Αρχική / ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ / ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ: Γ. Αμανατίδης VS Δ. Σταμάτης

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24/10/201622:06

ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ: Γ. Αμανατίδης VS Δ. Σταμάτης

ΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ: Γ. Αμανατίδης VS Δ. Σταμάτης

Γράφει ThessNews-DESK

ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ || xenikol@hotmail.com

Δύο κορυφαία στελέχη των κομμάτων τους που προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη βάζει «Απέναντι» σήμερα η ThessNews!

Τον Γιάννη Αμανατίδη, βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης και Υφυπουργό Εξωτερικών- αρμόδιο για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και

Τον Δημήτρη Σταμάτη, βουλευτή Επικρατείας και πρώην Υπουργό Επικρατείας, από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δύο πολιτικοί απαντούν στις ίδιες ερωτήσεις για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας, τη δική τους πολιτική παρέμβαση αλλά και μία περισσότερο «provocative» ερώτηση για το πώς αντιλαμβάνονται τον πολιτικό τους αντίπαλο…

Δείτε τις απαντήσεις τους και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα…

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

– Τι σκεφθήκατε όταν τελείωνε η συζήτηση στη Βουλή για τη Διαφθορά και τη Διαπλοκή; Σας έκανε καθόλου σοφότερους;

– Για ποιο στοιχείο, απόφαση, χειρισμό δικό σας ή της κυβέρνησης του κόμματός σας είστε αληθινά υπερήφανος;

– Ποιο στοιχείο, απόφαση ή χειρισμός δικός σας ή της κυβέρνησης του κόμματός σας θα θέλατε σήμερα και εκ των υστέρων να μην είχε συμβεί ποτέ, καθώς δεν σας έκανε καθόλου υπερήφανο;

– Ποιο πιστεύετε ότι ήταν ένα αληθινά καλό και θετικό μέτρο που πήρε η κυβέρνηση του αντίπαλου κόμματος (δεν μπορεί, θα αναγνωρίσετε έστω ένα…)

– Τελικά, υπάρχει (διαχρονικά) παρέμβαση της εκάστοτε Κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη;

Γιάννης Αμανατίδης: «Στη Βουλή αποκαλύψαμε τη Διαπλοκή»!

  1. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δόθηκαν απαντήσεις σε όλη την προσπάθεια παραπληροφόρησης και σπίλωσης της κυβέρνησης και κατέπεσαν ισχυρισμοί και κατηγορίες κατά στελεχών της. Άλλωστε, η στοχοποίηση προσώπων της κυβέρνησης, μόνο στόχο είχε να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημά της, για αυτό και όσοι το επιχείρησαν έλαβαν σαφές και καθαρό μήνυμα: κανείς δεν μας κρατάει και οι νόμοι ισχύουν για όλους.

Ταυτόχρονα, αναδείχθηκε το πλέγμα της διαπλοκής, με ονοματεπώνυμα, της προηγούμενης περιόδου διακυβέρνησης, από τα κόμματα που είναι σήμερα στην αντιπολίτευση. Από αυτήν την άποψη, έγινα σοφότερος παρακολουθώντας από τα έδρανα της Βουλής τη συζήτηση.

  1. Για πολλές δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, αλλά και πρωτοβουλίες που αφορούν κυρίως στην νεολαία. Για παράδειγμα, το Υπουργείο Ανάπτυξης προωθεί ένα πλέγμα δράσεων για την επασύνδεση και επιστροφή των νέων επιστημόνων μας στην πατρίδα, μετά τη διαρροή εγκεφάλων («brain drain»), γύρω από τρεις άξονες: την αυτοαπασχόληση πτυχιούχων, την ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων και συστάδων επιχειρήσεων, τη στήριξη των νέων ερευνητών και τη δημιουργία ερευνητικών ομάδων, καθώς και την απόκτηση ακαδημαϊκής διδακτικής εμπειρίας από νέους διδάκτορες.

Αλλά και στο Υπουργείο Εξωτερικών, η επανεκκίνηση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) με νομοθετική μας πρωτοβουλία το επόμενο διάστημα, η βοήθεια στα Πρεσβυγενή Πατριαρχεία, η επιλύση ζητημάτων του Αγίου Όρους και η ανάδειξή του, όπως και η αλλαγή που επιφέραμε νομοθετικά για την Ελληνόγλωσση εκπαίδευση στο εξωτερικό φέτος, που για πρώτη φορά όλα τα σχολεία μας λειτούργησαν κανονικά, μας ικανοποιούν και μας δίνουν ώθηση να συνεχίσουμε ακόμη πιο δυναμικά.

Επίσης, είμαι υπερήφανος για την επανεκκίνηση του μετρό στη Θεσσαλονίκη και της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπως και για την έναρξη της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

3, Λάθη δεν κάνει μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε και είναι αδρανής. Ωστόσο, χειρισμοί που δεν θα με έκαναν καθόλου υπερήφανο προς το παρόν δεν υπάρχουν.

  1. Θα έλεγα ότι η Διαύγεια είναι ένα μέτρο προς θετική κατεύθυνση, ο νόμος για τις θρησκευτικές κοινότητες, αλλά και βήματα που σημειώθηκαν τα προηγούμενα χρόνια στον τομέα της ενεργειακής πολιτικής και η κυβέρνησή μας συνέχισε και ολοκλήρωσε, με γνώμονα την αναβάθμιση της χώρας μας στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη και με τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα να διαδραματίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτόν τον σχεδιασμό.
  2. Για εμάς η Δικαιοσύνη ήταν, είναι και θα είναι ανεξάρτητη. Στη δική μου αντίληψη δεν έχει υποπέσει καμία τέτοια περίπτωση, ωστόσο αυτό που θα πρέπει να προχωρήσουμε περαιτέρω ως κυβέρνηση είναι η θεσμοθέτηση μέτρων, έτσι ώστε η απονομή της δικαιοσύνης να συμβαίνει όσο δυνατόν συντομότερα, καθώς πολλές φορές η μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης οδηγεί τελικά στη μη απόδοσή της.

Δημήτρης Σταμάτης: Είναι ολοφάνερη η παρέμβαση Τσίπρα στη Δικαιοσύνη!

  1. Ο κ. Τσίπρας προκάλεσε αυτή τη συζήτηση απειλώντας με αποκαλύψεις για διαφθορά και μάλιστα με ονόματα και διευθύνσεις. Τελικά, παρέπεμψε για τις “αποκαλύψεις” στην Εξεταστική Επιτροπή, ενώ “ξέχασε” να αναφέρει έστω ένα όνομα. “Ξέχασε” ακόμη και το όνομα εκείνου του “αγνώστου” που αγόρασε παρανόμως μετοχές της ΑΥΓΗΣ! Αντίθετα, κατά τη συζήτηση, αποκαλύφθηκαν οι στενές σχέσεις μελών της Κυβέρνησης με τον κ. Καλογρίτσα και οι μεθοδεύσεις που έγιναν, μέσω ATTICABANK, προκειμένου να αποκτήσει τηλεοπτικό σταθμό ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης, είναι χαρακτηριστικό πως, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε 12 προτάσεις για την αντιμετώπιση της διαφθοράς, ο κ. Τσίπρας ούτε προτάσεις είχε ούτε απήντησε στις προτάσεις του Προέδρου της ΝΔ.
  2. Αισθάνομαι υπερήφανος γιατί ήμουν Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά. Μιας Κυβέρνησης που παρέλαβε τη χώρα στα πρόθυρα της καταστροφής και κατάφερε, βήμα βήμα, να την οδηγήσει σε ανάκαμψη και ανάπτυξη. Αποκατέστησε το κύρος και την αξιοπρέπεια της χώρας στο εξωτερικό και αναπτέρωσε τις ελπίδες στο εσωτερικό. Είπαμε την αλήθεια στον λαό, έστω κι αν αυτό μας στοίχισε τελικά τις εκλογές. Χαίρομαι που σήμερα, έστω και εκ των υστέρων, ολοένα και πληθαίνουν οι πολίτες που αναγνωρίζουν το έργο της Κυβέρνησής μας.
  3. Δεν αμφισβητώ ότι κάναμε και λάθη. Ήταν λογικό άλλωστε, αφού κληθήκαμε μέσα σε 2 1/2 χρόνια να «βγάλουμε τα κάστανα από τη φωτιά» και να διορθώσουμε λάθη και παραλείψεις δεκαετιών. Έχοντας, μάλιστα, απέναντί μας μια έξαλλη αντιπολίτευση που μας συκοφαντούσε και μας καθύβριζε καθημερινά και ταυτόχρονα εξαπατούσε τον λαό με ψεύτικες υποσχέσεις. Δεν μπορώ να διακρίνω, όμως , κάποιο μεγάλο λάθος που να έβλαψε την πατρίδα μας ή τους πολίτες. Νομίζω πως το μειονέκτημα που διέκρινε την Κυβέρνησή μας ήταν η αναποτελεσματική επικοινωνιακή πολιτική μας.
  4. Λυπάμαι, αλλά δεν μπορώ να προσποιηθώ και να πω κάτι που δεν πιστεύω. Όταν κάποιος βάζει φωτιά στο σπίτι μας, δεν μπορώ να τον επαινέσω επειδή μετά πήρε ένα λάστιχο και την καταβρέχει. Γιατί αυτό ακριβώς έχει συμβεί με την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Έβαλε τη χώρα σε μια μεγάλη περιπέτεια, που προκάλεσε ζημιά στην εικόνα της διεθνώς και κόστισε στον ελληνικό λαό τουλάχιστον 100δισ. ευρώ. Οι προχθεσινές αποκαλύψεις του κ. Ολάντ – φίλου του κ.Τσίπρα – είναι ανατριχιαστικές για την κατάληξη που θα μπορούσε να έχει η επικίνδυνη και τυχοδιωκτική πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Τι να το κάνω αν, στην ομιλία του στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας διαπιστώνει τώρα ότι η έξοδος από την Ευρωζώνη θα είναι καταστροφική. Η ζημιά που έχει ήδη προκαλέσει είναι πολύ μεγάλη.
  5. Είναι αλήθεια ότι, κατά καιρούς, διατυπώνονταν υποψίες για πιθανές παρεμβάσεις Κυβερνήσεων στη Δικαιοσύνη. Ποτέ, όμως, δεν απεδείχθη κάτι τέτοιο. Σήμερα είναι ολοφάνερο πως η Κυβέρνηση επιχειρεί να ελέγξει τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και συμπεριφέρεται με τρόπο που δίνει, τουλάχιστον, την εντύπωση συναλλαγής με την κορυφή της. Όσα συνέβησαν κατά τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με την ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν έχουν ξαναγίνει ποτέ. Αυτό είναι άδικο για τους Έλληνες δικαστές και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία.

Από το φύλλο της THESSNEWS #23 (15-16/10/2016)

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο ThessNews-DESK

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202420:54

  Απαλλαγμένος από την ταλαιπωρία της φυλάκισης των 16 μηνών, ο εκλεγμένος Ευρωβουλευτής Φρέντης Μπελέρης επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και η πρώτη του συνάντηση είναι με τον υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για θέματα Μακεδονίας Θράκης Κώστα Γκιουλέκα. «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202419:22

Η προμήθεια των σκαφών, συνολικής αξίας άνω των 12.000.000€, περιλαμβάνει μεγάλα σκάφη ικανά να επιχειρούν υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες έως και 9 Μποφόρ, καθώς και μικρότερα σκάφη για επιχειρήσεις διάσωσης σε θαλάσσιες περιοχές και πλημμύρες.   «Για μία ακόμη φορά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202418:49

Ισχυρίζονται εκ νέου ότι οι έρευνες του ελληνικού σκάφους O/AEGAEO που πήραν παράταση μέχρι τις 30 Οκτωβρίου για την περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου, αφορούν σε περιοχές που ανήκουν σε «τουρκική υφαλοκρηπίδα». Προχθές, ο σταθμός της Σμύρνης είχε εκδώσει ταυτόσημη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:39

«H απόφαση της Δικαιοσύνης είναι ιδιαίτερα σημαντική. Διότι ανοίγει πλέον διάπλατα ο δρόμος για την πλήρη κι επίσημη αποκάλυψη της σκευωρίας Νovartis» τόνισε σε δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς προσθέτοντας ότι: «θα φανερωθούν τα αίτια και οι πρωταγωνιστές αυτής της

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202416:34

«Η Ελλάδα είναι Κράτος Δικαίου» τονίζει με ανάρτησή του στο Χ/Twitter ο Ανδρέας Λοβέρδος και προσθέτει: «Η επιλογή μου να εμπιστευθώ τη Δικαιοσύνη και να μην κρυφτώ πίσω από βουλευτικά προνόμια ήταν ακλόνητη. Πέρασα χίλιους κόπους βάσανα και θυσίες αλλά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

24.10.202414:52

  Για την αντιπυρική περίοδο που δεν έχει ακόμα τελειώσει και καθημερινά εξακολουθούμε να έχουμε δεκάδες φωτιές, την προσπάθεια που έγινε φέτος τόσο σε επίπεδο πρόληψης όσο και διαχείρισης δασικών πυρκαγιών με αποτέλεσμα τα καμένα στρέμματα να είναι λιγότερα από

thess

Επικαιρότητα

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή