Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Ν. Ανδρουλάκης στο ΡΘ για κορωνοϊό: Η αίσθηση εφησυχασμού που παρήγαγε η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

28/01/202108:58

Ν. Ανδρουλάκης στο ΡΘ για κορωνοϊό: Η αίσθηση εφησυχασμού που παρήγαγε η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος

Ν. Ανδρουλάκης στο ΡΘ για κορωνοϊό: Η αίσθηση εφησυχασμού που παρήγαγε η κυβέρνηση είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος

Γράφει thessnews

Για τον πόλεμο που ξέσπασε μεταξύ Ε.Ε και AstraZeneca με φόντο τις παραδόσεις των εμβολίων μίλησε ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγης, Νίκος Ανδρουλάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο, ενώ παράλληλα άσκησε και κριτική στην κυβέρνηση για το κλίμα που δημιούργησε ενόψει των εμβολιασμών.

«Είναι μια κατάσταση πάρα πολύ δύσκολη διότι σηκώσανε πολύ τον πήχη οι ευρωπαϊκές χώρες. Η Ευρώπη έχει περίπου μισό δισεκατομμύριο πληθυσμό, έχει δεσμευθεί να στηρίξει τα δυτικά Βαλκάνια οπότε χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλες ποσότητες εμβολίων για να καλύψει όλη αυτή την γεωγραφική περιοχή» είπε αρχικά ο κ. Ανδρουλάκης.

«Κάποιες εταιρίες έχουν δώσει εμβόλια στην ΕΕ. Υπάρχει μεγάλο θέμα με την ΑstraZeneca η οποία λέει ότι δεν έχει την επάρκεια αυτή τη στιγμή με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω οι εμβολιασμοί. Ένα από τα εργοστάσια που λέει ότι έχει πρόβλημα είναι στο Βέλγιο και χθες έστειλαν οι αρχές ειδικούς για να ελέγξουν αν αυτά που λέει ισχύουν. Αυτά θα το μάθουμε το επόμενο διάστημα» πρόσθεσε.

Παράλληλα ο κ. Ανδρουλάκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας πως «λέγοντας έρχεται το εμβόλιο και τελειώνουν τα βάσανά μας, υπάρχει ένα μεσοδιάστημα για να εμβολιαστεί ο πληθυσμός. Κακώς η κυβέρνησή μας σήκωσε τόσο πολύ τον πήχη. Και έλεγε ότι δύο εκατ. τον μήνα χωρίς να έχουμε τα εμβόλια στα χέρια μας. Αυτό το μεσοδιάστημα είναι πολύ επικίνδυνο και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός».

«Πρέπει η επιστήμη να είναι αυτή που θα μας οδηγοί και όχι οι μικροπολιτικοί συμβιβασμοί. Νοιώσαμε μετά τα Χριστούγεννα  ότι τα πράγματα θα αλλάξουν ραγδαία. Η αίσθηση αυτή εφησυχασμού που παρήγαγε η κυβέρνηση, είναι πάρα πολύ μεγάλο λάθος. Αυτός ο εφησυχασμός δεν απαντάται ρεαλιστικά με τα όσα συμβαίνουν», υπογράμμισε.

Ο κ. Ανδρουλάκης παράλληλα είπε χαρακτηριστικά πως «θεωρώ πολύ στενάχωρο να υπάρχει μια εκλογολογία στον τόπο σε σχέση με τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές. Αντί να ψάχνουν λύση στα προβλήματα του λαού, να ψάχνουν περιφέρειες που θα είναι υποψήφιοι.  Να μειωθούν τα κρούσματα στην Ελλάδα να έχουμε όσο μικρότερες γίνεται απώλειες και να πάρουμε τα χρήματα από την ΕΕ με ένα συγκεκριμένο σχέδιο. Προτεραιότητες είναι αυτές».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202411:10

  Η 28η Οκτωβρίου είναι μια διαρκής υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη κι αν έχουμε μπροστά μας το «αδύνατο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook.   «Ογδόντα τέσσερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202414:00

  Βόλτα στο κέντρο της Θεσσαλονικης έκανε μετά την δοξολογία στον Άγιο Δημήτριο ο πρόεδρος  του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Συνομίλησε με κόσμο και κάθισε με συνεργάτες του σε κεντρικό καφέ της πόλης. Στη βόλτα στην Αγίας Σοφίας συνομίλησε με κόσμο

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202413:57

  Στη δοξολογία της Ιεράς Μητροπόλεως του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, παρευρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης.  Αν και στην εκκλησία φορούσε σακάκι μετά το πέρας της θείας λειτουργίας έμεινε με το πουκάμισο και με αυτό έκανε δηλώσεις στις κάμερες. «Ας ευχηθούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

  Κυριαρχία Μητσοτάκη και «Νέας Δημοκρατίας» δείχνει η δημοσκόπηση της MRB που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ο Νίκος Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ βρίσκονται στη δεύτερη θέση με σχεδόν διπλάσια διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τέταρτη η «Ελληνική Λύση»

thess

Επικαιρότητα

ΕΛΛΑΔΑ

27.10.202409:10

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

26.10.202421:51

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή