Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / Νέα Τούμπα: Οι πρώτες υπογραφές για το καινούριο γήπεδο του ΠΑΟΚ – Στόχος η ολοκλήρωση το 2026

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

21/06/202214:56

Νέα Τούμπα: Οι πρώτες υπογραφές για το καινούριο γήπεδο του ΠΑΟΚ – Στόχος η ολοκλήρωση το 2026

Η κατασκευή του νέου γηπέδου θα γίνει αποκλειστικά με χρηματοδότηση του Ιβάν Σαββίδη.

Νέα Τούμπα: Οι πρώτες υπογραφές για το καινούριο γήπεδο του ΠΑΟΚ – Στόχος η ολοκλήρωση το 2026

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου οι δύο εταιρείες Salfo και Populous, που θα αναλάβουν τη μελέτη του masterplan και του business plan για τη Νέα Τούμπα θα παρουσιάσουν τρεις προτάσεις για τη μορφή του γηπέδου και για τον περιβάλλοντα χώρο, σύμφωνα με τη «γραμμή» που δόθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

 

Οι τρεις προτάσεις θα αφορούν την πλήρη εφαρμογή των κανόνων κατασκευής του γηπέδου, σύμφωνα με τα πρότυπα της UEFA και της FIFA η διασφάλιση της «συγγένειας» με το συναίσθημα και την ιστορία της ομάδας καθώς και η πλήρης αξιοποίηση του χώρου ώστε να λειτουργεί 365 ήμερες το χρόνο προς όφελος της γειτονιάς της Τούμπας και της πόλης της Θεσσαλονίκης

Στη συνέχεια, η ΠΑΕ, με απόλυτη διαφάνεια και την διαρκή ενημέρωση του κοινού, θα επιλέξει μια από τις προτάσεις, θα εκδοθεί η σχετική άδεια κατεδάφισης του υπάρχοντος γηπέδου μέσα στο καλοκαίρι του 2023 ενώ παράλληλα θα δοθεί και η μελέτη του περιβάλλοντα χώρου στο δήμο για να καταλήξει στην Περιφέρεια που θα αναλάβει τη χρηματοδότηση του εκτός γηπέδου χώρου.

«Το έργο έχει σημασία για όλη την Θεσσαλονίκη, θα αναγεννήσει όλη την περιοχή της Τούμπας. Θα σεβαστεί το περιβάλλον, θα δώσει ζωή στην περιοχή και πράγματι χρειάζεται μια τέτοια ανάπτυξη. Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο θέλουμε να κάνουμε έναν χώρο που θα δώσει βιωσιμότητα στην περιοχή. Να έρχονται οικογένειες, να αθλούνται άτομα από όλη την πόλη. Για το έργο της Νέας Τούμπας υπήρχαν αρκετοί ενδιαφερόμενοι, αλλά τελικά επελέγησαν οι Salfo και Populous ήταν οι καλύτερες επιλογές» τόνισε ο project director της νέας Τούμπας και Τεχνικός Διευθυντής στον Όμιλο Dimera, Δημήτρης Μουτσάκης.

 

Ακλόνητο Προεδρικό Διάταγμα

 

O project manager του έργου, Γιάννης Δημογιάννης, ανέλυσε τα όσα προηγήθηκαν της σημερινής συμφωνίας με τις δυο εταιρείες κολοσσούς. «Αυτό που ζούμε σήμερα εδώ, ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια, όταν σε μία εσωτερική σύσκεψη με τον Ιβάν Σαββίδη συμφωνήσαμε και πρώτος από όλους αυτός, πως εδώ είναι το σπίτι του ΠΑΟΚ. Ξεκίνησε ένας αγώνας για να εξασφαλίσουμε την επιπλέον έκταση που χρειαζόμασταν και με επιμονή, τα καταφέραμε. Καταρτίσαμε τον φάκελο του ειδικού χωρικού σχεδίου πέρασαν όλα τα στάδια, όλοι οι έλεγχοι και σήμερα, έχουμε ακλόνητο Προεδρικό Διάταγμα και πάνω σε αυτό, θα χτίσουμε τη νέα Τούμπα.

Σύμφωνα με τον κ Δημογιάννη, άμεσα θα συνταχθούν μνημόνια συνεργασίας με τον Δήμο (θα αφορά στις λειτουργίες που θα υπάρχουν πέριξ του γηπέδου), μνημόνιο με το Υπουργείο Πολιτισμού (για την γρήγορη επίλυση ζητημάτων με την Αρχαιολογία), με την Περιφέρεια και την Κυβέρνηση.

«Στόχος μας είναι το 2026 να είμαστε στο νέο γήπεδο. Είναι εφικτός, εφόσον κινηθούν όλοι σε αυτό το κομμάτι», ανέφερε ο κ. Δημογιάννης.

«Θα φτιαχτεί ένα στάδιο που συζητηθεί σε όλη την Ευρώπη και θα κάνει περήφανη τη Θεσσαλονίκη. Το 2026 είναι εφικτό εφόσον δουλέψουμε όλοι μαζί, δηλαδή και η περιφέρεια και ο δήμος και η κυβέρνηση. Είμαι αισιόδοξος για το 2026» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Salfo, Ιωάννης Φωτεινός.

Από την πλευρά του ο Nick Reynolds, διευθύνων σύμβουλος της Populous, ανέλυσε το όραμά του για την κατασκευή του γηπέδου.

Σημειώνεται ότι η κατασκευή του νέου γηπέδου θα γίνει αποκλειστικά με χρηματοδότηση του Ιβάν Σαββίδη.

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

#TAGS:

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο Δέσποινα Κρητικού

Η Δέσποινα Κρητικού από το 1993 μέχρι σήμερα, έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, στην ΕΡΤ 3, στις εφημερίδες 4η Εξουσία, ΚΕΝΤΡΙ, FREE DAY, ΚΑΡΦΙΤΣΑ, στην TV 100, σε ειδησεογραφικά portals και σε γραφεία Τύπου ενώ έχει στο ενεργητικό της πολλές δημοσιογραφικές αποστολές εντός και εκτός Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202415:20

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή