Αρχική / ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ / ΠΚΜ: Συμμαχία παρατάξεων υπέρ των εμβολιασμών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

15/07/202115:00

ΠΚΜ: Συμμαχία παρατάξεων υπέρ των εμβολιασμών

Πέντε από τις δέκα παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας συντάσσονται σε κοινή εκστρατεία υπέρ των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Διοίκηση και μερίδα της αντιπολίτευσης παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου στη Βίλα Αλλατίνη.

ΠΚΜ: Συμμαχία παρατάξεων υπέρ των εμβολιασμών

Γράφει 3dsmin@

Πέντε από τις δέκα παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας συντάσσονται σε κοινή εκστρατεία υπέρ των εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού. Διοίκηση και μερίδα της αντιπολίτευσης παραχώρησε κοινή συνέντευξη τύπου στη Βίλα Αλλατίνη.

 

Μια διακαναλική συνέντευξη τύπου με τη συμμετοχή μόνο ειδικών και επιστημόνων που θα απαντήσουν ολοκληρωμένα σε όλες τις απορίες των πολιτών σχετικά με τον εμβολιασμό, πρότεινε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ανακοινώθηκε επικοινωνιακή εκστρατεία κατά του κορωνοϊού με σκοπό να πείσουν όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να προχωρήσουν στον εμβολιασμό.  Στην συνέντευξη τύπου συμμετείχαν εκτός από τον Περιφερειάρχη, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Χρήστος Γιαννούλης, Χρήστος Παπαστεργίου, Φίλιππος Γκανούλης, Δημήτρης Βάνης.

 

«Το μόνο μας όπλο»

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας δήλωσε πως το εμβόλιο είναι το μόνο όπλο και ο μόνος δρόμος για την έξοδο από την πανδημία, ενώ τόνισε πως : ” Στο ξεκάθαρο δίλλημα ή εμβολιαζόμαστε και προστατευόμαστε ή νοσούμε, η απάντηση είναι εμβολιαζόμαστε. Ο πιο μεταδοτικές ιός όμως είναι η παραφιλολογία και η αμφισβήτηση”.

Ακόμη έκκληση απηύθυνε προς τις διαφημιστικές εταιρείες στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής τους ευθύνης να καταθέσουν στην Περιφέρεια προτάσεις για προωθητικό υλικό υπέρ του εμβολιασμού, μια πρόταση του Χρήστο Παπαστεργίου από την παράταξη “Πράξεις για τη Μακεδονία”.

“Ο φόβος της ασθένειας και το τεράστιο οικονομικό πλήγμα που έχουμε υποστεί δοκιμάζουν την κοινωνία. Σε όλο αυτό ήρθε να δώσει τέλος η επιστήμη και η ιατρική κοινότητα. Μας έδωσε το μεγαλύτερο και το πιο αποτελεσματικό όπλο. Τα εμβόλια είναι το μεγαλύτερο μας όπλο. Είναι ο μοναδικός δρόμος για την έξοδο από αυτή την πανδημία” σημείωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

 

«Ζώη ή παρακμή το δίλημμα»

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της παράταξης «Κοιτάμε Μπροστά» Χρήστος Γιαννούλης τόνισε: “Είμαστε αυτό που κάνουμε και όχι αυτό που λέμε. Το δίλλημα το μεγάλο είναι ζωή ή παρακμή. Σήμερα ενώνουμε τις δυνάμεις μας, υπάρχουν πολιτικές διάφορες αλλά αυτό είναι το μείζων. Δεν έχουμε το περιθώριο να κοιτάξουμε κόμματα, παρατάξεις ή ελάσσονας σημασίας περιπτώσεις.

“Είναι υποχρέωση των διαφημιστικών να παρέχουν υποστήριξη” επισήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νέο εγχείρημα για ενημέρωση των πολιτών.

 

Πρόταση Παπαστεργίου που έγινε αποδεκτή

«Αν δεν δράσουμε όλοι μαζί με σεβασμό στην Δικαιοσύνη, δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο τέρμα, για να αποφύγουμε και την επόμενη μετάλλαξη που μπορεί να έρθει» ανέφερε από τη μεριά του ο Χρήστος Παπαστεργίου, επικεφαλής της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία», που έκανε και την σχετική πρόταση για κοινό μέτωπο στον Απ. Τζιτζικώστα.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως είναι ατομική ευθύνη ατομική του κάθε πολίτη σε συνδυασμό με τις αποφάσεις τις πολιτείας.

 

«Η καταστροφή του Περιβάλλοντος ευνοεί τις πανδημίες»

Από τη μεριά του ο Φίλιππος Γκανούλης, επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία – Πράσινη Λύση» στάθηκε σε τρία σημεία. Στην καταστροφή του περιβάλλοντος, των οικοσυστημάτων και την Κλιματική Αλλαγή που ευνοούν τις πανδημίας, στην ξεκάθαρη στάση υπέρ των εμβολιασμών ενώ πρόσθεσε πως ναι μεν υπάρχει κατανόηση για τις ανησυχίες των πολιτών για τις ενδεχόμενες παρενέργειες, όπως σε κάθε φάρμακο υπάρχουν παρενέργειες. όμως αυτές δεν είναι αρκετές για να μην κάνουμε το εμβόλιο ως το μοναδικό όπλο κατά της πανδημίας.

Τέλος ο Δημήτρης Βάνης από την παράταξη «Βάνης Εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Αδέσμευτος Συνδυασμός» ανέφερε μεταξύ άλλων πως «καλύτερα το προλαμβάνειν παρά το θεραπεύειν. Πρέπει όλοι να κάνουμε το εμβόλιο. Σε αυτή την εκστρατεία είμαστε όλοι μαζί για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, στην καθημερινότητά μας, στη ζωή μας».

 

Στην συνέντευξη τύπου δεν παρευρέθησαν οι παρατάξεις Ελληνική Αυγή, Λαϊκή Συσπείρωση, Ανταρσία, Ανυπότακτη Δημοκρατική Μακεδονία (για προσωπικούς λόγους) και Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία.

 

Θέλετε να μένετε ενημερωμένοι για τις εξελίξεις της επικαιρότητας;

Διαβάστε όλα τα τελευταία νέα από την Θεσσαλονίκη & την Ελλάδα, τη στιγμή που συμβαίνουν.

Μοιράσου το:

Σχετικά με τον αρθρογράφο 3dsmin@

/ Δείτε ακόμα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

17.10.202406:52

  Το ατύχημα σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, στο δρόμο Ν. Ρυσίου- Βασιλικών στο ύψος των Ταγαράδων. Εμπλέκονται δύο φορτηγά και ένα αυτοκίνητο. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.        

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202422:09

    Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πέρασε το απόγευμά του σε νοσοκομείο της πόλης όπου υποβλήθηκε σε στεφανιογραφία, ευτυχώς με καθησυχαστικά αποτελέσματα. Ο Στέλιος Αγγελούδης είχε ενοχλήσεις στο στήθος από το πρωί ωστόσο τήρησε κανονικά το πρόγραμμά του. Μετά τα εγκαίνια

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:44

    Ήταν μια συμβολική επιλογή, καθώς το αγαπημένο  τραγούδι του Στέλιου Αγγελούδη ακουγόταν από τα ηχεία,  στο εκλογικό κέντρο του της οδού Βενιζέλου όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης στις 15 Οκτωβρίου 2023.         «Μόνο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202421:15

  Επιλεγμένες ετικέτες από 14 μικρά οινοποιεία και 2 αποστακτήρια, σερβιρίστηκαν όσοι εκτιμούν τις αυθεντικές γεύσεις και δεν χάνουν καμία εκδήλωση που διοργανώνει το Blé Vin και η Blé Taste Gallery.   Απόψε, o πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας δεν στάθηκε

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202420:00

  Πολύ θετικά είναι τα πρώτα αποτελέσματα από την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Πληρώνω όσο Πετάω» που ξεκίνησε στο Δήμο Θέρμης πριν από έναν ακριβώς χρόνο, τον Οκτώβριο του 2023.   Πρόκειται για μία νέα γραμμή συλλογής βιοαπόβλητων απορριμμάτων η

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

16.10.202419:00

      Μετά την επιτυχία της πρώτης δράσης, συνεχίζει την συλλογική  προσπάθεια για κοινωνική αλληλεγγύη και περιβαλλοντική βιωσιμότητα, μαζί με τους «Περβολάρηδες Θεσσαλονίκης» στο πάρκινγκ πίσω από το Κατσάνειο, για να δώσουμε νέα πνοή στον χώρο της κοινότητάς μας!

thess

Επικαιρότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΑΡΘΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

25.10.202420:31

Δημοφιλή Άρθρα


αυτή τη στιγμή