Αρχική / AUTO MOTOSPORTS / ΠΑΟΚ : Έγινε το πρώτο – και πιο σημαντικό – βήμα για την Νέα Τούμπα!

AUTO MOTOSPORTS

22/06/202209:52

ΠΑΟΚ : Έγινε το πρώτο – και πιο σημαντικό – βήμα για την Νέα Τούμπα!

Για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες έκανε λόγο ο Μάκης Γκαγκάτσης κατά την διάρκεια της παρουσίασης της συμφωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με Salfo-Populous για την ανέγερση της Νέας Τούμπας επισημαίνοντας πως τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνδρομή του Ιβάν Σαββίδη.

ΠΑΟΚ : Έγινε το πρώτο – και πιο σημαντικό – βήμα για την Νέα Τούμπα!

Γράφει 3dsmin@

Για μία από τις πιο ιστορικές ημέρες έκανε λόγο ο Μάκης Γκαγκάτσης κατά την διάρκεια της παρουσίασης της συμφωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με Salfo-Populous για την ανέγερση της Νέας Τούμπας επισημαίνοντας πως τίποτα δεν θα ήταν εφικτό χωρίς τη συνδρομή του Ιβάν Σαββίδη.

Παράλληλα, επισήμανε πως κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας έγινε το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του χτισίματος Νέας Τούμπας με την υπογραφή των συμβάσεων, η οποία στόχος είναι να είναι έτοιμη το 2026 (σ.σ. οικοδομική άδεια το καλοκαίρι του 2023).

Και όπως συμπλήρωσε ο υπεύθυνος εγκαταστάσεων και ανάπτυξης κτηριακών υποδομών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημογιάννης: «Στόχος μας είναι να είμαστε στο νέο γήπεδο το 2026 και είναι ένας στόχος ρεαλιστικος…».

Από εκεί και πέρα, δεν τέθηκε θέμα χωρητικότητας καθώς θα καταρτιστεί από το business plan», με τον κ.Δημογιάννη να υποστηρίζει πως: «Το ΠΔ μας δίνει δυνατότητα και για μεγαλύτερες χωρητικότητες, αλλά το ελάχιστο όριο είναι οι 35.000. Να είστε σίγουροι ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την βέλτιστη χωρητικότητα της Νέας Τούμπας».

Οι τρεις κατευθυντήριες γραμμές στους μελετητές είναι:

Πλήρης εφαρμογή των κανόνων UEFA & FIFA για την ασφάλεια

Μεταφορά της ψυχής και της ατμόσφαιρας του υφισταμένου γηπέδου στο νέο.

Εμπορική λειτουργία του γηπέδου 365 μέρες το χρόνο

Από την πλευρά του ο project director, Δημήτρης Μουτσάκης, έβαλε στην εξίσωση της κουβέντας και τον κόσμο του ΠΑΟΚ, υπογραμμίζοντας πως μέσα στο επόμενο δίμηνο, ο Δικέφαλος θα παραλάβει τρεις προτάσεις των μελετών του γηπέδου, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τους επιτελείς του Δικεφάλου και στη συνέχεια από τον κόσμο προκειμένου να καταλήξουν στην τελική πρόταση.

Μιλώντας για το project της Νέας Τούμπας, ο κ.Φωτεινός υποστήριξε πως: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα συγκινημένος και περήφανος κοντά στην καταπληκτική ομάδα του ΠΑΟΚ. Επισκέφτηκα πριν από 3-4 χρόνια και περπάτησα στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί να μην είμαι ΠΑΟΚ αλλά ένιωσα μια ανατριχίλα περπατώντας μέσα στο γήπεδο. Ήταν κάτι πρωτόγνωρο για μένα!

Όταν καλεστήκαμε από τον ΠΑΟΚ να καταθέσουμε την πρόταση μας για τις μελέτες και τον συντονισμό της Νέας Τούμπας, σκεφτόμουν ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός. Σκέφτηκα ότι η εταιρεία Populous είναι η ιδανική λύση με τεράστια εμπειρία σε κατασκευή γηπέδων, μαζί με μια σειρά από μελετητικά γραφεία. Αυτή ήταν η ιδέα του σχηματισμού αυτής της ομάδας…».

Nick Reynolds: «Θέλουμε να συμπεριλάβουμε την ιστορία του ΠΑΟΚ»

Από την πλευρά του, ο project director της Νέας Τούμπας, επισήμανε: «Είμαι μεγάλη μας χαρά να βρίσκομαι εδώ σήμερα μαζί σας. Είναι μεγάλη τιμή να αναλάμβουμε αυτό το πρότζεκτ και είναι πολύ σημαντικό που θα δουλέψουμε με μια τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ. Είναι ένα έργο που θέλουμε να συμπεριλάβουμε μέσα όλη την ιστορία της ομάδας.

Όπως γνωρίζετε, η σχεδιαστική μας προσέγγιση είναι να δημιουργήσουμε ένα έργο μοναδικό για το περιβάλλον και για την κοινότητα συνολικά. Έχουμε την τύχη ως εταιρεία να σχεδιάζουμε στάδια για στιγμές με μεγάλο πάθος, σχεδιάζουμε για μια ομάδα με πλούσια και σπουδαια ιστορία. Όπως έχουμε συζητήσει πολλές φορές πρόκειται για ένα νέο σώμα.

Με αυτόν τον τρόπο θέλουμε να βοηθήσουμε τον ΠΑΟΚ να κάνει ένα γήπεδο που θα είναι τοπόσημο για την Θεσσαλονίκη. Δεν θα είναι ένα απλό στάδιο, αλλά θα είναι ένα hub για όλους, ένα μέρος για εκδηλώσεις όλο τον χρόνο και για όλους τους κατοίκους της πόλης, έτσι ώστε να αυξήσουμε την χρήση του γηπέδου πέραν των αγωνιστικών δεδομένων».

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:39

Η οδήγηση μπορεί να είναι μια αγχωτική εμπειρία, επηρεαζόμενη από παράγοντες που συχνά ξεπερνούν τον έλεγχο μας — από την κακή υποδομή δρόμων μέχρι τη διαθεσιμότητα σημείων φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Πράγματι, οι παγκόσμιες αναζητήσεις για «άγχος κατά την οδήγηση» αυξήθηκαν

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202416:01

Η αυτοκινητοπομπή «Eurasian Tour with AITO», αποτελούμενη από τα μοντέλα AITO 9, AITO 7 και AITO 5, ξεκίνησε από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Chongqing και διένυσε 15.000 χιλιόμετρα σε 38 ημέρες, διασχίζοντας 12 χώρες της Ασίας και της Ευρώπης,

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:40

  Με μια εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης δόθηκε επίσημα η εκκίνηση στα FIA Motorsport Games, μια διοργάνωση που πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA). Το απόγευμα της Τετάρτης 23 Οκτωβρίου, η Πόλη των Τεχνών και των Επιστημών

AUTO MOTOSPORTS

24.10.202409:29

  Ο 12ος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι FIA 2024 (WRC) έφερε τη Hyundai Motorsport αντιμέτωπη με 18 ειδικές διαδρομές σε Τσεχία, Αυστρία και Γερμανία. Οι Andreas Mikkelsen και Torstein Eriksen συμμετείχαν στον πρώτο τους αγώνα μετά το Rally Πολωνίας

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202415:48

Η Jeep® και η The North Face δούλεψαν από κοινού για δύο χρόνια και το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Jeep Avenger 4xe The North Face Edition. Πρόκειται για μια μοναδική έκδοση του μοντέλου, η οποία ενσαρκώνει τις αξίες που

AUTO MOTOSPORTS

23.10.202409:26

  Η Audi ανοίγει το επόμενο κεφάλαιο στην επιτυχημένη της ιστορία στη μεσαία κατηγορία με τη νέα οικογένεια A5. Η δυναμική σχεδιαστική γραμμή της τελευταίας γενιάς, που τώρα ονομάζεται Audi A5, κυκλοφορεί 30 χρόνια μετά το πρώτο Audi A4 και

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή