και ιδίως στους χώρους διασκέδασης».

Στην συνέχεια επισήμανε πως «πάνω από όλα οφείλουμε να αξιοποιήσουμε το εργαλείο του εμβολιασμού, ώστε να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και το περιβάλλον μας. Να προσθέσουμε τη δική μας προσπάθεια σε αυτή των πλήρως εμβολιασμένων συμπολιτών μας που έχουν βάλει τη δική τους σφραγίδα στην οικοδόμηση του τείχους ανοσίας. Αυτό θα αναχαιτίσει τις εξάρσεις και τις μεταλλάξεις του ιού και θα μας οδηγήσει στην οικονομική και κοινωνική κανονικότητα».

Πάνω από 10 εκατομμυρια εμβολιασμοί αναμένονται σήμερα

Αναφερόμενη στους εμβολιασμούς η κυρία Πελώνη τόνισε πως σήμερα αναμένεται να ξεπεράσουν σήμερα τα 10 εκατομμύρια. Ήδη, πάνω από 5.520.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση και 4.730.000 έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους.

«Είναι θετικό το γεγονός ότι τις τελευταίες εβδομάδες διαπιστώνεται αύξηση στο ρυθμό των ραντεβού που κλείνονται από τους νέους. Όπως και το γεγονός ότι συμπολίτες μας που ήταν επιφυλακτικοί αναθεωρούν τη στάση τους και προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Όσον αφορά το Freedom Pass, σημείωσε πως μετά το άνοιγμα της πλατφόρμας για το Freedom Pass από την Τρίτη, έχουν ήδη συμπληρώσει την αίτηση για παραλαβή της κάρτας, 140.000 νέοι 18-25 ετών που έχουν εμβολιαστεί, μέσω του gov.gr, και 4.500 νέοι μέσω ΚΕΠ. «Πρόκειται -όπως είχε ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- για μια  ψηφιακή προπληρωμένη χρεωστική κάρτα 150 ευρώ που  μπορεί να αξιοποιηθεί, μέχρι την 31 Δεκεμβρίου, για αγορές από ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους κλάδους του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών», είπε..

Αυτή τη στιγμή μπορούν να κλείσουν ραντεβού και να εμβολιαστούν άμεσα -ακόμη και αυθημερόν- με όποιο εμβόλιο θέλουν, όλοι οι συμπολίτες μας ηλικίας 18 ετών και άνω.

Μπορούν επίσης να κλείσουν ραντεβού οι γονείς ή κάποιος που ανήκει στην ίδια οικογενειακά μερίδα για τον εμβολιασμό των εφήβων ηλικίας 15 έως 17 ετών με το εμβόλιο της Pfizer.

Από την περασμένη Τρίτη, άνοιξε η πλατφόρμα έτσι ώστε οι θεράποντες γιατροί, είτε δημόσιου είτε ιδιωτικού τομέα, να δηλώνουν τους πολίτες οι οποίοι έχουν δυσκολίες μετάβασης στα εμβολιαστικά κέντρα προκειμένου να προγραμματιστεί και να γίνει κατ’ οίκον ο εμβολιασμός τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός σε δομές πρόνοιας και υγείας 

Χθες κατατέθηκε στη Βουλή τροπολογία που ορίζει ως υποχρεωτικό τον εμβολιασμό σε όλο το προσωπικό των δημόσιων και ιδιωτικών δομών πρόνοιας και υγείας και θέτει ως καταληκτικές ημερομηνίες για την πρώτη δόση την 16η Αυγούστου και την 1η Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Στην περίπτωση μη εμβολιασμού εργαζομένων σε φορείς του δημοσίου τομέα, με απόφαση του επικεφαλής του φορέα επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολής καθηκόντων.

Σε ό,τι αφορά τον ιδιωτικό τομέα, για όσο διάστημα ο εργαζόμενος δεν ανταποκρίνεται στην υποχρέωση εμβολιασμού, ο εργοδότης υποχρεούται να μην κάνει δεκτή την παροχή της εργασίας του εργαζομένου και απαλλάσσεται από την υποχρέωση καταβολής αποδοχών για το χρονικό διάστημα μη παροχής εργασίας εξαιτίας του μη εμβολιασμού του.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου τονίζει στο Χ ο κ. Λοβέρδος και προσθέτει: «Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά η Δικαιοσύνη έλαμψε.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:52

  Για την αντιπυρική περίοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει και καθημερινά εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες φωτιές, την προσπάθεια που έγινε φέτος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα τα καμένα στρέμματα να είναι λιγότερα από

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202413:27

  Χθες στην Βουλή ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν θα χαριεντιζόταν με τον Ν. Παππά, με τον οποίο πρόσφατα ο κ. Σαμαράς είχε θερμή χειραψία. Ας ασχοληθούμε με τα σοβαρά, στα σύνορά μας…..Χωρίς άλλους επικίνδυνους χαριεντισμούς, βραχύβια «σύμφωνα φιλίας» και

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202412:17

  Για τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη  και τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης  βουλευτής Ροδόπης και καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.   Radio Thessaloniki 94.5 ·

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202411:52

      Το ΠΑΣΟΚ θα είναι παντού, τόνισε η κ. Διαμαντοπούλου. «Θα προχωρήσει πρώτα σε ένα πολιτικό συνέδριο για την πλήρη αποτύπωση των θέσεών του. Θα γίνει προεργασία σε όλη την Ελλάδα με επιλογή των βασικών θεμάτων»    

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:48

ΕΛΛΑΔΑ

24.10.202416:47

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:36

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202416:30

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

24.10.202415:42

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή