Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / Τσαλικάκης στο ΡΘ: Προχωρούν κανονικά οι εμβολιασμοί – Το περιμένουμε το τρίτο κύμα (audio)

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

29/01/202110:28

Τσαλικάκης στο ΡΘ: Προχωρούν κανονικά οι εμβολιασμοί – Το περιμένουμε το τρίτο κύμα (audio)

Τσαλικάκης στο ΡΘ: Προχωρούν κανονικά οι εμβολιασμοί – Το περιμένουμε το τρίτο κύμα (audio)

Γράφει thessnews

ΡΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Για τους εμβολιασμούς και την προετοιμασία ενόψει ενός πιθανού τρίτου κύματος μίλησε ο Διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και στον Χρήστο Νικολαΐδη.

«Έχουμε αναπτύξει 22 εμβολιαστικές γραμμές, προχωράμε κανονικά. Στα νοσοκομεία οι εμβολιασμοί είναι περίπου στους 1200 με 1300 καθημερινά και περίπου άλλους 1800 με 2000 στα κέντρα υγείας» είπε αρχικά ο κ. Τσαλικάκης.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ΑΧΕΠΑ ολοκληρώνεται αυτές τις μέρες στο ΑΧΕΠΑ και μέσα στην επόμενη εβδομάδα ολοκληρώνονται και στα άλλα νοσοκομεία.

Αναφορικά με τις παραδόσεις των εμβολίων ο κ. Τσαλικάκης τόνισε πως «αυτό το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Ελλάδα είναι Ευρωπαϊκό. Εμείς είμαστε έτοιμοι και περιμένουμε τα εμβόλια».

Όπως είπε το επόμενο χρονικό διάστημα θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες ενώ θα «κατέβει» και το ηλικιακό όριο των ατόμων που θα έχουν δικαίωμα να εμβολιαστούν.

«Ο κόσμος είναι συνεπέστατος. Ειδικά στα 85 συν είχαν και μια λαχτάρα να κάνουν το εμβόλιο. Ακόμα και το Σάββατο που είχαμε τα χιόνια ελάχιστες ήταν οι ακυρώσεις», υπογράμμισε ο κ. Τσαλικάκης για τους εμβολιασμούς.

Ερωτηθείς για την προετοιμασία ενόψει ενός πιθανού δεύτερου κύματος είπε πως «το πρώτο κύμα ήταν κάτι που μπορέσαμε να περιορίσουμε σε νοσοκομεία αναφοράς. Δεν είχε σχέση η ένταση και οι αριθμοί του πρώτου με το δεύτερο. Φτάσαμε στο πιο ακραίο σχέδιο. Ο σχεδιασμός υπάρχει και τώρα υπάρχει σχεδιασμός. Να δούμε τα λάθη μας να ανασχεδιάσουμε. Η δικτύωση έχει βγει περιμένουμε και έναν εξοπλισμό. Οργανωνόμαστε. Το περιμένουμε το τρίτο κύμα και πρέπει να προσέχουμε.Αυτό το διάστημα μας δίνε μια ευκαιρία να πάρει το νοσοκομείο κάποιες ανάσες . Παίρνουμε την ευκαιρία για να δούμε τι πρέπει να αλλάξει για να γίνουμε καλύτεροι».

Ακούστε την συνέντευξη

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202414:30

Τα Κουφάλια επέλεξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για το πρωί της παραμονής της 28ης Οκτωβρίου προκειμένου να δει φίλους και μέλη του ΠΑΣΟΚ στην Β εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης όπου βγήκε πρώτος και με διαφορά στις δυο πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις του

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202414:23

Eπιμένει να μην αναγνωρίζει τον αποκλεισμό του από την κούρσα για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ o Στέφανος Κασσελάκης επαναλαμβάνοντας πως το συνέδριο είναι το μόνο αρμόδιο για την επικύρωση της υποψηφιότητάς του. «Πρέπει να γίνει το συνέδριο. Όπως ξέρετε υπάρχει

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202413:35

Με αναφορές στην εθνική επέτειο, την ακρίβεια και την παραγωγική ανασυγκρότηση. Μια χώρα που διδάσκεται από το παρελθόν, μεριμνά για το παρόν και κοιτάζει άφοβα το μέλλον σημειώνει ο πρωθυπουργός για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Η Ένωση Σούπερ-Μάρκετ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202411:10

  Η 28η Οκτωβρίου είναι μια διαρκής υπόμνηση για το τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη κι αν έχουμε μπροστά μας το «αδύνατο», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook.   «Ογδόντα τέσσερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202421:45

  Στη σημαντική υπέρβαση του δημοσιονομικού πλεονάσματος και τη μεγάλη μείωση του δημόσιου χρέους αποτυπώνεται η θετική πορεία της οικονομίας.   Είναι χαρακτηριστικό ότι το Δεκέμβριο θα υπάρξει νέα πρόωρη αποπληρωμή χρέους 7,9 δισ., η μεγαλύτερη μέχρι τώρα. Στην τήρηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

26.10.202420:45

  Χωρίς τέλος μαίνεται η εσωκομματική μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ενόψει συνεδρίου και εκλογών, την ώρα που το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατρακυλά πέμπτο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για το OPEN.

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

27.10.202413:35

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή