Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / ΟΑΣΘ: 80 νέα λεωφορεία στην πόλη από τον Σεπτέμβριο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21/07/202110:50

ΟΑΣΘ: 80 νέα λεωφορεία στην πόλη από τον Σεπτέμβριο

30 αρθρωτά και 50 κανονικά λεωφορεία αναμένονται στην Θεσσαλονίκη από τον Σεπτέμβριο. 

ΟΑΣΘ: 80 νέα λεωφορεία στην πόλη από τον Σεπτέμβριο

Γράφει thessnews

30 αρθρωτά και 50 κανονικά λεωφορεία αναμένονται στην Θεσσαλονίκη από τον Σεπτέμβριο. 

Ο ΟΑΣΘ παρέλαβε χθες την Πράξη του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την οποία διαπιστώθηκε η νομιμότητα της ενεργοποίησης της προαίρεσης μίσθωσης λεωφορείων. Η νέα σύμβαση πρόκειται να φέρει ακόμη 80 λεωφορεία (30 αρθρωτά και 50 κανονικά), στη Θεσσαλονίκη.

«Στο διάστημα από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, που προβλέπεται η σταδιακή ένταξη των νέων λεωφορείων στον στόλο του ΟΑΣΘ, πλέον ο αριθμός των λεωφορείων σε κυκλοφορία θα ξεπεράσει τα 550 και θα είναι 2,5 φορές μεγαλύτερος από αυτόν που παραλάβαμε σε κυκλοφορία τον Αύγουστο 2019 (213 λεωφορεία).

Έτσι συνολικά, στην ΠΕ Θεσσαλονίκης έχουν έρθει και έρχονται 260 μισθωμένα λεωφορεία, 50 λεωφορεία από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, και 125 λεωφορεία από τα ΚΤΕΛ, δηλαδή, συνολικά τετρακόσια οχήματα» τονίζει ο ΟΑΣΘ σε ανακοίνωσή του.

«Πλέον, η μεθοδική προσπάθεια των τελευταίων μηνών αποδίδει καρπούς, και στο αμέσως προσεχές διάστημα ΔΕΝ ΘΑ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ πρόβλημα ΟΑΣΘ, αλλά η περιπέτεια που η αβελτηρία και ιδεοληψίες των παρελθόντων ετών προκάλεσαν στη αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης θα αποτελεί θλιβερό παρελθόν.

Η διοίκηση του ΟΑΣΘ, υπό την καθοδήγηση και την αμέριστη υποστήριξη του Υπουργείου Μεταφορών, κ. Κ. Καραμανλή, αλλά και την στήριξη συνολικά της Κυβέρνησης, εκπόνησε και εφάρμοσε ένα συνεκτικό και αποτελεσματικό σχέδιο διαχείρισης της κρίσης που κληρονόμησε και στην αστική συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης» υπογραμμίζει ο ΟΑΣΘ.

«Είναι περισσότερο από βέβαιο ότι όλοι οι πολίτες γνωρίζουν την πραγματικότητα και έχουν γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που εξαθλίωσαν το επιβατικό κοινό, καταστρέφοντας την αστική συγκοινωνία στην Θεσσαλονίκη. Είναι οι ίδιοι που σήμερα προσπαθούν να βρουν (και να προκαλέσουν) προβλήματα στις λύσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται. Αντί, επιτέλους, να σιωπούν, προσπαθούν να παραπλανήσουν, αποδεικνύοντας ότι μόνο για “fake news” είναι ικανοί.

Όμως εμείς στον ΟΑΣΘ, συνεχίσουμε να απαντάμε με σχέδιο και πρόγραμμα, με έργα και όχι λόγια, γιατί προτεραιότητα μας είναι η Θεσσαλονίκη και οι πολίτες» σημειώνει.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή